Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse vliegvelden hebben last van Franse stakingen

Nederlandse vliegvelden hebben last van Franse stakingen

DEN HAAG (ANP) - Vluchten van en naar Nederlandse vliegvelden kampen met problemen door de staking van Franse luchtverkeersleiders. Meerdere vluchten hebben te maken met vertragingen, enkele vallen uit. Het gaat vooral om vluchten van en naar Frankrijk en Zuid-Europa. Dit melden Schiphol en de luchthavens van Rotterdam en Eindhoven.

Op Rotterdam The Hague Airport hebben in totaal zo'n 28 vluchten een vertraging die dertig minuten tot een uur kan duren. Vooral reizen naar Zuid-Europa hebben last van de staking. "Bijna alle vluchten naar het zuiden zijn vertraagd. De verwachting is dat dit vandaag zo blijft", zegt een woordvoerster. Volgens haar zijn er geen vluchten geannuleerd vanwege de staking.

Ook op Eindhoven Airport hebben vluchten richting Zuid-Europa te maken met vertraging. Een woordvoerster laat weten dat drie vluchten van en naar Frankrijk en Spanje zijn geannuleerd.

Omstreden pensioenhervorming

Op Schiphol heeft de staking "minimale impact", laat een woordvoerder van die luchthaven weten. Drie vluchten naar Parijs vertrekken maandag niet. Of dit door de staking komt, kan hij niet met zekerheid zeggen. Wel zorgt de werkonderbreking er volgens hem voor dat vluchten naar Frankrijk vertraging oplopen.

De Franse luchtverkeersleiding staakt maandag tot en met dinsdagochtend vroeg. De werknemers staken tegen de omstreden pensioenhervorming. Anderhalve maand geleden is die doorgedrukt buiten de Franse Tweede Kamer om. Sindsdien leggen Fransen regelmatig het werk neer. Vanwege de stakingen worden ook vertraging en annuleringen in het treinverkeer verwacht.

Meer uit Binnenland

Aantal zelfdodingen is stabiel, vorig jaar 1862

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat zelfmoord pleegt, is sinds een paar jaar stabiel. Volgens statistiekbureau CBS hebben vorig jaar 1862 mensen een einde gemaakt aan hun leven. Dat is iets minder dan in 2022, maar vrijwel gelijk aan 2021 en iets hoger dan in 2020, de aantallen schommelen rond hetzelfde niveau.

44 minuten geleden
Halsema: hoop dat herdenking niet gekaapt wordt door emoties Gaza

AMSTERDAM (ANP) - Burgemeester Femke Halsema is "wel bezorgd" dat de Nationale Herdenking op de Dam "gekaapt gaat worden door alle emoties en sentimenten" die heersen rondom het huidige conflict in Israƫl en Gaza. Dat zei ze woensdagavond tijdens een bijeenkomst in De Balie in aanloop naar 4 mei.

3 uur geleden
Treinen tussen Haarlem en Voorhout rijden weer

HAARLEM (ANP) - Tussen Haarlem en Voorhout rijden weer treinen, nadat het treinverkeer door een beschadigde spoorbrug ruim anderhalf uur had stilgelegen. Ook tussen Leiden en Den Haag, die in het verlengde liggen van dat traject, reden daardoor minder intercity's, meldt de NS.

5 uur geleden
Fietser (88) komt om na aanrijding door auto op N357 in Friesland

FINKUM (ANP) - Een 88-jarige man is woensdagmiddag om het leven gekomen in het Friese Finkum, nadat hij op de fiets door een auto was aangereden. Het slachtoffer komt uit de gemeente Leeuwarden, waar Finkum toe behoort, meldt de politie.

7 uur geleden
Hoger beroep tegen veroordeling moord op AH-medewerkster Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De 57-jarige man die veroordeeld is voor moord op een AH-medewerkster van een filiaal in Den Haag gaat in hoger beroep. De advocaat van Jamel L. bevestigt een bericht daarover van Omroep West.

8 uur geleden
Halsema: maatregelen Nationale Herdenking niet in strijd met wet

AMSTERDAM (ANP) - De extra maatregelen die in Amsterdam gelden tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei zijn niet in strijd met de wet. Dat zegt burgemeester Femke Halsema in een bericht op LinkedIn. Daarmee reageert ze op meerdere hoogleraren die in verschillende media hun twijfels uiten over de wettelijkheid van de ingrepen.

8 uur geleden
NVJ wil dat inspectie erkent dat PowNed-docu geen commercial is

AMSTERDAM (ANP) - Journalistenvakbond NVJ wil dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) toegeeft dat journalistieke documentaires geen reclamespotjes zijn. Dat meldt woordvoerder Paul Teixeira van de NVJ in reactie op de waarschuwing die Omroep PowNed kreeg over het programma PowNed of View: De Prikpen, over het omstreden middel Ozempic. Het risico zou zijn dat de documentaire reclame zou maken voor het middel.

9 uur geleden