Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse versie Brits royaltyboek per direct uit de handel

Nederlandse versie Brits royaltyboek per direct uit de handel

HAARLEM (ANP) - Eindstrijd, de Nederlandse versie van het nieuwe boek van de Britse schrijver Omid Scobie over het Britse koningshuis, wordt tijdelijk uit de handel gehaald. Dat bevestigt een zegsvrouw van Xander Uitgevers na berichtgeving van royaltyverslaggever Rick Evers.

"Er is een fout ontstaan in de Nederlandse editie", meldt de uitgeverij in een korte verklaring. "Er wordt in de vertaling aan een rectificatie gewerkt."

Volgens Evers staat in de Nederlandse versie van het boek de naam van het lid van het Britse koningshuis dat een opmerking zou hebben gemaakt over de huidskleur van Archie, het zoontje van prins Harry en zijn vrouw Meghan. Het zou gaan om Charles, maar in de Engelstalige versie van het boek ontbreekt die passage.

Correctie

De Britse auteur Scobie zelf zegt dinsdag tegen RTL Boulevard dat hij in zijn boek geen naam heeft genoemd. "Het boek is in meerdere talen en helaas spreek ik geen Nederlands. Maar als er vertaalfouten inzitten, dan zal de uitgever dat wel ondervangen. Ik heb de Engelse versie geschreven. Er is geen versie geweest uit mijn handen waarin namen zijn genoemd."

Volgens Xander Uitgevers moet er een "aantal passages" worden gecorrigeerd. Over de precieze passages wil de woordvoerster niet uitweiden. Wanneer het boek terugkomt in de winkels, is nog niet duidelijk. Daarover wordt later meer bekend.

Opmerking huidskleur

Harry en Meghan hebben meerdere keren gezegd dat er een familielid was dat nog voor de geboorte van Archie een opmerking over de huidskleur van het kind zou hebben gemaakt, maar het echtpaar wilde nooit zeggen om wie het ging.

Meer uit Binnenland

Putters spreekt woensdag met Wilders, Omtzigt en Van der Plas

DEN HAAG (ANP) - Informateur Kim Putters ontvangt woensdagochtend eerst PVV-leider Geert Wilders. In de middag komen tegelijkertijd Pieter Omtzigt (NSC) en Caroline van der Plas (BBB) langs voor een vervolggesprek. Met VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz staat nog geen nieuwe afspraak gepland.

5 minuten geleden
Extinction Rebellion wil derde blokkade A10 Zuid

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion (XR) kondigt opnieuw een blokkade aan op de A10 Zuid, bij het voormalige hoofdkantoor van ING. De klimaatactivisten willen op zaterdag 30 maart vanaf 12.00 uur daar weer actievoeren, zoals dat afgelopen zaterdag en op 30 december ook gebeurde.

1 uur geleden
Helft daders uitbuiting en mensenhandel begint jonger dan 25 jaar

DEN HAAG (ANP) - Daders van seksuele uitbuiting van kinderen en mensenhandel beginnen daarmee vaak al op jonge leeftijd. Ook zijn negatieve omgevingsfactoren op hen veel meer van invloed dan op andere criminelen. Van de daders is 52 procent jonger dan 25 als ze met hun criminele activiteiten beginnen. Een kwart heeft dan al twee delicten gepleegd.

4 uur geleden
Raad stemt over tweede termijn Halsema als burgemeester Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse gemeenteraad stemt woensdag over de tweede termijn van burgemeester Femke Halsema. Zij liet in september weten nog zes jaar burgemeester van de hoofdstad te willen zijn. Het debat en de stemming hierover zijn niet openbaar, maar doet de raad in het geheim.

6 uur geleden
Commissie Haagse raad praat over rellen Eritreeërs

DEN HAAG (ANP) - In een commissie van de gemeenteraad van Den Haag wordt woensdag gedebatteerd over de rellen rond een Eritrees feest zo'n anderhalve week geleden. Enkele honderden tegenstanders van de machthebbers in Eritrea probeerden toen een feest van aanhangers van het bewind aan te vallen. Daarbij raakten ze slaags met de politie.

6 uur geleden
Partijen geven informateur Putters stof tot nadenken

DEN HAAG (ANP) - De gesprekken maandag en dinsdag met vrijwel alle partijleiders hebben informateur Kim Putters stof tot nadenken gegeven. Hij noemt de situatie "complex" en wil eerst de opgehaalde inzichten "op een rij zetten", voordat hij vervolggesprekken plant. Dat zei hij dinsdagavond na afloop van de gevoerde gesprekken.

14 uur geleden
Dassen blijft pleiten voor meerderheidskabinet zonder PVV

DEN HAAG (ANP) - Volt-leider Laurens Dassen vindt dat de poging om een meerderheidskabinet te vormen met de PVV is mislukt, zei hij dinsdag voor zijn gesprek met informateur Kim Putters. "Wat ons betreft kan met andere partijen gesproken worden over een meerderheidskabinet."

16 uur geleden