Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nestlé komt met drank op basis van erwteneiwit

Nestlé komt met drank op basis van erwteneiwit

AMSTELVEEN (ANP) - De coronapandemie heeft de toename van de vraag naar plantaardige alternatieven voor melk versneld, merkt voedingsmiddelenconcern Nestlé. Producten als sojamelk en haver- en amandeldranken zijn al jaren te vinden in de supermarktschappen, maar deze lopen volgens het Zwitserse bedrijf zodanig goed dat er ook ruimte is voor weer een nieuwe variant: drank op basis van erwteneiwit.

Fabrice Favero, directeur van Nestlé Nederland, zegt dat door de virusuitbraak consumenten meer zijn gaan nadenken of wat ze eten en drinken wel gezond is. En omdat mensen minder uit eten konden gaan, zijn ze meer thuis aan het koken geslagen. Daardoor zou de vraag naar plantaardige alternatieven die gebruikt kunnen worden in de keuken toenemen. Precieze cijfers geeft Favero niet.

Voor het bedrijf achter merken als Nescafé, Maggi, KitKat en Felix-kattenvoer is de nieuwe drank ook nog op een andere manier interessant. De benodigde erwten voor WUNDA, het merk met erwteneiwit dat Nestlé deze maand introduceert, kunnen makkelijk in Europa worden verbouwd. De productie ervan, wat Nestlé in een fabriek in Spanje doet, zou milieuvriendelijker zijn dan die van alternatieven. Dat helpt weer bij inspanningen voor duurzaamheidsambities.

Favero benadrukt dat zijn bedrijf voortdurend kijkt naar mogelijke nieuwe innovaties. Maar of er in de toekomst bijvoorbeeld ook yoghurt en andere toetjes komen op basis van erwteneiwit, durft hij niet te zeggen. Voorlopig brengt Nestlé WUNDA alleen nog maar in Nederland, Portugal en Frankrijk op de markt. Voor er verdere beslissingen worden genomen, wil het bedrijf eerst weten in hoeverre consumenten in deze drie landen daadwerkelijk aan het erwteneiwit gaan.

Meer uit Financieel

Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. De pedalen kunnen ook losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

24 minuten geleden
Ook Lufthansa annuleert vluchten naar Israël

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft ook besloten om vrijdag alle vluchten naar Israël te annuleren. In de nacht van donderdag op vrijdag zou Israël een aanval op Iran hebben uitgevoerd, wat veiligheidsrisico's voor de luchtvaart met zich meebrengt. Om die reden maakte KLM eerder op de dag al bekend de vluchten naar Tel Aviv tot en met maandag op te schorten.

35 minuten geleden
Economie eurozone in recessie na krimp in slotkwartaal 2023

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone is in de laatste drie maanden van vorig jaar toch in een recessie terechtgekomen. In het vierde kwartaal van 2023 was sprake van een krimp van 0,1 procent, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van nieuwe gegevens.

1 uur geleden
Transavia sluit vertrek uit Nederland bij nachtsluiting niet uit

HILVERSUM (ANP) - Transavia-topman Marcel de Nooijer sluit niet uit dat de luchtvaartmaatschappij uit Nederland vertrekt als de nachtsluiting van Schiphol er komt. Dat zei hij tijdens het radioprogramma Sven op 1. "Ik denk dat wij op een tijdpad zitten dat we niets uitsluiten", aldus De Nooijer.

1 uur geleden
Winst 100-jarige verzekeraar De Goudse gehalveerd

GOUDA (ANP) - De winst van ondernemersverzekeraar De Goudse is in 2023 gehalveerd ten opzichte van het jaar daarvoor. Het familiebedrijf, dat deze maand zijn 100-jarig bestaan viert, kreeg te maken met een toename van het aantal ongevallen met motorrijtuigen, een stijging in arbeidsongeschiktheid bij zzp'ers en meer brandschade.

4 uur geleden
Schiphol Group koopt stikstofrechten voor vliegveld bij Rotterdam

SCHIPHOL (ANP) - Luchthavenexploitant Schiphol Group heeft stikstofrechten van twee boerenbedrijven in Zuid-Holland gekocht voor vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Dat bevestigt een woordvoerder na een bericht van de Volkskrant. Het vliegveld bij Rotterdam heeft een natuurvergunning nodig en moet daarvoor voldoende rechten hebben om stikstof uit te stoten.

4 uur geleden
AEX in het rood door oplopende spanningen Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag omlaag door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De beurshandel was de hele week al nerveus na de Iraanse aanval met drones en raketten op Israël afgelopen weekend, die grotendeels werd afgeslagen. Israël dreigde daarop terug te zullen slaan en heeft naar verluidt in de nacht van donderdag op vrijdag raketten gelanceerd die een onbekend doel in Iran hebben geraakt.

5 uur geleden