Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel Nederlandse topveldrijders slaan de eerstvolgende wedstrijd om de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole over. Bondscoach Gerben de Knegt reist met slechts acht cyclocrossers (vijf mannen en drie vrouwen) af naar wedstrijd op 10 december. Onder anderen Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Fem van Empel en Lucinda Brand ontbreken in de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado, die bij de vrouwen het wereldbekerklassement aanvoert, rijdt wel in Val di Sole.

"Het komt door een combinatie van factoren, eigenlijk is het een optelsom", zegt De Knegt in een persbericht van de wielerbond KNWU. "Dit is eigenlijk voor veel sporters hét moment om kilometers op de weg in de zon te maken, richting de drukke kerstperiode, maar zeker ook de kampioenschappen."

"Bovendien is Val di Sole logistiek en daardoor ook financieel gezien lastig", vervolgt de bondscoach. "Je bent veel tijd kwijt voor de reis. En een enkeling neemt ook mee dat er vorig jaar op een ijzig parcours veel valpartijen waren. Als je dan toch één weekend moet kiezen voor een break, dan wordt dat voor veel sporters deze."

Wereldbekerwedstrijden

Ronhaar won deze winter al twee wereldbekerwedstrijden (Dendermonde en Dublin), Van der Haar was de beste in Maasmechelen. Wereldkampioene Van Empel was bij de vrouwen de sterkste in Waterloo (Verenigde Staten) en Maasmechelen, terwijl Brand won in Dublin en afgelopen zondag in Flamanville.

Naast Alvarado zijn alleen Puck Pieterse en Manon Bakker present bij de vrouwencross in Val di Sole. Bij de mannen komen Joris Nieuwenhuis, Ryan Kamp, Corné van Kessel, Stan Godrie en Klaas Groenen aan de start.

Meer uit Sport

Pogacar genoot van 'spel' in finale derde etappe Giro

FOSSANO (ANP) - Tadej Pogacar keek met een glimlach terug op zijn actie kort voor de finish van de derde etappe van de Giro d'Italia. De leider in het klassement ging achter de ontsnapte Deen Mikkel Frølich Honoré aan en kreeg zijn Britse concurrent Geraint Thomas mee. Hun poging strandde 400 meter voor de finish. "Het voelde aan als een spel, zoals vroeger met vriendjes", vertelde de Sloveen van UAE Team Emirates in het flashinterview na de door de Belg Tim Merlier gewonnen rit.

1 uur geleden
Belgische sprinter Merlier wint derde etappe Giro d'Italia

FOSSANO (ANP) - De Belgische wielrenner Tim Merlier heeft de derde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een relatief vlakke rit over 166 kilometer van Novara naar Fossano. De renner van Soudal - QuickStep boekte al zijn achtste zege van het seizoen.

3 uur geleden
Topsnelheid omlaag in MotoGP door nieuwe regels vanaf 2027

MADRID (ANP) - De topsnelheid in de MotoGP gaat vanaf 2027 omlaag door de invoering van motoren met minder vermogen. De cilinderinhoud gaat naar beneden van 1000cc naar 850cc. Het is een maatregel om de veiligheid te vergroten in de koningsklasse van de motorsport, meldt de MotoGP.

6 uur geleden
Zelfverzekerde Norris verwacht nu meer zeges in Formule 1

MIAMI (ANP) - Voor Lando Norris was zijn eerste overwinning in de Formule 1 een enorme opluchting, maar geen verrassing. "Aan het begin van het jaar zei ik al dat wij races konden winnen. Veel mensen twijfelden daaraan, maar ik was vol vertrouwen. Ik wist dat mijn tijd zou komen", zei de Brit van McLaren tijdens de persconferentie van de FIA na afloop van de Grote Prijs van Miami.

9 uur geleden
Beachduo Van de Velde/Immers verliest finale in Brasilia

BRASILIA (ANP) - Beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers hebben naast de titel van het Elite 16-toernooi van Brasilia gegrepen. Het Nederlandse koppel verloor de finale in drie sets van de Brazilianen Evandro en Arthur: 17-21 23-21 15-9

12 uur geleden
Sprinter Martina nog niet zeker van zesde Spelen

NASSAU (ANP) - Churandy Martina is nog niet zeker van zijn zesde deelname aan de Olympische Spelen. De 39-jarige sprinter wist zich bij de WK estafette op de Bahama's niet te plaatsen voor het toernooi in Parijs met de ploeg op de 4x100 meter.

12 uur geleden
Zilver Bol en Klaver op 4x400 meter gemengd bij WK estafette

NASSAU (ANP) - Atletes Femke Bol en Lieke Klaver hebben de Nederlandse ploeg op de 4x400 meter gemengd aan een zilveren medaille geholpen op de WK estafette. Alleen het kwartet uit de Verenigde Staten was in de finale bij de zogeheten World Relays op de Bahama's sneller.

13 uur geleden