Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Neersteken meisje (10) in Zweden waarschijnlijk geen terrorisme

Neersteken meisje (10) in Zweden waarschijnlijk geen terrorisme

GÖTEBORG (ANP) - De politie in de Zweedse stad Göteborg gaat ervan uit dat het steekincident waarbij een 10-jarig Nederlands meisje zwaargewond raakte geen terreurdaad was. De politie in Zweden zegt verder tegen het ANP dat het meisje uit de regio Amsterdam komt. Ze werd rond 12.30 uur in een park in het centrum van Göteborg neergestoken, haar 70-jarige oma raakte gewond aan haar arm toen ze probeerde het meisje te beschermen.

De verdachte is een man van rond de 35 jaar, bevestigt een woordvoerder van het Zweedse Openbaar Ministerie tegen het ANP. Het OM zegt dat om 15.00 uur een hoorzitting dient om de man langer in hechtenis te kunnen houden. Verder kon het OM niets zeggen over de zaak. Volgens de Zweedse omroep SVT is de man eerder veroordeeld voor diefstal en mishandeling en heeft hij een gevangenisstraf van drie jaar uitgezeten.

"We onderzoeken nog of het een terreurdaad is, maar we gaan er nu van uit dat het een op zichzelf staand incident was", aldus een politiewoordvoerder tegen de krant Dagens Nyheter. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Geen verband

Het Nederlandse meisje was in Zweden op bezoek bij haar Zweedse grootouders. Volgens de politie is er geen verband tussen de 35-jarige verdachte en het meisje. "Vermoedelijk was zij een willekeurig slachtoffer", aldus de politie.

De verdachte is direct na het incident opgepakt. Hij werd overmeesterd door omstanders die ingrepen en hem naar de grond werkten, melden lokale media.

Meer uit Binnenland

Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

12 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

14 uur geleden
Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

16 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

16 uur geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

18 uur geleden
Ruim 900.000 euro opgehaald met derde ALS Sunrise Walk

UTRECHT (ANP) - In de derde editie van de zogenoemde ALS Sunrise Walk in Utrecht is ruim 900.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte. Ruim 3000 deelnemers deden mee met de wandeling die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de organiserende Stichting ALS Nederland.

18 uur geleden
Vrouw (23) aangehouden om bijten en schoppen beveiligers en agent

TILBURG (ANP) - In Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw aangehouden omdat ze bij een uitgaansgelegenheid twee beveiligers en een politieagent had mishandeld. Ze bleek ook hard- en softdrugs bij zich te hebben. De twintiger zit nog vast.

20 uur geleden