Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse internetaanbieders blokkeren zes Russische mediasites

Nederlandse internetaanbieders blokkeren zes Russische mediasites

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse internetaanbieders blokkeren zes Russische mediasites, zo laten verschillende providers dinsdag desgevraagd weten. Maandag heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hen laten weten dat ze vijf sites van RT en de site van Sputnik mogen blokkeren. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de EU-sancties tegen Rusland.

ACM heeft de providers zes websites doorgegeven die geblokkeerd mogen worden. Het gaat om de adressen naar RT English, RT UK, RT Germany, RT France, RT Spanish en de site van Sputnik. Woordvoerders van VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile laten weten de sites te blokkeren. VodafoneZiggo verwacht dit "zo snel mogelijk, waarschijnlijk dinsdag" voor elkaar te hebben en ook T-Mobile zegt de blokkade "zo snel mogelijk" te organiseren.

KPN laat weten gevolg te geven aan het EU-verbod "ondanks onze fundamentele bezwaren tegen het blokkeren van websites". De woordvoerder licht toe dat "het niet aan ons is om te bepalen wat goed en slecht is". KPN zou volgens de woordvoerder niet moeten bepalen welke content wel en niet doorgeven wordt. De provider wil gevolg geven aan de opdracht van "netneutraliteit: wij bepalen niet met knoppen welke sites wel en niet aan kunnen blijven". Desondanks verwacht KPN dinsdag rond het middaguur de blokkade van de Russische staatsmedia georganiseerd te hebben.

Meer uit Binnenland

Aantal dakloze mensen in Nederland vorig jaar gedaald

DEN HAAG (ANP) - Nederland telde vorig jaar naar schatting 26.600 dakloze mensen tussen de 18 en 65 jaar. Dat waren er minder dan in het jaar daarvoor, toen er nog sprake was van 32.000 daklozen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd. Ruim 38 procent van alle daklozen staat ingeschreven in één van de vier grote steden, aldus het CBS, en acht op de tien dakloze mensen is man.

18 minuten geleden
PVV-Kamerlid vult 6 uur spreektijd over asielwet bij lange na niet

DEN HAAG (ANP) - De zes uur spreektijd die PVV-Kamerlid Gidi Markuszower had aangevraagd voor het Kamerdebat over de spreidingswet asielzoekers, heeft hij bij lange na niet benut. Na iets meer dan twee uur, inclusief enkele interrupties, hield hij het woensdag tegen middernacht voor gezien.

20 minuten geleden
Heijnen fluit NS terug om spitsheffing, Kamer nog niet gerust

DEN HAAG (ANP) - De NS moet de omstreden spitsheffing opnieuw overwegen en bovendien met alternatieven komen, zegt demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur). Een externe partij gaat de alternatieven van de NS beoordelen. Ook mag de NS in het vervolg alleen nieuwe tarieven invoeren met goedkeuring van het kabinet en de Tweede Kamer. En voor 2026 komt er überhaupt geen spitsheffing. Heijnen komt binnenkort met een brief waarin ze de aanscherpingen verder uitwerkt.

2 uur geleden
Curaçao betaalt miljoenen voor voormalig openluchtbordeel

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao heeft dinsdag tijdens een veiling het voormalige openluchtbordeel Campo Alegre gekocht. Premier Gilmar 'Pik' Pisas legde namens de overheid 8 miljoen Antilliaanse gulden neer, omgerekend 4,2 miljoen euro.

3 uur geleden
Acteur Bas Muijs eerder dit jaar gegijzeld en zwaar mishandeld

ARNHEM (ANP) - Acteur Bas Muijs is in maart van dit jaar gegijzeld en zwaar mishandeld in Arnhem. Dat bevestigt zijn advocaat Petra Breukink dinsdag nadat roddelvlogger Yvonne Coldeweijer via Instagram meldde dat de acteur slachtoffer was in deze zaak. Het AD berichtte in juni al over de zaak, maar destijds was nog niet duidelijk dat het om Muijs ging.

5 uur geleden
Huurprijzen in juli 2024 waarschijnlijk met zo'n 5 procent omhoog

DEN HAAG (ANP) - De huurprijzen voor de vrije sector en de sociale huur stijgen volgend jaar naar verwachting met respectievelijk maximaal 4,9 procent en 5,8 procent. Dat meldt demissionair woonminister Hugo de Jonge dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

6 uur geleden
Kabinet wil geen jaartal koppelen aan uitbreiding EU

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil geen jaartal koppelen aan de uitbreiding van de Europese Unie. Volgens minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) moeten kandidaat-lidstaten voldoen aan de eisen voor toetreding, de zogenoemde Kopenhagen-criteria, en moet het toetredingsproces "strikt en fair" zijn. Een datum is niet leidend voor het kabinet, zegt ze.

6 uur geleden