Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Negen aanklachten tegen presidentszoon Hunter Biden

Negen aanklachten tegen presidentszoon Hunter Biden

LOS ANGELES (ANP) - Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, is donderdag in Los Angeles aangeklaagd voor belastingontwijking. De 53-jarige zou hebben verzuimd 1,4 miljoen dollar (bijna 1,3 miljoen euro) aan belasting te betalen, terwijl hij er volgens justitie een extravagante levensstijl op nahield.

Van de negen aanklachten worden er onder de Amerikaanse belastingwet zes gezien als overtredingen en drie als misdrijven. Als hij op alle punten schuldig wordt bevonden, hangt de presidentszoon een gevangenisstraf van zeventien jaar boven het hoofd.

De aanklagers schrijven in de aanklacht dat Biden in 2018 772.000 dollar in cash opnam, 383.000 dollar aan "betalingen aan vrouwen" deed en ruim 150.000 dollar uitgaf aan kleding en accessoires. "Maar de beklaagde heeft geen enkel deel van zijn geld gebruikt om belasting te betalen."

Biden was er enkele maanden geleden op grote lijnen uit met het OM over een deal waarin hij schuld zou bekennen aan twee belastingmisdrijven en een vuurwapenovertreding zou toegeven. Hierdoor zou hij gevangenisstraf ontlopen. Een federale rechter weigerde toen die deal goed te keuren.

In papierwerk rond de afspraken dat openbaar werd, claimde Biden in 2017 en 2018 in totaal zo'n 4 miljoen dollar te hebben verdiend, onder meer door werk voor een Oekraïens energiebedrijf en een Chinese private equity-firma. Republikeinen beweren dat hij alleen zulke grote bedragen kon verdienen door zijn zakenpartners in contact te brengen met zijn vader en beschuldigen Joe en Hunter Biden van machtsmisbruik.

Meer uit Buitenland

AZG: Israël doodt twee familieleden van personeel in zuiden Gaza

GAZA-STAD (ANP) - Artsen Zonder Grenzen (AZG) meldt dat het Israëlische leger een schuilplaats heeft gebombardeerd waar AZG-personeel verblijft in Al Mawasi, vlak bij Khan Younis, in het zuiden van Gaza. Daarbij zijn volgens de medisch-humanitaire groep ten minste twee familieleden van het personeel omgekomen.

27 minuten geleden
Oekraïne meldt burgerdoden in noorden door Russische drones

KYIV (ANP) - Russische droneaanvallen hebben dinsdag vijf familieleden gedood in het noorden van Oekraïne en twee mensen in een auto in de noordoostelijke regio, aldus de lokale autoriteiten.

1 uur geleden
Rusland: 200.000 ton gratis graan naar Afrika verscheept

MOSKOU (ANP) - Rusland heeft zijn initiatief afgerond om 200.000 ton gratis graan naar zes Afrikaanse landen te verschepen, zo laat de Russische minister van Landbouw weten. De graanleveringen waren in juli toegezegd door president Vladimir Poetin.

1 uur geleden
Twee mannen vervolgd voor moord na schietpartij Kansas City

KANSAS CITY (ANP/RTR) - Twee mannen worden vervolgd voor moord om de schietpartij na de huldiging van de winnaars van de Super Bowl in Kansas City. Vorige week kwam bij die schietpartij een vrouw om het leven en raakte zo'n veertig mensen gewond.

3 uur geleden
Nikki Haley noemt oud-president Trump instabiel en gestoord

COLUMBIA (ANP/AFP) - Nikki Haley, Donald Trumps tegenstander in de race om het Republikeinse presidentskandidaatschap, noemt de oud-president "instabiel en gestoord". Haley staat ver achter op Trump in de peilingen, maar weigert haar kandidaatschap neer te leggen.

5 uur geleden
Qatar: Hamas heeft medische hulp voor gijzelaars ontvangen

CAÏRO (ANP/RTR) - Hamas heeft medische middelen gekregen voor gijzelaars die de Palestijnse groep in de Gazastrook vasthoudt, zegt het Qatarese buitenlandministerie. In ruil daarvoor laat Israël meer humanitaire noodhulp het Palestijnse gebied in, aldus een verklaring. Israël en Hamas kwamen vorige maand tot de deal na bemiddeling door Qatar en Frankrijk.

6 uur geleden
Poetin: troepen moeten profiteren van succes in Avdiivka

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin vindt dat de krijgsmacht na het recente succes in Avdiivka moet doorzetten. Het leger moet het succes "doorontwikkelen", zo zei hij. De minister van Defensie Sergej Sjojgoe kondigde aan dat het offensief verder gaat en dat de Russen oprukken richting het westen.

8 uur geleden