Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse organisatie achter Vueltastart wacht op nieuwe datum

Nederlandse organisatie achter Vueltastart wacht op nieuwe datum

UTRECHT (ANP) - De verplaatsing van de Tour de France naar eind augustus kwam behoorlijk aan in Utrecht, waar Martijn van Hulsteijn als projectdirecteur de start van de Ronde van Spanje regisseert. De Vuelta zou op 14 augustus van start gaan in Utrecht, gevolgd door nog twee ritten op Nederlandse bodem. Dat 'feest' gaat voorlopig niet door nu de Spaanse rittenkoers verhuist naar vermoedelijk oktober/november.

"Natuurlijk is dit even iets wat we moeten verwerken. Wij waren er klaar voor om in het weekend van 14, 15 en 16 augustus een groot feest te vieren in de provincies Utrecht en Noord-Brabant. Maar de coronacrisis heeft de hele sportwereld deze zomer op zijn kop gezet en dit treft ons nu ook. We zijn niet het enige sportevenement dat verschoven wordt of mogelijk verschoven wordt", reageert Van Hulsteijn, in 2015 al betrokken bij de start van de Tour in Utrecht. Zonder nieuwe datum - ergens eind oktober naar verwachting - moet hij voorlopig afwachten.

De Tour wordt verreden van 29 augustus tot en met 20 september. Na de WK in het Zwitserse Aigle-Martigny (20-27 september) volgt eerst nog de Giro d'Italia en pas dan is het tijd voor de Vuelta. Van Hulsteijn: "Een concrete datum is er echter niet, dus wat dat betreft moeten we nog even afwachten. Zodra we een nieuwe datum krijgen, zullen we de consequenties hiervan moeten onderzoeken. Dit betekent dat we samen met de startsteden Utrecht, Den Bosch en Breda en de provincies Noord-Brabant en Utrecht zullen bespreken welke mogelijkheden er liggen. Maar ook voor de 31 andere doorkomstgemeenten moet dit kunnen en voor alle andere betrokkenen."

Zware klus

Het wordt een zware klus, weet Van Hulsteijn. "Er spelen ontzettend veel factoren mee in zo’n onderzoek. Welke andere evenementen zijn er op dat moment, hoeveel politie-inzet is er beschikbaar... En bij een evenement dat op de openbare weg plaatsvindt, zoals de Vuelta, is het ook van belang te onderzoeken welke infrastructurele werken gaande zijn."

Eenmaal verplaatst is het vervolgens afwachten hoe de coronamaatregelen tegen die tijd, met name in Nederland en Spanje, nog van toepassing zijn. "Het is vanwege de coronacrisis niet alleen een kwestie van de UCI, maar ook van de nationale overheden. Net als met andere evenementen moeten we afwachten wat hierin geadviseerd of besloten wordt. Wij volgen te allen tijde de adviezen en richtlijnen van de centrale overheden", aldus Van Hulsteijn.

Meer uit Sport

Djokovic troeft Verstappen af in uitreiking Oscars van de sport

MADRID (ANP) - Max Verstappen heeft naast zijn tweede Oscar van de sport gegrepen. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag tijdens de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid het begeerde zilveren beeldje naar tennisser Novak Djokovic gaan.

10 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot wint prestigieuze Oscar van de sport

MADRID (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Oscar gewonnen voor sporter van het jaar met een beperking. De 27-jarige Woerdense kreeg het bijbehorende zilveren beeldje bij de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid.

10 uur geleden
Wielrenster Wiebes verlengt contract bij SD Worx - Protime

ANTWERPEN (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft haar contract bij SD Worx - Protime verlengd tot en met 2028. De 25-jarige sprintster had nog een verbintenis tot en met 2025.

12 uur geleden
Discuswerpster Van Daalen geplaatst voor Olympische Spelen

RAMONA (ANP) - Atlete Alida van Daalen heeft voldaan aan de olympische limiet bij het discuswerpen. De 22-jarige Rotterdamse kwam afgelopen weekeinde bij werpwedstrijden in het Amerikaanse Ramona tot 66,31 meter, ruim boven de vereiste 64,50 meter.

12 uur geleden
Schaatsster Leerdam bevestigt vertrek bij Schaatsteam Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Jutta Leerdam heeft haar vertrek bij Schaatsteam Jumbo bevestigd. "Ik wil jullie laten weten dat ik komend seizoen niet meer in het geel zal schaatsen. Ik heb iets anders nodig op dit moment in mijn carrière", schreef de 25-jarige meervoudig wereldkampioene op Instagram.

13 uur geleden
Schaatsploeg Jumbo staakt onderhandelingen met Leerdam definitief

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsteam Jumbo gaat niet verder met schaatsster Jutta Leerdam. De ploeg van Jac Orie en Sven Kramer heeft de onderhandelingen met de meervoudig wereldkampioene over verlenging van het aflopende contract definitief gestaakt, bevestigt de ploeg berichtgeving in De Telegraaf.

14 uur geleden
Turnster Lieke Wevers maakt bij EK internationale rentree

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) is door bondscoach Jeroen Jacobs opgenomen in de selectie voor de EK turnen in het Italiaanse Rimini. De tweevoudig olympiër maakt zodoende begin mei haar rentree op het internationale podium.

15 uur geleden