Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Negen gedetineerden en tbs'ers besmet met coronavirus

Negen gedetineerden en tbs'ers besmet met coronavirus

DEN HAAG (ANP) - In Nederlandse gevangenissen en tbs-klinieken zijn negen mensen positief getest op het coronavirus. Nog eens zeven anderen hebben klachten die wijzen op besmetting, laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten, na berichtgeving van RTL Boulevard.

In de tbs-klinieken hebben vijf mensen positief getest, in de gevangenissen vier. Twee tbs'ers zijn in een ziekenhuis opgenomen en één in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Acht zitten in de klinieken in isolatie.

Van de besmette gevangenen zijn er twee naar het gevangenisziekenhuis overgebracht, drie zitten in isolatie.

Vorige week werd bekend dat een cipier in Roermond ook het coronavirus heeft opgelopen. Volgens het ministerie zijn er onder het personeel sindsdien geen besmettingen bijgekomen.

Meer uit Binnenland

Jill Helena blij dat OM met hoger beroep 'achter haar zaak staat'

AMSTERDAM (ANP) - The Voice-finaliste Jill Helena is blij dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat in de zaak van Ali B. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra laten weten aan het ANP. De rapper werd eerder deze maand veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor verkrachting en een poging tot verkrachting. Hij werd vrijgesproken van een verkrachting en twee aanrandingen. Het OM gaat tegen alle drie vrijspraken in beroep, werd woensdag bekend.

3 minuten geleden
OM eist elf jaar cel voor doden vrouw in Zeewolde

LELYSTAD (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag elf jaar gevangenisstraf geëist tegen de 58-jarige Thomas van der H., voor het doden van zijn 63-jarige partner, op 21 november 2020 in Zeewolde. "Ik ben echt onschuldig", verklaarde Van der H. bij de rechtbank in Lelystad.

6 minuten geleden
Onderzoek naar compensatie getroffen ondernemers 'wolvengebied'

LEUSDEN (ANP) - Meerdere overheden onderzoeken of ondernemers die inkomsten mislopen door het afsluiten van landgoed Den Treek bij Leusden, gecompenseerd kunnen worden. "Daarbij wordt breed onderzocht welke regelingen en andere mogelijkheden er zijn voor het verstrekken van compensatie", zegt een woordvoerster van de gemeente Leusden. Op een deel van Den Treek geldt sinds donderdag een noodbevel na incidenten met een wolf, voor de rest van het gebied is het advies om daar niet te komen.

21 minuten geleden
Ook OM gaat in hoger beroep in zaak tegen rapper Ali B

AMSTERDAM (ANP) - Ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak tegen Ali B. Eerder maakte de rapper zelf al bekend in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

1 uur geleden
Te veel runderen vervoerd direct voor of na het kalven

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat "maximaal inzetten" op het voorkomen van vervoer van runderen die binnenkort moeten bevallen of nog maar pas een kalf hebben gekregen. In 2023 werden volgens de autoriteit "te vaak" dieren in een dergelijke toestand getransporteerd, hetgeen geldt als een zware overtreding.

3 uur geleden
Ondernemers in 'wolvengebied' Leusden zien gasten wegblijven

LEUSDEN (ANP) - Ondernemers in de gemeente Leusden hebben sinds de afsluiting van landgoed Den Treek te maken met annuleringen en een fors teruglopend aantal bezoekers. Een deel van het omvangrijke natuurgebied is sinds donderdag dicht, na twee recente incidenten met een wolf. "We missen nu de passanten; wandelaars en fietsers die spontaan op het terras aanschuiven", zegt Kees Haalboom, eigenaar van pannenkoekenhuis Bergzicht. Hij heeft al bij de gemeente en de provincie Utrecht aangeklopt voor mogelijke compensatie voor gemiste inkomsten.

3 uur geleden
Nog geen aanhoudingen voor dodelijke mishandeling Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Er zijn nog geen verdachten opgepakt voor de dodelijke mishandeling van een 23-jarige man uit Somalië in het centrum van Den Haag afgelopen weekend. Dit zegt een woordvoerder van de politie woensdagochtend. Eerder liet de politie weten op zoek te zijn naar acht verdachten. Het zou gaan om mannen tussen de 18 en 35 jaar oud.

3 uur geleden