Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse voortvluchtige na tien jaar in Duitsland opgepakt

Nederlandse voortvluchtige na tien jaar in Duitsland opgepakt

BRUSSEL (ANP) - De Duitse politie heeft een Nederlander opgepakt die in België is veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor poging tot moord maar al tien jaar spoorloos was. De nu 54-jarige Eric Robert De Cocq Van Delwijnen stond sinds 2016 op de Belgische Most Wanted-lijst, de lijst van meest gezochte criminelen. België heeft aan de Duitse justitie gevraagd om zijn overlevering, maakt de federale politie bekend.

De Nederlander werd in 2011 in Gent veroordeeld tot vijftien jaar cel omdat hij in 2007 een man bij de uitgang van een paaldansclub in Assenede, ten noorden van Gent nabij de grens met Nederland, met een zwaar voorwerp op het hoofd had geslagen. Hij sloeg echter al voor zijn proces op de vlucht.

Door de jaren heen kwamen bij de politie meerdere tips binnen over een mogelijke verblijfplaats, van Spanje tot Amerika. Ook zou hij zijn gezicht hebben laten opereren om niet te kunnen worden herkend. In de verklaring van de politie over de arrestatie wordt daarover niets gezegd.

De Cocq Van Delwijnen is donderdag in het Duitse Löbau dichtbij de Tsjechische grens gearresteerd door een Europees samenwerkingsverband van speciale politieteams, FAST-teams geheten.

Meer uit Binnenland

Nederlandse IPCC-auteurs zien ook lichtpuntjes voor het klimaat

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse wetenschappers Detlef van Vuuren en Aimée Slangen leverden een belangrijke bijdrage aan het maandag verschenen rapport van het VN-klimaatpanel IPCC. Ondanks de grotendeels sombere boodschap - de wereld doet nog steeds te weinig tegen klimaatverandering en dat heeft grote gevolgen - zien zij ook een aantal gunstige ontwikkelingen. "Er is zeker nog hoop, maar dat vergt veel inspanningen van iedereen wereldwijd", zegt Slangen, die werkt voor het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ).

2 uur geleden
Natuurorganisaties: alles nodig om klimaatverandering te beperken

AMSTERDAM (ANP) - Door alles op alles te zetten is het nog mogelijk om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad Celsius, denken natuurorganisaties Greenpeace en Milieudefensie. Het is dan wel "alle hens aan dek", benadrukt Peer de Rijk van Milieudefensie.

2 uur geleden
Organisaties willen hoger ambitieniveau tegen klimaatverandering

DEN HAAG (ANP) - Groene en maatschappelijke organisaties pleiten voor grotere ambities in de strijd tegen klimaatverandering. Ze zien in het maandag verschenen rapport van het klimaatpanel IPCC een extra aansporing voor overheden om meer actie te ondernemen.

2 uur geleden
Máxima in Casablanca begonnen aan VN-reis Marokko

CASABLANCA (ANP) - Koningin Máxima is maandagmiddag aangekomen in Casablanca, waar zij aan haar driedaagse VN-reis aan Marokko begint. Zij landde maandagmiddag in de grootste stad van Marokko.

3 uur geleden
Woningen onbewoonbaar na brand door explosie in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Enkele woningen zijn onbewoonbaar geraakt vanwege een brand na een explosie in een flat in Amsterdam Zuidoost in de nacht van zondag op maandag. Bewoners van het appartementencomplex aan het Maarsenhof hoorden even voor 03.00 uur een harde knal. De brand die daarop ontstond verspreidde zich "razendsnel"in het complex, aldus de politie.

4 uur geleden
Veiligheidsberaad neemt afscheid van voorzitter Hubert Bruls

ARNHEM (ANP) - De burgemeesters van het Veiligheidsberaad nemen maandagavond tijdens een vergadering in Utrecht afscheid van hun voorzitter Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen. Bruls (CDA) heeft de maximale termijn als voorzitter van het beraad volgemaakt en moet daarom aftreden. Hij wordt opgevolgd door Wouter Kolff (VVD), burgemeester van Dordrecht.

5 uur geleden
Zo'n 150 tips binnen na uitloven beloning cold case vermiste Jaïr

AMSTERDAM (ANP) - De Peter R. de Vries Foundation heeft in totaal zo'n 150 tips ontvangen over de in 1995 verdwenen 7-jarige Jaïr Soares na het uitloven van een beloning voor de gouden tip in augustus vorig jaar. Tot en met afgelopen zaterdag konden tipgevers aanspraak maken op de 250.000 euro.

5 uur geleden