Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse patrouillewagen crasht in Duitsland

Nederlandse patrouillewagen crasht in Duitsland

GELDERN (ANP) - Een patrouillewagen van de Nederlandse politie is zaterdag tijdens een achtervolging in het Duitse grensgebied bij Venlo gecrasht als gevolg van gladheid. Dat gebeurde rond 6.00 uur bij Geldern-Walbeck, maakte de Duitse politie bekend. Niemand raakte gewond. De achtervolgde bestuurder wist na de aanrijding te ontkomen.

Het ongeluk gebeurde toen twee Nederlandse patrouillewagens vanuit Arcen (Limburg) een auto met een vermoedelijk kort daarvoor gestolen aanhanger achtervolgden. De dief probeerde te ontkomen door met de aanhanger de grens over te vluchten. Maar door de gladheid slipte de aanhanger en kwam daardoor dwars op de rijbaan terecht. De eerste achtervolgende patrouillewagen kon een aanrijding nog voorkomen, maar de andere kon door de gladheid geen kant meer op en botste er tegenaan.

De aanhangwagen kwam door de aanrijding klem te zitten tussen de patrouillewagen en een stoplicht bij een kruising en daardoor schoot de aanhanger los. De verdachte kon zodoende met zijn auto de vlucht ongehinderd vervolgen en is sindsdien spoorloos, aldus de Duitse politie.

Meer uit Binnenland

Twee ontploffingen in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.15 uur een ontploffing geweest, meldt de politie via X. Daarbij vielen geen gewonden.

3 uur geleden
NS-treinen rijden volgens nieuwe dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De treinen van de Nederlandse Spoorwegen rijden vanaf zondag volgens de nieuwe dienstregeling. NS laat daarin ruim 1800 extra treinen per week rijden. Daardoor gaan er bijvoorbeeld ook in de daluren en het weekeinde elk uur vier intercity's tussen de grote steden. Op rustige momenten rijden er op sommige trajecten juist minder treinen.

3 uur geleden
Gewonde na schietpartij in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een schietpartij in een appartementencomplex aan de Asstraat in Den Haag is zaterdagavond iemand gewond geraakt, meldt de politie. Die gewonde is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

5 uur geleden
Man dood na schietincident in flat in Oss

OSS (ANP) - In een appartement aan de Hertewissel in Oss is zaterdagavond een man dood gevonden, nadat er was geschoten. Dat meldt de politie. De toedracht wordt nog onderzocht, vooralsnog zijn geen verdachten gearresteerd.

5 uur geleden
Kerstboom in Gerbrandytoren IJsselstein brandt voor 25e keer

IJSSELSTEIN (ANP) - Iedereen die de komende dagen in de buurt is van de Utrechtse plaats IJsselstein kan hem vanaf zaterdagavond weer zien: de kerstboom in de Gerbrandytoren, de grote zendmast in IJsselstein. Even na 20.00 uur gingen de lampen aan, "op tijd en alles doet het", zo meldde een woordvoerder van de stichting achter de kerstboom. Het is de 25e keer dat deze kerstboom aan gaat.

10 uur geleden
Consternatie op Koewachter kerstmarkt, drie mannen opgepakt

KOEWACHT (ANP) - De politie heeft vrijdagavond op de kerstmarkt in het Zeeuwse dorp Koewacht drie mannen opgepakt die zich hebben misdragen, zo meldt de politie zaterdag. Het heeft "helaas", aldus de politie, "tot flink wat consternatie tussen de gezellige kraampjes" geleid. Twee opgepakte mannen komen uit Belgiƫ (33 en 28 jaar), de derde komt uit Koewacht zelf (39).

14 uur geleden
Twee doden in Rijnsburg, vermoedelijk door koolmonoxide

RIJNSBURG (ANP) - In Rijnsburg zijn zaterdag twee overleden personen aangetroffen, in en voor een woning aan de Brouwerstraat. Ze zijn vermoedelijk door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen, meldt de politie.

17 uur geleden