Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Negen doden bij schietpartij in Indianapolis

Negen doden bij schietpartij in Indianapolis

INDIANAPOLIS (ANP) - Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Indianapolis zijn volgens de politie negen doden en meerdere gewonden gevallen. De schutter heeft zichzelf van het leven beroofd, zei een woordvoerster tegen de media.

Een zwaar gewapende man opende laat op de avond het vuur voor en in een van de grootste vestigingen van pakketbezorger FedEx. Hij doodde zeker acht mensen. Over zijn motieven is niets bekend, mogelijk hebben die te maken met het bedrijf.

Gewonden zijn afgevoerd naar meerdere ziekenhuizen in de omgeving van het bedrijf dat vlakbij de luchthaven van Indianapolis staat. Bij de vestiging werken in totaal 4500 mensen.

De VS worden vaak opgeschrikt door dergelijke incidenten. Voor Indianapolis is het dit jaar al de vierde keer. Eind januari, half februari en half maart waren er ook dergelijke schietpartijen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Plannen voor Instagram-versie voor kinderen stuiten op verzet

MENLO PARK (ANP/RTR) - Plannen van Facebook om een speciale versie voor kinderen te maken van zijn populaire fotoapp Instagram, stuiten op grote weerstand in de Verenigde Staten. Tientallen Amerikaanse staten hebben Facebook-topman Mark Zuckerberg in een gezamenlijke brief opgeroepen om af te zien van de dienst die zich zou richten op kinderen jonger dan 13 jaar.

4 uur geleden
Frankrijk heropent terrasjes op 19 mei

PARIJS (ANP/AFP) - In Frankrijk gaan op 19 mei de terrasjes weer open, als een van de komende versoepelingen van de coronamaatregelen. Ook kunnen dan weer alle winkels de deuren openen, maar met een beperkt aantal klanten, maakte de Franse premier Jean Castex bekend. Volgens hem is Frankrijk "eindelijk" bezig om op een duurzame manier uit de coronacrisis te komen.

4 uur geleden
Nieuwe EU-sancties voor Wit-Rusland op komst

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie werkt aan een nieuwe reeks strafmaatregelen voor Wit-Rusland. Dat vierde sanctiepakket moet binnen een paar weken klaar zijn, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell.

5 uur geleden
Tijd om door te zetten met atoomdeal Iran, vindt bemiddelaar EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie hoopt dat de onderhandelingen over het Iraanse atoomprogramma nu onafgebroken doorgaan. Er is reden tot optimisme, maar de tijd raakt op, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. Hij ziet tot het einde van de maand kans op slagen.

6 uur geleden
Johnson: versoepelingen aanzienlijke stap naar het normale leven

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson noemt de komende versoepelingen van de coronamaatregelen een "zeer aanzienlijke stap" op de weg naar een normaal leven. De regeringsleider bevestigde maandag dat de Engelsen het vanaf 17 mei weer wat makkelijker krijgen in de strijd tegen het coronavirus.

7 uur geleden
Geweld Jeruzalem escaleert, Israël doodt Hamas-commandant

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Het geweld in Jeruzalem en de Gazastrook escaleert. Dagenlange protesten van Palestijnen tegen de uitzetting van gezinnen om plaats te maken voor Joodse kolonisten zijn uitgelopen op raketaanvallen tussen Israël en de Gazastrook. Israël laat weten drie leden van de Palestijnse Hamasbeweging, die de Gazastrook controleert, te hebben gedood. Volgens Hamas is één van hun commandanten om het leven gekomen.

7 uur geleden
Wereldgezondheidsorganisatie bezorgd over Indiase coronavariant

GENÈVE (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich zorgen over de zogenoemde Indiase variant van het coronavirus. De mutatie, die besmettelijker lijkt, wordt vanaf nu als wereldwijd probleem gezien. Mogelijk is de variant ook iets resistenter tegen vaccins.

7 uur geleden