Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse voortvluchtige na tien jaar in Duitsland opgepakt

Nederlandse voortvluchtige na tien jaar in Duitsland opgepakt

BRUSSEL (ANP) - De Duitse politie heeft een Nederlander opgepakt die in België is veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor poging tot moord maar al tien jaar spoorloos was. De nu 54-jarige Eric Robert De Cocq Van Delwijnen stond sinds 2016 op de Belgische Most Wanted-lijst, de lijst van meest gezochte criminelen. België heeft aan de Duitse justitie gevraagd om zijn overlevering, maakt de federale politie bekend.

De Nederlander werd in 2011 in Gent veroordeeld tot vijftien jaar cel omdat hij in 2007 een man bij de uitgang van een paaldansclub in Assenede, ten noorden van Gent nabij de grens met Nederland, met een zwaar voorwerp op het hoofd had geslagen. Hij sloeg echter al voor zijn proces op de vlucht.

Door de jaren heen kwamen bij de politie meerdere tips binnen over een mogelijke verblijfplaats, van Spanje tot Amerika. Ook zou hij zijn gezicht hebben laten opereren om niet te kunnen worden herkend. In de verklaring van de politie over de arrestatie wordt daarover niets gezegd.

De Cocq Van Delwijnen is donderdag in het Duitse Löbau dichtbij de Tsjechische grens gearresteerd door een Europees samenwerkingsverband van speciale politieteams, FAST-teams geheten.

Meer uit Binnenland

Afsluitdijk (A7) dicht door ongeluk met vrachtwagen

DEN OEVER (ANP) - De Afsluitdijk (A7) is dinsdag in beide richtingen dicht, meldt de ANWB rond het middaguur. De afsluiting is het gevolg van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever, laat een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie weten. Daarbij is volgens hem iemand gewond geraakt.

16 minuten geleden
OM eist celstraf tegen frauderende pakketbezorger

LEEUWARDEN (ANP) - Tegen de 27-jarige Miranda W. uit het Friese Sint Jacobiparochie heeft het Openbaar Ministerie dinsdag 36 maanden cel geëist, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, voor verduistering in haar dienstbetrekking als pakketbezorger van DHL en een koeriersdienst die werkte voor PostNL.

28 minuten geleden
Vluchten KLM uitgeweken en geannuleerd door storing

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft maandagavond vier vluchten laten uitwijken naar het buitenland in verband met de storing in het Nederlandse luchtverkeersleidingssysteem. Twee vluchten gingen naar Brussel, een naar Luik en een naar Parijs, aldus KLM.

38 minuten geleden
Platform haalt stuk over cultuur TU Delft onder druk offline

DELFT (ANP) - Delta, het journalistieke platform van de TU Delft, zegt onder juridische druk een artikel van de eigen site te hebben verwijderd. Het gaat om een verhaal onder de kop 'Hoe zwijgplicht leidde tot angst onder medewerkers I&IC en vertrouwensbreuk met rector'.

1 uur geleden
Wind afgenomen, geen waarschuwing meer van kracht

DE BILT (ANP) - Er geldt geen waarschuwing meer voor de kustgebieden van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. Die gebieden hadden dinsdagochtend nog te maken met zware windstoten, maar kort voor 10.00 uur meldde het KNMI dat er geen waarschuwingen meer van kracht zijn.

1 uur geleden
Tussen 1500 en 2000 passagiers getroffen door perikelen Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De combinatie van een storing in het luchtverkeersleidingssysteem en onstuimig weer heeft maandagavond en -nacht op Schiphol tussen de 1500 en 2000 passagiers getroffen. Zij moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven of in een hotel, zegt een woordvoerster van Schiphol. In totaal zijn tot dinsdagochtend 76 vluchten geannuleerd.

2 uur geleden
Meerdere warmterecords gebroken in eerste helft lente

HOUTEN (ANP) - In de eerste helft van de lente zijn meerdere warmterecords gebroken. Van 1 maart tot en met 15 april werd een gemiddelde temperatuur van 10,3 graden gemeten, meldt Weeronline. Sinds het begin van de metingen was het nog niet zo zacht in die periode. Gemiddeld is het in de eerste helft van de lente 7,2 graden.

3 uur geleden