Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Neergestort vliegtuig van Tara Air in Nepal gevonden

Neergestort vliegtuig van Tara Air in Nepal gevonden

KATHMANDU (ANP) - De plek in Nepal waar zondag een klein vliegtuig met 22 mensen neerstortte is "fysiek gelokaliseerd", heeft een woordvoerder van het Nepalese leger maandag op Twitter bekendgemaakt. Ook tweette hij een foto van de plek van de crash, waarop brokstukken van het vliegtuig te zien zijn. Volgens de krant The Kathmandu Post waren twee uur na dat bericht al veertien lichamen gevonden.

Volgens diezelfde Nepalese krant is het vliegtuig tegen een berghelling gevlogen en liggen de wrakstukken verspreid over een gebied met een straal van zo'n 100 meter. Ook de veertien lichamen werden in dat gebied aangetroffen. De zoektocht naar de overige acht inzittenden van het vliegtuig is nog gaande.

Het toestel van de particuliere luchtvaartmaatschappij Tara Air verdween zondag van de radar tijdens een binnenlandse vlucht van de toeristische stad Pokhara naar het circa 70 kilometer noordelijker gelegen Jomsom.

Zes buitenlandse passagiers

De zoektocht naar de plek van de crash werd zondagavond gestaakt vanwege intredende duisternis, maar werd maandagochtend hervat. De Nepalese autoriteiten bevestigden zondag al dat het toestel neerstortte in de bergen in het district Mustang, niet ver van de eindbestemming van de vlucht.

Aan boord waren negentien passagiers en drie bemanningsleden. De Nepalese politie maakte zondag melding van zes buitenlanders aan boord: vier uit India en twee uit Duitsland. Op dezelfde route vloog in februari 2016 een toestel van Tara Air tegen een berg en verloren de 23 inzittenden het leven.

Meer uit Buitenland

VS stoppen 3 miljard dollar in klimaatfonds na lang geen bijdrage

DUBAI (ANP/AFP) - De Verenigde Staten doneren 3 miljard dollar (circa 2,7 miljard euro) aan het grote klimaatfonds Green Climate Fund. De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris maakte zaterdag het geldbedrag bekend op de klimaattop in Dubai en zei dat het bedoeld was om ontwikkelingslanden te helpen met investeringen in onder meer schone energie en voorbereidingen op de gevolgen van klimaatverandering. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de VS weer geld in dit fonds stoppen.

26 minuten geleden
Erdogan: voor nu geen kans meer op vrede in Gazastrook

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan stelt dat er voor nu geen kans meer is op vrede in de Gazastrook, een dag na het aflopen van een korte wapenstilstand. Israël is hier met zijn "compromisloze aanpak" verantwoordelijk voor, aldus Erdogan volgens omroep NTV en andere Turkse media.

50 minuten geleden
Overlast door sneeuw in onder meer Duitsland en Oostenrijk

BERLIJN (ANP/DPA) - Hevige sneeuwval zorgt in meerdere Europese landen voor overlast, onder meer in Duitsland en Oostenrijk. In Duitsland is veel sneeuw gevallen in het zuiden en zuidoosten, vooral München en omgeving worstelen met problemen als gevolg van de winterse weersomstandigheden.

1 uur geleden
COP28: roep om verdriedubbeling hernieuwbare energie wordt harder

DUBAI (ANP) - Naar schatting al meer dan 110 landen op de klimaattop in Dubai steunen een belofte om hernieuwbare energie te verdriedubbelen in 2030. Het is de hoop van onder meer de Europese Unie en Nederland dat COP28 eindigt met een belofte van alle landen wereldwijd.

3 uur geleden
Hamas meldt 240 doden in Gaza sinds aflopen staakt-het-vuren

GAZA-STAD (ANP/AFP) - In de Gazastrook zijn 240 mensen om het leven gekomen sinds het aflopen van een tijdelijk staakt-het-vuren, meldt Hamas. De strijd lag tot vrijdag 06.00 uur lokale tijd een week stil. Het leger van Israël zegt sindsdien meer dan vierhonderd doelen in de Gazastrook te hebben aangevallen.

5 uur geleden
Zuid-Korea lanceert spionagesatelliet dankzij SpaceX-raket

SEOUL (ANP/AFP) - Zuid-Korea is erin geslaagd een eigen spionagesatelliet te lanceren. Dat gebeurde dankzij een Falcon 9-raket van SpaceX. Het land hoopt zo minder afhankelijk te worden van Amerikaans spionagebeeld voor de monitoring van Noord-Korea. De noorderburen lanceerden anderhalve week geleden zelf ook een spionagesatelliet.

7 uur geleden
Rechter besluit dat Trump niet onschendbaar is

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump is niet onschendbaar in een van de strafzaken die tegen hem dient. Het gaat om de zaak die tegen hem is aangespannen om verkiezingsinmenging in 2020. De oud-president probeerde daar onderuit te komen door zich te beroepen op de immuniteit die hij als president genoot. Rechter Tanya Chutkan liet vrijdag in duidelijke taal weten het daar niet mee eens te zijn.

7 uur geleden