Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Neef van Ridouan Taghi is niet langer advocaat

Neef van Ridouan Taghi is niet langer advocaat

DEN HAAG (ANP) - Youssef T., de neef van Ridouan Taghi, is op eigen verzoek geschrapt van het tableau. Dat betekent dat hij sinds afgelopen vrijdag geen advocaat meer is, meldt minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind aan de Tweede Kamer.

Daarnaast heeft de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) tegen T. een klacht ingediend bij de deken Midden-Nederland. De beroepsorganisatie wil daarmee via de tuchtrechter voorkomen dat de man in de toekomst terug kan keren naar de advocatuur.

Op 8 oktober vorig jaar werd T. aangehouden in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, tijdens een bezoek aan zijn neef. De advocaat wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Tijdens talrijke bezoeken aan de EBI zou hij de hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo hebben geholpen bij het bedenken van plannen voor een gewelddadige uitbraak. Ook zou hij volgens het Openbaar Ministerie hebben gefungeerd als boodschapper tussen Taghi en de buitenwereld. Het voorarrest van de advocaat werd op 20 januari verlengd.

Een week later hadden Kamerleden van de VVD en de SP tijdens een debat over georganiseerde criminaliteit en ondermijning gevraagd wat er vanuit de advocatuur zelf is ondernomen richting deze advocaat.

Meer uit Binnenland

Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

BAARN (ANP) - Bij een opstootje tussen een groepje jongeren en de politie is in de nacht van zaterdag op zondag in Baarn vuurwerk naar de politie gegooid. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in plaatselijke media. In een park in de Utrechtse plaats weigerde de groep rond middernacht naar huis te gaan en ontstond even een grimmige sfeer. Niemand raakte gewond.

3 uur geleden
Code geel aan noordwestelijke kust om zware windstoten

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft code geel uitgeroepen in het noordwestelijk kustgebied in verband met zware windstoten. Dat geldt vanaf het einde van de middag. Later op de avond neemt de wind weer af.

4 uur geleden
Afval in Amsterdam weer opgeruimd na Koningsdag

AMSTERDAM (ANP) - Het grootste deel van het afval dat in Amsterdam is blijven liggen na Koningsdag is weer opgehaald. Ruim 700 schoonmakers zijn daar vanaf zaterdagavond mee bezig geweest. Ook burgemeester Femke Halsema hielp een paar uur mee.

5 uur geleden
Alle klimaatactivisten weer vrij na XR-blokkade in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Alle activisten die zaterdag werden aangehouden bij een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam zijn weer vrij. Dat meldt een politiewoordvoerder zondagochtend. In totaal werden ongeveer 130 demonstranten aangehouden bij de blokkade van de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor.

6 uur geleden
Theater na de Dam: 130 voorstellingen sluiten aan op herdenking

AMSTERDAM (ANP) - In 72 plaatsen in ons land zijn zaterdagavond 130 voorstellingen (225 uitvoeringen) te zien in het kader van Theater na de Dam, de jaarlijkse manifestatie in aansluiting op de Dodenherdenking op 4 mei. Daarvan zijn 47 voorstellingen gemaakt met 350 jongeren.

6 uur geleden
Beschonken automobilist veroorzaakt veel schade in Tilburg

TILBURG (ANP) - Een automobilist die te veel drank op had, heeft in de nacht van zaterdag op zondag veel schade aangericht in de Spoorlaan in Tilburg. De man raakte twee andere auto's, een lantaarnpaal en een verkeerslicht.

6 uur geleden
Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

UTRECHT (ANP) - Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt.

12 uur geleden