Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netanyahu kan geen regering vormen en geeft mandaat terug

Netanyahu kan geen regering vormen en geeft mandaat terug

TEL AVIV (ANP) - Het is de Israëlische premier Benjamin Netanyahu niet gelukt om binnen de vastgestelde termijn een regering te vormen. Hij geeft het mandaat voor het vormen van een regering daarom terug aan de president Reuven Rivlin, laat een woordvoerder van Netanyahu weten.

Het is de de langstzittende leider van het land niet gelukt de politieke impasse van meer dan twee jaar te doorbreken. De politieke tegenstellingen en het wantrouwen in de premier zijn groot. Er is ook geen garantie dat het oppositiepartijen lukt hun politieke verschillen te overbruggen om zo een nieuwe regering te vormen.

President Rivlin zal nu de taak om een nieuwe coalitie te vormen over dragen aan een ander parlementslid, die krijgt daar 28 dagen de tijd voor. Naar verwachting zal dat Yair Lapid (57) zijn, wiens centristische partij Yesh Atid bij de verkiezingen van 23 maart tweede werd achter Netanyahu's Likud.

Indien het niet lukt om een nieuwe regering te vormen moeten er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. In dat geval moeten inwoners van Israël voor de vijfde keer in ruim twee jaar naar de stembus.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Chinese verkenner landt in komende dagen op Mars

PEKING (ANP) - China wil ergens in de komende dagen een onbemande verkenner op Mars laten landen. Het karretje, dat de naam Zhurong heeft gekregen, moet tussen 15 en 19 mei voorzichtig neerkomen op het oppervlak van de rode planeet. Dat meldt de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA. Volgens onbevestigde berichten van ruimtevaartvolgers zou de landing op Mars al in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) kunnen gebeuren.

52 minuten geleden
Israël voert aanvallen uit op tunnelnetwerk van Hamas

JERUZAEMN (ANP/RTR/DPA/AFP) - Israël heeft vrijdag aanvallen uitgevoerd op de tunnels van Hamas onder de Gazastrook. Het leger meldt dat veertig tanks en 160 vliegtuigen hiervoor werden ingezet. De aanvallen duurden in totaal veertig minuten.

56 minuten geleden
Onderzoek in India naar dood door bliksem getroffen olifanten

DISPUR (ANP/AFP) - De dood van zeker achttien 'door de bliksem getroffen' olifanten in de Indiase deelstaat Assam wordt nader onderzocht door de autoriteiten en natuurbeschermers. De dood van zo veel olifanten tegelijk in een natuurpark wordt door milieubeschermers als verdacht beschouwd. De dieren zouden woensdagavond laat in het woud in de streek van Nagaon zijn getroffen tijdens noodweer.

1 uur geleden
'Trump gaat weer bijeenkomsten organiseren voor zijn achterban'

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump gaat weer bijeenkomsten organiseren voor zijn achterban, meldt persbureau Bloomberg. Een persoon die bekend is met de plannen van de Amerikaanse oud-president zegt dat de eerste twee evenementen al in juni zullen plaatsvinden.

2 uur geleden
Duitse nieuwe besmettingen weer onder de 100 per 100.000 per week

BERLIJN (ANP/RTR) - Het aantal nieuwe besmettingen per week is in Duitsland weer onder de 100 per 100.000 inwoners gezakt, melden de gezondheidsautoriteiten. Het aantal nieuwe besmettingen per week is voor de regering de graadmeter voor het opleggen van beperkingen en de sluiting van ondernemingen.

2 uur geleden
Lege stoelen bij Australische repatriëringvlucht vanuit India

NEW DELHI (ANP/RTR) - De eerste Australische repatriëringsvlucht vanuit India vertrekt vanwege coronabesmettingen maar met de helft van de passagiers. Meer dan veertig mensen, die al sinds begin mei in het land vastzitten, zijn volgens lokale media positief getest. Zij en hun nauwe contacten mogen nog niet terugkeren, zeventig anderen wel.

4 uur geleden
Weer 4000 coronadoden in India afgelopen etmaal

NEW DELHI (ANP/RTR) - Het aantal geregistreerde coronadoden in India is in het afgelopen etmaal met nog eens 4000 toegenomen, heeft het Indiase ministerie van Volksgezondheid gemeld. Het totale officiële dodental van de epidemie komt daarmee op 262.317 te staan in India.

6 uur geleden