Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse rugbyers onder leiding oud-bondscoach Rusland

Nederlandse rugbyers onder leiding oud-bondscoach Rusland

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse rugbyers staan de komende twee maanden onder leiding van bondscoach Dick Muir. De 57-jarige Zuid-Afrikaan, die zelf ook voor de 'Springbokken' speelde, ging een half jaar geleden aan de slag als bondscoach van Rusland. Omdat de Russische rugbyers vanwege de oorlog in Oekraïne voorlopig geen internationale wedstrijden mogen spelen, heeft Muir zijn contract laten ontbinden.

"In de afgelopen weken heb ik kennis mogen maken met Rugby Nederland", zegt de Zuid-Afrikaan. "Ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan hun sportieve ambities." Voorlopig is Muir interim-bondscoach, maar een vast dienstverband behoort ook tot de mogelijkheden.

De Nederlandse rugbybond heeft de ambitie om met Oranje mee te doen aan het WK van 2027 in Australië. De bond heeft daar een route voor uitgestippeld en noemt de aanstelling van de gelouterde Muir daarin een "zeer belangrijke mijlpaal". "Met Muir trekt Nederland een coach aan met een indrukwekkend cv en veel ervaring in de absolute rugbytop."

Muir was onder meer assistent-bondscoach van de nationale ploeg, die in 2019 voor de derde keer wereldkampioen werd.

Meer uit Sport

Bronzen medaille judoka Korrel op EK in Zagreb

ZAGREB (ANP) - Judoka Michael Korrel heeft een bronzen medaille veroverd op de Europese kampioenschappen in Zagreb. Hij versloeg in de 'kleine finale' van de gewichtsklasse tot 100 kilogram de nummer 2 van de wereld, Zelim Kotsoiev uit Azerbeidzjan. In de extra tijd scoorde de Nederlander een waza-ari.

51 minuten geleden
Carapaz ritwinnaar, Rodríguez nieuwe leider in Romandië

LEYSIN (ANP) - De Ecuadoraan Richard Carapaz heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De wielrenner van EF Education - EasyPost bleef na 151 kilometer met een aankomst bergop in Leysin de Duitser Florian Lipowitz net voor. De Spanjaard Carlos Rodríguez finishte als derde. De renner van Ineos Grenadiers nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Juan Ayuso.

3 uur geleden
Discuswerpster Van Klinken vijfde bij Diamond League Shanghai

SHANGHAI (ANP) - Discuswerpster Jorinde van Klinken is als vijfde geëindigd bij de Diamond Leaguewedstrijd in Shanghai. De 24-jarige atlete kwam na vijf pogingen tot een afstand van 63,31 meter. Dat is haar beste prestatie van dit seizoen.

4 uur geleden
Judoka's Korrel, Spijkers en Van 't End strijden op EK om brons

ZAGREB (ANP) - Judoka's Michael Korrel, Jur Spijkers en Noël van 't End strijden later zaterdag op de EK in Zagreb om het brons. Guusje Steenhuis werd in de herkansingen uitgeschakeld.

4 uur geleden
Tsitsipas strandt in tweede ronde van ATP-toernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Griek verloor in twee sets van de Braziliaan Thiago Monteiro: 6-4 6-4.

7 uur geleden
Nadal enthousiast over mogelijke dubbel met Alcaraz op Spelen

MADRID (ANP/RTR) - Rafael Nadal is enthousiast over een dubbel met landgenoot Carlos Alcaraz voor de Olympische Spelen. De 22-voudig grandslamwinnaar hoopt dat ze in de aanloop naar Parijs op enkele tennistoernooien samen kunnen dubbelen.

9 uur geleden
Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

11 uur geleden