Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nestlé zegt geen winst te maken in Rusland

Nestlé zegt geen winst te maken in Rusland

VEVEY (ANP/BLOOMBERG) - Levensmiddelenproducent Nestlé zegt dat het geen winst maakt met zijn nog resterende activiteiten in Rusland. De onderneming, bekend van chocoladerepen als Lion en KitKat, maar ook de koffie van Nespresso en Nescafé, staat steeds meer onder druk om zijn Russische activiteiten volledig te beëindigen vanwege de Russische invasie van Oekraïne.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski verweet Nestlé onlangs nog dat het zaken bleef doen in Rusland. Eerder deze maand stopte het bedrijf wel met het verschepen van niet-essentiële producten naar het land, zoals de Nespresso-koffiecapsules en flessen water van San Pellegrino. Het bedrijf voert nog wel andere goederen zoals babyvoeding, ontbijtgranen en sommige diervoeding naar Rusland uit.

"We maken geen winst met onze resterende activiteiten," aldus een verklaring van het bedrijf. "Het feit dat wij, net als andere levensmiddelenbedrijven, de bevolking voorzien van belangrijk voedsel betekent niet dat we gewoon doorgaan zoals voorheen."

Nestlé zegt ook te doen wat het kan in Oekraïne en de buurlanden om de humanitaire catastrofe te helpen verlichten. "We zijn nog steeds een van de weinige actieve voedingsbedrijven in Oekraïne en soms slagen we er zelfs in om voedsel uit te delen in Charkov", aldus de verklaring.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

11 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

13 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

15 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

16 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

17 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

17 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden