Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netanyahu vindt dat missie UNRWA moet worden stopgezet

Netanyahu vindt dat missie UNRWA moet worden stopgezet

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu vindt dat de missie van de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) moet worden stopgezet. Volgens hem is die hulporganisatie "totaal geïnfiltreerd" door de militante beweging Hamas.

"We moeten UNRWA vervangen door andere VN-organisaties en andere hulporganisaties als we het probleem in Gaza willen oplossen", zei Netanyahu. UNRWA is onder vuur komen te liggen omdat enkele medewerkers volgens Israël hebben meegeholpen aan de aanvallen van Hamas op 7 oktober. De organisatie is zelf een onderzoek begonnen en veel landen hebben de financiering tijdelijk stopgezet.

Netanyahu zei eerder al dat de banden tussen UNRWA en Hamas zo nauw zijn dat het ook invloed zou hebben op het onderwijs dat Palestijnse kinderen van VN-medewerkers krijgen. Op UNRWA-scholen zou worden lesgegeven over "de uitroeiing van Israël" en zou terrorisme worden verheerlijkt, aldus de premier.

Meer uit Buitenland

Alsnog eerste vlucht van nieuw ruimteschip Boeing met astronauten

CAPE CANAVERAL (ANP) - Een 'nieuw' ruimteschip maakt maandag zijn eerste ruimtevlucht met mensen aan boord. De bemande missie had eigenlijk al in 2018 uitgevoerd moeten worden, maar door ontwerpfouten liep de testvlucht de ene na de andere vertraging op. Het project kost al honderden miljoenen dollars meer dan begroot.

13 minuten geleden
Vermiste toeristen Mexico gevonden met schotwonden in het hoofd

MEXICALI (ANP/AFP) - Familieleden van twee Australiërs en een Amerikaan die tijdens hun surftrip verdwenen, zijn zondag in Mexico aangekomen om hun gevonden vermoedelijke lichamen te identificeren. De Mexicaanse autoriteiten laten weten dat de lichamen zijn gevonden met schotwonden in het hoofd.

41 minuten geleden
Vier doden na aanval Israël in Zuid-Libanon, Hezbollah vergeldt

BEIROET (ANP/AFP) - Bij een Israëlische luchtaanval op een zuidelijk dorp in Libanon zijn vier mensen uit één familie omgekomen. Dat melden Libanese staatsmedia. De Libanese beweging Hezbollah schoot ter vergelding tientallen raketten op Noord-Israël af.

5 uur geleden
UNRWA-chef zegt dat Israël hem weer toegang tot Gaza ontzegt

GENÈVE (ANP/AFP/RTR) - Israëlische autoriteiten hebben het hoofd van de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA), Philippe Lazzarini, voor de tweede keer de toegang tot Gaza ontzegd sinds 7 oktober. Dat zei Lazzarini in een bericht op X. Lazzarini is sinds het uitbreken van de oorlog vier keer in Gaza geweest, onder meer op 17 maart.

6 uur geleden
Rapport: stad Johannesburg aansprakelijk voor brand met 76 doden

JOHANNESBURG (ANP/DPA) - Het stadsbestuur van Johannesburg is deels aansprakelijk voor de gevolgen van een zware brand in de Zuid-Afrikaanse stad, waarbij 76 doden vielen. Dat is de conclusie van een commissie die onderzoek deed naar de brand, die eind augustus plaatsvond. Ook de eigenaar zou zijn verplichtingen niet zijn nagekomen, aldus het eindrapport.

7 uur geleden
HRW: Israël moet niet censureren maar stoppen met zijn wreedheden

NEW YORK (ANP) - De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft zeer kritisch gereageerd op het besluit van Israël om de activiteiten van het netwerk Al Jazeera in zijn land te verbieden. "In plaats van te proberen de berichtgeving over de wreedheden in Gaza tegen te houden, zou Israël moeten stoppen met het plegen ervan", schreef de HRW-directeur voor Israël en Palestina, Omar Shakir, op X.

9 uur geleden
Hamas-delegatie dinsdag terug in Caïro voor onderhandelingen

CAÏRO (ANP/AFP/RTR) - De Hamas-delegatie die sinds zaterdag in Caïro was voor onderhandelingen over een wapenstilstand in Gaza is zondag vertrokken, maar keert dinsdag terug voor verdere gesprekken. Dat melden Egyptische staatsmedia.

9 uur geleden