Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Negatieve Covid-test voor NL'ers niet meer nodig in Griekenland

Negatieve Covid-test voor NL'ers niet meer nodig in Griekenland

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders hoeven bij aankomst in Griekenland niet langer een negatieve Covid-19-test te overleggen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Nederland is geschrapt van de lijst met landen waarvoor deze maatregel geldt.

Nederlanders moesten vanaf 17 augustus een verklaring van een negatieve test afgeven bij aankomst in Griekenland. Zo'n verklaring mocht hooguit 72 uur oud zijn. De regel gold ook voor Nederlanders die over land Griekenland binnenkwamen.

De Griekse krant Ekathimerini meldde eind vorige week dat de reisrestricties voor de meeste landen met drie weken worden verlengd. In verband met het toenemende aantal besmettingen zijn opnieuw maatregelen ingesteld in onder meer de hoofdstad Athene en enkele eilanden die populair zijn bij toeristen.

Het Griekse beleid werd eind mei aangekondigd. De Griekse autoriteiten baseerden zich daarbij op gegevens van het Europese luchtvaartagentschap EASA, dat een lijst bijhoudt met luchthavens die zich bevinden in gebieden waar de kans op overdracht van het virus groot zou zijn. Daar stonden toen ook de belangrijkste Nederlandse vliegvelden op, bijvoorbeeld Schiphol.

Het ministerie van Buitenlandse zaken meldt in een geüpdatete reisadvies dat Nederlanders wel nog altijd uiterlijk 24 uur voor aankomst een formulier moeten invullen met details over hun verblijf. In heel Griekenland zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, winkels, banken, taxi’s, liften en alle andere openbare ruimten. Wie de mondkapjesplicht in Griekenland overtreedt, riskeert een boete van 150 euro.

Meer uit Buitenland

Vrijgegeven stukken: Trump verdacht van 37 misdrijven

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump wordt verdacht van 37 misdrijven. Dat blijkt uit rechtbankstukken die openbaar zijn gemaakt. De oud-president van de VS wordt onder meer verdacht van het achterhouden van documenten en het tegenwerken van een strafrechtelijk onderzoek.

7 minuten geleden
Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twee advocaten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump bijstonden in zijn federale strafzaak, zijn teruggetreden. Jim Trusty en John Rowley zeggen zelf te zijn opgestapt. Ze verdedigen hem ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool, op 6 januari 2021.

1 uur geleden
Poetin: Oekraïens offensief is begonnen, maar onsuccesvol

MOSKOU (ANP/RTR) - Niet alleen internationale media en waarnemers stellen dat Oekraïne is begonnen met het langverwachte offensief, dat denkt ook de Russische president Vladimir Poetin. Hij zegt dat de aanval nog niet succesvol is en dat de Oekraïners nog geen van hun doelen hebben bereikt.

2 uur geleden
VN: onafhankelijk onderzoek naar doorbraak Kachovka-dam nodig

GENÈVE (ANP/DPA) - Er is eerst meer onderzoek nodig rond het instorten van de Kachovka-dam in het zuiden van Oekraïne om vast te stellen wat er is gebeurd. "De omstandigheden van het incident zijn vooralsnog te onduidelijk", stelt woordvoerder Jeremy Laurence van het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties OHCHR. Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te spreken van een oorlogsmisdaad.

2 uur geleden
Berlusconi terug in het ziekenhuis voor controles

MILAAN (ANP) - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is vrijdag weer opgenomen in het ziekenhuis. Zijn dokters zeggen tegen Italiaanse media dat het om controles gaat vanwege zijn chronische leukemie. De controles zijn weliswaar enkele dagen naar voren gehaald, maar er zou volgens dokters en partijgenoten geen reden zijn voor paniek.

4 uur geleden
Poetin: tactische kernwapens kunnen begin juli naar Belarus

SOTSJI (ANP/RTR) - De voorbereidingen om Russische kernwapens op te kunnen stellen in Belarus worden op 7 en 8 juli afgerond. Direct daarna gaan de wapens die kant op. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd na een overleg met de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko. De verplaatsing was al aangekondigd en met de voorbereidingen was al begonnen.

5 uur geleden
EU-buitenlandchef: Rusland enige verdachte van opblazen stuwdam

BRUSSEL (ANP/AFP) - De stuwdam in Oekraïne is opgeblazen en alles wijst erop dat Rusland daar de hand in had, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. Hij verwijst andere theorieën over de verwoestende dambreuk naar de prullenbak.

6 uur geleden