Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse shorttrackers behalen op EK goud op aflossing

Nederlandse shorttrackers behalen op EK goud op aflossing

GDANSK (ANP) - De Nederlandse shorttrackmannen hebben op het EK in Gdansk goud behaald op de aflossing. Itzhak de Laat, die individueel zich al van brons in het eindklassement had verzekerd, maakte de klus in Polen af door als eerste over de finish te komen. Sjinkie Knegt, Dylan Hoogerwerf en Jens van 't Wout zijn de andere shorttrackers die deel uitmaken van het Nederlandse team.

Italië werd tweede en Rusland derde. Het team van Hongarije moest, na een val, met de vierde plek genoegen nemen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Mentel: zoals ik me nu voel, durf ik het nog even aan

AMSTERDAM (ANP) - Olympisch snowboardkampioene Bibian Mentel geniet van de momenten die ze nog heeft, zegt ze in de talkshow Humberto op RTL4. Het gaat momenteel iets beter met de tweevoudig Paralympisch Sporter van Nederland. Afgelopen vrijdag werd bekend dat ze uitzaaiingen in de hersenen heeft en dat genezing volgens haar artsen niet meer mogelijk is.

11 minuten geleden
Eerste deelname 4x400 op EK indoor levert Bol tweede goud op

TORUN (ANP) - Femke Bol mocht op de EK indooratletiek in het Poolse Torun twee keer naar het Wilhelmus luisteren. Het 21-jarige supertalent veroverde zaterdag met overmacht het goud op de 400 meter individueel en leidde zondag de estafetteploeg op de 4x400 meter soeverein naar haar tweede gouden medaille. "Supergaaf", was haar eerste reactie.

1 uur geleden
Tennisser Schwartzman maakt favorietenrol waar in Buenos Aires

BUENOS AIRES (ANP) - De Argentijnse tennisser Diego Schwartzman heeft op het ATP-toernooi van Buenos Aires zijn favorietenrol waargemaakt. De nummer 1 van de plaatsingslijst liet in de finale in zijn geboortestad zijn landgenoot Francisco Cerundolo, afkomstig uit het kwalificatietoernooi, kansloos: 6-1 6-2.

2 uur geleden
Nederlandse atletiekploeg eerste in medailleklassement op EK

TORUN (ANP) - De Nederlandse atletiekploeg heeft de EK indooratletiek in het Poolse Torun afgesloten op de eerste plaats in het medailleklassement. De ploeg won vier keer goud, een keer zilver en twee keer brons. Met die zeven medailles bleef Nederland Portugal en Groot-Brittannië op de medaillespiegel voor. De Britten veroverde wel de meeste medailles, twaalf, maar slechts twee daarvan waren goud.

2 uur geleden
Bol leidt estafettevrouwen bij EK indoor naar goud op 4x400 meter

TORUN (ANP) - Na de estafettemannen hebben ook de estafettevrouwen op de 4x400 meter de gouden medaille veroverd bij de EK indooratletiek in Polen. Het viertal met Lieke Klaver, Marit Dopheide, Lisanne de Witte en Femke Bol kwam tot een kampioenschapsrecord van 3.27,15 en bleef daarmee Groot-Brittannië en Polen voor.

3 uur geleden
Estafettemannen 4x400 meter veroveren goud op EK indoor

TORUN (ANP) - De estafettemannen van de 4x400 meter hebben bij de EK indoor in het Poolse Torun goud veroverd. Jochem Dobber, Liemarvin Bonevacia, Ramsey Angela en Tony van Diepen kwamen tot een tijd van 3.06,06, een Nederlands record. Het viertal bleef Tsjechië en Groot-Brittannië voor.

3 uur geleden
Geen medaille voor Vloon bij polsstokhoogspringen

TORUN (ANP) - Polsstokhoogspringer Menno Vloon heeft zich niet kunnen onderscheiden op de EK indoor in het Poolse Torun. De Zaandammer, die een dikke week geleden bijna de 6 meter aantikte en het Nederlands record met 15 centimeter verbeterde naar 5,96, kwam er in de finale niet aan te pas. Hij reikte tot 5,70. Drie sprongen op 5,80 mislukten. Zijn tegenvallende hoogte was goed voor de gedeelde vijfde plaats.

4 uur geleden