Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse voetballer Lang belofte van het jaar in België

Nederlandse voetballer Lang belofte van het jaar in België

BRUSSEL (ANP) - Noa Lang is gekozen tot belofte van het jaar in de Belgische voetbalcompetitie. De 21-jarige Nederlander veroverde in zijn eerste seizoen in België met Club Brugge de landstitel. Lang behoorde ook tot de drie kandidaten voor de prijs voor de speler van het jaar, maar die ging naar Paul Onuachu van Racing Genk.

Lang was met zestien doelpunten de topscorer van Club Brugge in de Jupiler Pro League. De Nederlandse jeugdinternational, die zich vanwege een blessure maandag moest afmelden voor de knock-outfase van het EK met Jong Oranje, kwam vorige week in opspraak. Na het behalen van de landstitel zong hij samen met supporters van Club Brugge "nog liever dood dan Sporting-Jood", een verwijzing naar de fans van concurrent Anderlecht. Het kwam Lang op veel kritiek te staan. De oud-Ajacied moet vrezen voor een schorsing, want de Belgische voetbalbond doet onderzoek naar het incident.

Onuachu kreeg de voorkeur boven Lang en de Oostenrijker Raphael Holzhauser (Beerschot) als speler van het jaar. De Nigeriaanse spits maakte 33 doelpunten voor Racing Genk, de ploeg van trainer John van den Brom die ongeslagen bleef in de play-offs en als tweede eindigde. Genk plaatste zich voor de derde voorronde van de Champions League. Onuachu kreeg ook de Gouden Stier, als topscorer van de Pro League.

In de verkiezing van de trainer van het jaar kreeg de Duitser Alexander Blessin van KV Oostende de voorkeur boven de Belgen Vincent Kompany (RSC Anderlecht) en Philippe Clement (Club Brugge). Oostende greep net naast een plek in de play-offs om de landstitel.

Meer uit Voetbal

Seizoen voor Wieffer voorbij, deelname aan EK in gevaar

ROTTERDAM (ANP) - Mats Wieffer komt de rest van dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord. De 24-jarige middenvelder kampt met een bovenbeenblessure. Feyenoord weet niet wanneer hij weer inzetbaar is, maar zijn deelname aan het EK met Oranje lijkt in gevaar.

4 minuten geleden
PSV kan achterstand op Ajax verkleinen tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie zondag tegen Sparta Rotterdam tot elf verkleinen. De Eindhovenaren gaan op voor hun 25e kampioenschap in Nederland en hun eerste sinds 2018.

28 minuten geleden
Noodlijdend Vitesse heeft al meer dan 1 miljoen euro ingezameld

ARNHEM (ANP) - De crowdfundingsactie voor het noodlijdende Vitesse heeft na een dag al meer dan 1 miljoen euro opgeleverd. Dat meldt de club uit Arnhem via sociale media. "Dankjewel, maar we zijn er nog niet", zegt oud-speler Theo Janssen. "Dus blijf alsjeblieft doneren."

30 minuten geleden
PSV gaat op voor vierde landstitel in zestien jaar 

EINDHOVEN (ANP) - PSV gaat zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op voor de vierde landstitel in de laatste zestien jaar.

54 minuten geleden
Lang, Dest en Babadi missen het mogelijke kampioensduel van PSV

EINDHOVEN (ANP) - Noa Lang, Sergiño Dest en Isaac Babadi missen zondag de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta Rotterdam. Het drietal is nog altijd geblesseerd. Trainer Peter Bosz heeft verder de beschikking over al zijn spelers, meldde hij op sportcomplex De Herdgang.

1 uur geleden
Keeper Courtois keert terug bij Real maar start niet tegen Bayern

MADRID (ANP) - Thibaut Courtois verdedigt zaterdag het doel van Real Madrid in de thuiswedstrijd tegen Cádiz. De Belg keert terug onder de lat na een langdurige knieblessure.

1 uur geleden
FC Twente wil bij AZ derde plaats van Eredivisie veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente wil zondag in de uitwedstrijd tegen AZ de derde plaats van de Eredivisie veiligstellen. Trainer Joseph Oosting beschikt in de aanloop naar het duel over een nagenoeg fitte selectie. Myron Boadu, hersteld van een hamstringblessure, traint ook weer mee.

1 uur geleden