Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nestlé komt met drank op basis van erwteneiwit

Nestlé komt met drank op basis van erwteneiwit

AMSTELVEEN (ANP) - De coronapandemie heeft de toename van de vraag naar plantaardige alternatieven voor melk versneld, merkt voedingsmiddelenconcern Nestlé. Producten als sojamelk en haver- en amandeldranken zijn al jaren te vinden in de supermarktschappen, maar deze lopen volgens het Zwitserse bedrijf zodanig goed dat er ook ruimte is voor weer een nieuwe variant: drank op basis van erwteneiwit.

Fabrice Favero, directeur van Nestlé Nederland, zegt dat door de virusuitbraak consumenten meer zijn gaan nadenken of wat ze eten en drinken wel gezond is. En omdat mensen minder uit eten konden gaan, zijn ze meer thuis aan het koken geslagen. Daardoor zou de vraag naar plantaardige alternatieven die gebruikt kunnen worden in de keuken toenemen. Precieze cijfers geeft Favero niet.

Voor het bedrijf achter merken als Nescafé, Maggi, KitKat en Felix-kattenvoer is de nieuwe drank ook nog op een andere manier interessant. De benodigde erwten voor WUNDA, het merk met erwteneiwit dat Nestlé deze maand introduceert, kunnen makkelijk in Europa worden verbouwd. De productie ervan, wat Nestlé in een fabriek in Spanje doet, zou milieuvriendelijker zijn dan die van alternatieven. Dat helpt weer bij inspanningen voor duurzaamheidsambities.

Favero benadrukt dat zijn bedrijf voortdurend kijkt naar mogelijke nieuwe innovaties. Maar of er in de toekomst bijvoorbeeld ook yoghurt en andere toetjes komen op basis van erwteneiwit, durft hij niet te zeggen. Voorlopig brengt Nestlé WUNDA alleen nog maar in Nederland, Portugal en Frankrijk op de markt. Voor er verdere beslissingen worden genomen, wil het bedrijf eerst weten in hoeverre consumenten in deze drie landen daadwerkelijk aan het erwteneiwit gaan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Natuurclub verzet zich tegen alternatief voor hoogoven Tata Steel

LEIDEN (ANP) - Stichting Duinbehoud verzet zich tegen de Hisarna-installatie van Tata Steel, die als minder vervuilend alternatief voor de hoogovens van de staalfabrikant geldt. De natuurclub is bezorgd dat de proefinstallatie voor meer stikstof in de nabijgelegen duingebieden zorgt. Bij provincie Noord-Holland heeft de stichting daarom bezwaar gemaakt tegen de vergunning voor de heropstart van Hisarna

12 minuten geleden
Israël zet aanvallen Gaza voort in vijfde nacht van beschietingen

JERUZALEM/GAZA (ANP/DPA/RTR) - Het geweld tussen Israël en de Palestijnen houdt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag aan. Het is de vijfde nacht op rij dat er over en weer geschoten wordt.

11 uur geleden
Wall Street zet opmars voort, Walt Disney in de min

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten de handel uitgegaan. Daarmee werd voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder, dankzij een wegebbende vrees voor een snelle renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank. Het aandeel Walt Disney ging omlaag na een tegenvallende handelsupdate.

18 uur geleden
Nieuw bewijs dwangarbeid Oeigoeren bij productie zonnepanelen

LONDEN (ANP) - Bij de productie van zonnepanelen in de Chinese regio Xinjiang zouden Oeigoerse minderheden met dwang te werk worden gesteld. Dat stelt de Britse Sheffield Hallam University in een nieuwe studie, waarover Het Financieele Dagblad eerder berichtte.

18 uur geleden
Nieuw personeel Delta Air Lines moet gevaccineerd zijn

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines eist van nieuwe personeelsleden dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, uitzonderingen daargelaten. De Amerikaanse onderneming wil werknemers en klanten beschermen. Delta verwacht nieuw personeel aan te moeten nemen nu de vraag naar bijvoorbeeld binnenlandse reizen weer aantrekt.

18 uur geleden
Britten terughoudend met uitbreiden 'groene reislijst'

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk zal terughoudend zijn met het uitbreiden van de groene lijst van landen waar mensen naartoe mogen reizen, zonder dat ze bij terugkomst in quarantaine hoeven. Premier Boris Johnson zegt de lijst niet te snel uit te willen breiden vanwege het risico op nieuwe coronavarianten.

19 uur geleden
Rentevrees ebt weg op Beursplein 5, KPN opvallende stijger

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De angst voor een hogere rente, die de markten deze week in de greep hield, nam af. Daarnaast is er optimisme over het economische herstel wat met name voor winsten in de reissector zorgde. KPN was een opvallende stijger in de AEX, nadat geruchten over een overname opnieuw de kop opstaken.

22 uur geleden