Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Neil Young staakt rechtszaak tegen Donald Trump

Neil Young staakt rechtszaak tegen Donald Trump

WASHINGTON (ANP) - Nu Donald Trump de verkiezingen heeft verloren, heeft Neil Young zijn strijd tegen de president gestaakt. De 75-jarige Canadese zanger klaagde Trump en zijn campagnevoerders eerder aan voor het spelen van zijn muziek tijdens een aantal bijeenkomsten.

Maandag werd bij de rechtbank het verzoek ingediend de zaak te seponeren. Volgens Amerikaanse media hebben de juridische papieren er de schijn van dat er een schikking is getroffen, maar zowel de woordvoerders van Young als die van Trump wilden niet reageren.

In juni waren tijdens een rally in Tulsa Youngs liedjes Rockin’ In The Free World en Devil’s Sidewalk te horen. Op Twitter liet de zanger, een tegenstander van de Amerikaanse president, weten daar niet van gediend te zijn.

Young besloot in augustus stappen te ondernemen. "De aanklager kan het niet toelaten dat zijn muziek als 'themalied' wordt gebruikt voor een verdeeldheid zaaiende, on-Amerikaanse campagne die onwetendheid en haat promoot", stond te lezen in de rechtbankdocumenten.

De president werd al door vele andere muzikanten dringend verzocht hun muziek niet meer te gebruiken. Meer dan vijftig artiesten, onder wie Mick Jagger, Lionel Richie en Sia, schreven een open brief waarin Amerikaanse politici worden opgeroepen om toestemming te vragen voor het gebruik van hun muziek tijdens campagnebijeenkomsten.

Meer uit Buitenland

Palestijnen loven ICJ-uitspraak over bezette gebieden

RAMALLAH (ANP/AFP) - Een "historische beslissing" noemt de Palestijnse president Mahmud Abbas het vrijdag geopenbaarde advies van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, waarin de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden illegaal wordt genoemd.

21 minuten geleden
Mensenrechtenorganisatie: Duitser krijgt doodstraf in Belarus

MINSK (ANP/AFP) - Een Duitse man is eind juni ter dood veroordeeld in Belarus, meldt de Belarussische mensenrechtenorganisatie Viasna vrijdag. Rico Krieger is beschuldigd van verschillende misdaden, waaronder terrorisme en huurlingenactiviteiten. Hij is veroordeeld tot het vuurpeloton, maar het is onduidelijk of de straf al is voltrokken of dat Krieger in hoger beroep is gegaan.

1 uur geleden
Joodse volk kan geen bezetter in thuisland zijn, zegt Netanyahu

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei vrijdag dat het Joodse volk niet kan worden beschouwd als "bezetters in hun historische thuisland". Daarmee reageerde hij op een advies van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) van vrijdag. Het hof stelde vast dat de Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever, een Palestijns gebied, een schending zijn van de internationale wet.

1 uur geleden
VS: werken hard aan vrijlating in Rusland veroordeelde journalist

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten "dringen hard aan" op de vrijlating van Wall Street Journal-verslaggever Evan Gershkovich, zegt president Joe Biden in een verklaring. De Amerikaanse journalist werd vrijdag schuldig bevonden aan spionage en veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf in een strafkolonie in Rusland.

2 uur geleden
NBC: familie Biden bespreekt mogelijke exit uit verkiezingsrace

WASHINGTON (ANP) - Familieleden van de Amerikaanse president Joe Biden hebben besproken hoe een voortijdig einde van zijn verkiezingscampagne eruit zou kunnen zien. Dat meldt NBC, dat zich baseert op twee mensen die volgens de nieuwszender bekend zijn met de discussies. NBC specificeert niet om welke familieleden het gaat.

2 uur geleden
Brussel belooft 400 miljoen euro voor Palestijnse Autoriteit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft de Palestijnse Autoriteit 400 miljoen euro aan steun beloofd. Brussel hoopt de economie van de Westelijke Jordaanoever op die manier te stabiliseren, maar de betalingen zijn wel afhankelijk van hervormingen die de Palestijnse Autoriteit moet doorvoeren.

3 uur geleden
Biden volgende week weer op campagne

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat volgens zijn team volgende week weer op campagne, als hij hersteld is van covid en uit isolatie mag. Amerikaanse media speculeerden donderdag dat Biden zich dit weekend zou kunnen terugtrekken uit de presidentiële race, maar volgens campagneleider Jen O'Malley Dillon gaat de president komende week gewoon eropuit om stemmen te trekken.

3 uur geleden