Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nestlé mag naam vegetarische 'Incredible Burger' niet gebruiken

Nestlé mag naam vegetarische 'Incredible Burger' niet gebruiken

DEN HAAG (ANP) - Het Zwitserse levensmiddelenbedrijf Nestlé mag de naam 'Incredible Burger' voor zijn vegetarische hamburger niet gebruiken op Europese markten. Dat heeft een rechtbank in Den Haag bepaald na een klacht van de Amerikaanse producent van vleesvervangers Impossible Foods, schrijft zakenkrant Financial Times. De rechtbank oordeelde dat consumenten in de war kunnen raken door de namen en dat patentrecht is geschonden.

Nestlé heeft nu vier weken de tijd om het product van de schappen in Europa te halen. Voor elke dag vertraging kan een dwangsom van meer dan 22.000 euro worden opgelegd. Overigens moet Impossible Burger zijn vleesvervanger nog uitbrengen in Europa. In oktober werd een aanvraag ingediend bij de Europese voedselveiligheidsautoriteit voor goedkeuring.

Nestlé gaat volgens Financial Times nu de naam 'Sensational Burger' gebruiken voor de verkoop van de vegetarische burger in Europa. In de Verenigde Staten worden de vleesvervangers op de markt gebracht onder de naam 'Awesome Burger'. Nestlé gaat wel in beroep tegen de uitspraak. Volgens het bedrijf moet de term 'Incredible' door iedereen gebruikt kunnen worden om een goed product aan te prijzen.

Meer uit Financieel

Zelfstandige pakketbezorgers in hoger beroep over tarieven PostNL

DEN HAAG (ANP) - De vereniging voor zelfstandige pakketbezorgers BVPD gaat in hoger beroep in een zaak tegen PostNL omdat de organisatie het niet eens is met de tarieven van het post- en pakketbedrijf. "Van PostNL mag geëist worden dat ze als voormalig staatsbedrijf met extreme marktmacht zich maatschappelijk zorgvuldig opstelt en eerlijke tarieven hanteert", laat advocaat Danny Snijders van de pakketbezorgers weten.

27 minuten geleden
Beleggers op Damrak verwerken 'dieptepunt in de crisis' bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Ajax weet maandag de aandacht op zich gericht op de beurs in Amsterdam. Beleggers verwerken de chaotische taferelen van zondag bij de beursgenoteerde voetbalclub. De Klassieker tegen rivaal Feyenoord eindigde in een drama voor Ajax, dat nog voor het einde van de eerste speelhelft met 0-3 achter kwam te staan. Na een klein uur moest de wedstrijd worden gestaakt omdat supporters vuurwerk op het veld hadden gegooid. Daarna bestormden hooligans van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA, waardoor de mobiele eenheid moest ingrijpen.

59 minuten geleden
NBTC rekent op flinke toename buitenlandse toeristen in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Nederland krijgt dit jaar waarschijnlijk flink meer buitenlandse toeristen over de vloer dan vorig jaar. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht afgerond bijna 21 miljoen internationale gasten. Dat zou neerkomen op een toename van 30 procent. Vooral Duitsers weten ons land vaker te vinden, volgt uit de nieuwe prognoses die de organisatie maandag naar buiten brengt.

3 uur geleden
KLM: werkonderbreking piloten afgewend na hoofdlijnenakkoord

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben gesloten met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daardoor zou een geplande werkonderbreking van vliegers niet meer doorgaan, stelt het bedrijf.

9 uur geleden
Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

12 uur geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

19 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

22 uur geleden