Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nederlandse overheid onderschat problematiek die op ons afkomt'

'Nederlandse overheid onderschat problematiek die op ons afkomt'

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse overheid onderschat met haar harde opstelling over Europese steun voor door de coronacrisis getroffen landen de "problematiek die op ons afkomt". Dat heeft oud-president van De Nederlandsche Bank (DNB) Nout Wellink gezegd bij BNR. Wellink verwacht dat de gevolgen van de crisis "heel groot" zullen zijn en dus moet de regering zich afvragen: "in welke mate ben je bereid solidair te zijn?" "Want dit is het moment van de waarheid dat op ons af aan het komen is."

Wellink laat weten dat wat hem betreft schenkingen, het grote struikelblok voor Nederland en enkele andere EU-landen die zich verzetten tegen het huidige steunplan, geen probleem zijn. "Men heeft kennelijk niet in de gaten dat de schuldenproblematiek die op ons afkomt weleens heel grote offers van ons zou kunnen vragen als we tot Europa willen blijven behoren en Europa bij elkaar willen blijven houden."

Volgens Wellink heeft Nederland "in die zin niets geleerd van 2012", toen de Griekse schuldencrisis de Europese Unie verdeelde. Als Nederland Europa niet bij elkaar wil houden, ligt de zaak anders, voegt hij daaraan toe.

Meer uit Financieel

Franse minister: EU moet massaal gaan investeren in AI

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Europese landen moeten volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire massaal investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Ze dreigen anders te afhankelijk te worden van Amerikaanse techbedrijven.

4 minuten geleden
Novo Nordisk sleept Amerikaanse navolgers voor de rechter

BAGSVAERD (ANP/RTR) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk sleept twee Amerikaanse farmaceutische bedrijven voor de rechter. De bedrijven maken producten die hetzelfde bestanddeel bevat als het razend populaire afslankmedicijn Wegovy van Novo Nordisk.

38 minuten geleden
Topman energieconcern Uniper: Europa heeft meer lng nodig

BERLIJN (ANP) - Europa heeft veel meer import nodig van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) omdat de markt nog steeds erg krap is na het wegvallen van leveringen van Russisch gas door de oorlog in Oekraïne. Dat heeft topman Michael Lewis van het grote Duitse energieconcern Uniper gezegd in een interview met persbureau Bloomberg.

39 minuten geleden
Tesla levert eerste Cybertrucks af aan klanten

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla levert na twee jaar van vertragingen en productieproblemen donderdag zijn eerste Cybertrucks af. Volgend jaar moet het futuristisch uitziende voertuig in massaproductie gaan, maar of dat gaat lukken is de vraag.

2 uur geleden
Gokbedrijf achter BetCity beboet om overtreden antiwitwasregels

DEN HAAG (ANP) - Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity, heeft een boete van 3 miljoen euro gekregen vanwege het overtreden van de antiwitwasregels. Volgens de Kansspelautoriteit (Ksa) moeten gokbedrijven hun klanten goed controleren om witwassen en de financiering van terrorisme tegen te gaan, maar hierin is Betent tekortgeschoten. Het gaat om de eerste openbaar gemaakte boete van de Ksa om een dergelijk vergrijp.

2 uur geleden
Marktonderzoeker: pc-markt herstelt zich weer

SINGAPORE (ANP) - De verkoop van pc's lijkt zich na bijna twee jaar weer te herstellen. Marktonderzoeker Canalys verwacht dat de markt in het laatste kwartaal van dit jaar met 5 procent zal groeien.

2 uur geleden
UBS: erfgenamen verslaan 'selfmade' miljardairs voor het eerst

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - Erfgenamen die sinds afgelopen jaar tot de rijksten ter wereld behoren, hebben meer rijkdom vergaard dan nieuwe 'selfmade' miljardairs, staat in een onderzoek van de Zwitserse bank UBS. Dit is voor het eerst sinds de vermogensbeheerder negen jaar geleden begon met het bijhouden van de verdeling van fortuinen van miljardairs.

2 uur geleden