Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netanyahu spreekt van noodsituate in Israël door corona

Netanyahu spreekt van noodsituate in Israël door corona

TEL AVIV (ANP/DPA) - Door de heropleving van het coronavirus is in Israël sprake van een noodsituatie. Dat heeft premier Benjamin Netanyahu zondag gezegd tijdens een kabinetsberaad. "We zitten midden in een nieuwe corona-aanval. Het gaat om een zeer sterke uitbraak, wereldwijd én bij ons." De regering komt maandag opnieuw bijeen om te praten over verdere beperkende maatregelen. "Als we de verspreiding van het virus niet stoppen, is dat zowel slecht voor de gezondheid als voor de economie. Het zal veel burgers van de staat Israël het leven kosten", waarschuwde Netanyahu.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is al verscheidene dagen verontrustend. Vrijdag kwamen er in 24 uur tijd voor het eerst meer dan duizend bij. Toen was de versoepeling van de lockdown al teruggedraaid. In gebedshuizen, feestzalen, bars en clubs mogen nog maar vijftig personen tegelijk binnen zijn. Dat waren er daarvoor 250. In andere afgesloten ruimtes mogen nog maar maximaal twintig mensen samenkomen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn tot dusver 29.366 Israëliers bewezen geïnfecteerd geraakt met corona, 330 patiënten zijn aan Covid-19 overleden.

Meer uit Buitenland

Israël overlegt met Egypte over schietincident Rafah

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger is naar eigen zeggen in gesprek met Egypte over een schietpartij aan de grens van dat land en het Palestijnse Rafah tussen Egyptische en Israëlische militairen.

6 minuten geleden
Israël: burgers bij aanval Rafah mogelijk omgekomen door brand

RAFAH (ANP/RTR) - De burgers die zondagavond bij de Palestijnse stad Rafah om het leven zijn gekomen, zijn mogelijk gestorven door een brand, zegt Israël. Dat vuur zou veroorzaakt zijn door een luchtaanval.

1 uur geleden
Franse president verontwaardigd over Israëlische aanval bij Rafah

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron is "verontwaardigd" over de Israëlische aanval bij Rafah waar zondag 45 doden bij vielen. "Deze operaties moeten stoppen", schrijft hij op X.

1 uur geleden
FBI onderzoekt verkoop stukken British Museum via eBay

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse FBI onderzoekt de verkoop van antieke voorwerpen die zijn gestolen uit het British Museum, schrijft de BBC. De museumstukken stonden te koop op het onlineplatform eBay.

2 uur geleden
Rusland meldt nieuwe veroveringen in oosten van Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Rusland heeft nieuwe militaire successen geclaimd in het oosten van Oekraïne. De strijdkrachten veroverden daar de plaatsen Ivanivka in de regio Charkiv en Netajlove in Donetsk, zegt het Russische ministerie van Defensie.

2 uur geleden
Oekraïense drone raakt Russische radar op recordafstand

ORSK (ANP/RTR) - Een Oekraïense drone heeft volgens een inlichtingenbron in Kyiv een Russisch radarsysteem in Orsk geraakt. Dat is een stad die op meer dan 1500 kilometer van de grens met Oekraïne ligt en dat zou een recordafstand zijn voor de Oekraïense drone.

3 uur geleden
Polen presenteert plannen voor versterking oostelijke grens

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen heeft plannen gepresenteerd om de grens met Rusland en Belarus te versterken. Er moeten onder meer verdedigingswerken worden aangelegd. Minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sprak over de grootste operatie om de Poolse oostgrens, en daarmee de oostelijke NAVO-flank, weerbaarder te maken sinds 1945.

3 uur geleden