Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Negentien dagen weinig tot geen treinverkeer op Flevolijn

Negentien dagen weinig tot geen treinverkeer op Flevolijn

UTRECHT (ANP) - Door werkzaamheden aan het spoor is er vanaf aanstaande zaterdag tot en met 3 september weinig tot geen treinverkeer mogelijk op de Flevolijn (Weesp-Lelystad), meldt de NS. Reizigers moeten in die periode rekening houden met dertig minuten extra reistijd. Rondom het weekend dat Lowlands plaatsvindt, rijden de treinen wel.

Van 12 tot en met 17 augustus 10.30 uur rijden er geen treinen tussen Weesp/Naarden-Bussum en Almere Oostvaarders. Het treinverkeer op het tweede deel van het traject, tussen Almere Oostvaarders en Dronten, is van 22 augustus tot en met 3 september gestremd. Reizigers die met de Intercity tussen Groningen/Leeuwarden en Amsterdam reizen, kunnen omreizen via Amersfoort.

Daarnaast ligt op 22 en 31 augustus en 2 en 3 september het treinverkeer tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders plat. De NS zet stop- en snelbussen in op het gehele traject gedurende de negentien dagen dat de werkzaamheden plaatsvinden.

Pendelbussen

Lowlands is per trein en pendelbus goed bereikbaar vanaf 17 augustus na 10.30 uur. De pendelbussen vertrekken vanaf de stations van Dronten en Lelystad. Festivalgangers uit de richting Noord-Holland die al vroeger hun tentje op willen zetten, moeten omreizen of een snelbus en Sprinter nemen naar Lelystad.

NS adviseert reizigers om voor vertrek hun reis te plannen in de NS-app of op de website.

Meer uit Binnenland

ProRail start maandagavond met herstel spoor in Zuid-Limburg

UTRECHT (ANP) - Spoorbeheerder ProRail zegt dat het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht ook dinsdag niet volgens dienstregeling kan rijden. Door de zware regenval was er zondagochtend een verzakking, waardoor schade aan het spoor is ontstaan. Sinds zondag rijden er daardoor minder treinen tussen de twee Limburgse steden.

40 minuten geleden
ANWB roept automobilisten op hele zomer Parijs te mijden

DEN HAAG (ANP) - De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. De organisatie volgt daarmee het dringende advies van de Franse politie, ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen.

3 uur geleden
Bedreigde vogelsoort heeft gebroed op de Hoge Veluwe

OTTERLO (ANP) - Afgelopen voorjaar heeft er een hop gebroed in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De vogel verdween rond 1950 als broedvogel uit ons land en staat daarom op de zogeheten rode lijst van bedreigde soorten weergegeven als 'verdwenen in Nederland'. Het Park brengt het nieuws bewust nu pas naar buiten zodat het broedproces niet verstoord kon worden.

4 uur geleden
Eerste exemplaar van encyclopedie over christendom is voor paus

TILBURG (ANP) - Paus Franciscus krijgt op 18 september het eerste exemplaar van een nieuwe encyclopedie over de geschiedenis van het christendom. Die is in de afgelopen vijftien jaar samengesteld onder leiding van hoogleraren Bert Jan Lietaert Peerbolte van de Vrije Universiteit in Amsterdam en Paul van Geest van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de universiteit in Tilburg.

4 uur geleden
Brussel keurt subsidieprogramma voor verhuizing van boeren goed

BRUSSEL (ANP) - Nederland krijgt toestemming van de Europese Commissie veehouders financieel te ondersteunen die vrijwillig vertrekken uit de buurt van een gevoelig natuurgebied. De boeren mogen bij elkaar voor 105 miljoen euro geholpen worden om een nieuw agrarisch bedrijf te beginnen. Dat mag zowel in een andere regio in Nederland als elders in de Europese Unie.

5 uur geleden
Tekstkarren weggehaald bij 'wolvengebied' Leusden na vandalisme

LEUSDEN (ANP) - De gemeente Leusden heeft de tekstkarren weggehaald die waren geplaatst bij het afgesloten gebied waar enkele incidenten met een wolf zijn geweest, nadat een van de lichtborden het doelwit was geworden van vandalisme. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat onder meer een accu van een tekstkar is meegenomen.

5 uur geleden
Lichaam in Frankrijk vermiste Nederlandse vrouw (73) gevonden

VACQUIÈRES (ANP) - Het lichaam van de in Frankrijk vermiste Nederlandse vrouw is gevonden, laat Stichting Reddingshonden RHWW weten. De 73-jarige Marjan Roozendaal had op 14 juli camping Parc Le Duc in Vacquières verlaten, daarna ontbrak elk spoor. Haar lichaam is "redelijk dicht bij de camping gevonden", aldus een woordvoerder van RHWW. Duidelijk is dat ze door een ongeval om het leven is gekomen.

6 uur geleden