Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse Politiebond blij als horeca opengaat

Nederlandse Politiebond blij als horeca opengaat

DEN HAAG (ANP) - Als het kabinet dinsdag inderdaad besluit de horeca en cultuurinstellingen tot 22.00 uur te heropenen, is dat "goed nieuws", stelt voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond.

"Als het inderdaad zo zou zijn, dan is het vanuit veiligheidsperspectief een goede stap", aldus Struijs. "De mensen zoeken een uitlaatklep en dat uit zich nu in illegale feestjes. We krijgen steeds meer meldingen van ruzies die uit de hand lopen." Een versoepeling van de coronamaatregelen gaat volgens hem "echt helpen".

Volgens kringen rond het Catshuisoverleg besluit het kabinet dinsdag dat geplaceerde evenementen ook weer mogen doorgaan.

Meer uit Binnenland

Limburg maakt plannen voor 30.000 woningen nabij stations

MAASTRICHT (ANP) - De provincie Limburg denkt dat er voor 2040 ruim 30.000 woningen gebouwd kunnen worden in de buurt van zes grote stations. De woningen zijn bedoeld voor zowel woningzoekenden uit Limburg als van verder.

6 minuten geleden
Asielcrisis uitroepen kan niet zomaar, herhaalt Van der Burg

DEN HAAG (ANP) - Een asielcrisis uitroepen kan alleen in uitzonderlijke gevallen zoals oorlog of watersnood, zegt demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel). Hij weigert te reageren op een bericht van de NOS dat de formerende partijen hierover nadenken, met het doel om een tijd helemaal geen asielaanvragen te behandelen. De staatssecretaris verwijst wel naar een door hem verstuurde Kamerbrief uit 2022 waarin staat dat dit "alleen in zeer uitzonderlijke situaties" mogelijk is.

20 minuten geleden
Boetes voor apotheken om illegale handel

UTRECHT (ANP) - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft elf apotheken en een farmaceutische groothandel beboet om illegale handel in geneesmiddelen. Het ging om verschillende geneesmiddelen, met een gezamenlijke omzetwaarde van 2,2 miljoen euro. De betrokken apotheken en groothandel moeten tot 22.500 euro aan boetes betalen.

21 minuten geleden
NRC en De Limburger alsnog gelijk in zaak over verhalen Knops

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof Amsterdam heeft in hoger beroep geoordeeld dat de berichtgeving over voormalig minister Raymond Knops (CDA) door NRC en De Limburger op feiten gestoeld was. De krantentitels brachten in 2020 naar buiten dat Knops voor tienduizenden euro's bevoordeeld was bij de aankoop van zijn woning in de gemeente Horst aan de Maas.

43 minuten geleden
NS verkoopt Duitse dochteronderneming Abellio

UTRECHT (ANP) - NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag bekend. Daarmee zijn de laatste activiteiten van NS in het buitenland beëindigd. Het bedrijf wil zich volledig gaan richten op de Nederlandse reiziger, zowel voor binnenlands als internationaal treinverkeer.

1 uur geleden
Rechter moet beslissen over mondkapjes-ton Sywert van Lienden

AMSTERDAM (ANP) - Waar moet het geld vandaan komen, zodat Sywert van Lienden een advocaat kan betalen in de mondkapjes-affaire? Die vraag wordt uiterlijk 7 mei door de rechter beantwoord. Van Lienden had een kort geding aangespannen tegen de Stichting Hulptroepen Alliantie, die beslag heeft gelegd op een bedrag dat volgens hem bedoeld is voor rechtsbijstand.

1 uur geleden
Meer dreiging jihadisten door koranvernieling en conflict Israël

ZOETERMEER (ANP) - De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) constateert afgelopen jaar een toename van de terroristische dreiging door het wereldwijde jihadisme. De toename is volgens de dienst te wijten aan koranvernielingen in Nederland en andere Europese landen en aan het "conflict tussen Israël en Hamas".

1 uur geleden