Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse favorieten in 'ouderwetse' Amstel Gold Race

Nederlandse favorieten in 'ouderwetse' Amstel Gold Race

MAASTRICHT (ANP) - Na een algehele afgelasting vanwege de coronapandemie en een aangepaste versie op een afgesloten parcours is er zondag weer een 'ouderwetse' Amstel Gold Race. De laatste keer dat er bij de mannen met publiek werd gefietst werd Mathieu van der Poel de grote held na een wonderbaarlijk verlopen finale in 2019. De winnaars van vorig jaar, respectievelijk Wout van Aert en Marianne Vos, ontbreken zondag als rond 10.30 uur eerst de mannen en dan de vrouwen vertrekken vanuit Maastricht.

Van der Poel, die de editie van vorig jaar oversloeg, is er nu wel bij. De kopman van Alpecin-Fenix verkeert in topvorm, zo bleek vorige week in de Ronde van Vlaanderen. Bij de vrouwen gelden Annemiek van Vleuten, Chantal van den Broek-Blaak en Demi Vollering als kanshebsters om als eerste de streep in Vilt te passeren.

De vrouwen worden daar rond 14.00 uur verwacht, de mannen een kleine drie uur later.

Meer uit Sport

Judoka's Korrel en Kamps voortijdig uitgeschakeld op WK

ABU DHABI (ANP) - Michael Korrel is op de WK judo in Abu Dhabi in de gewichtsklasse tot 100 kilogram verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde. De Nederlandse nummer 6 van de wereld verloor op ippon van de jonge Duitser George Udsilauri, de mondiale nummer 32.

52 minuten geleden
Geblesseerde tennisster Pegula ontbreekt op Roland Garros

PARIJS (ANP/RTR) - De Amerikaanse tennisster Jessica Pegula heeft zich afgemeld voor Roland Garros. De nummer 5 van de wereldranglijst is onvoldoende fit om in actie te kunnen komen in Parijs.

2 uur geleden
Basketballers Doncic en Irving leiden Mavericks naar zege

DALLAS (ANP) - De basketballers van Dallas Mavericks zijn goed aan de finale van de Western Conference in de NBA begonnen. Ze hebben de eerste confrontatie met Minnesota Timberwolves gewonnen (108-105).

5 uur geleden
Djokovic naar kwartfinale Genève, mogelijk tegen Griekspoor

GENÈVE (ANP) - Novak Djokovic heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen op het ATP-toernooi van Genève. De Servische nummer 1 van de wereldranglijst versloeg in twee sets de Duitser Yannick Hanfmann (6-3 6-3) en plaatste zich voor de kwartfinales, waarin hij mogelijk Tallon Griekspoor als tegenstander krijgt.

16 uur geleden
Tennisser De Jong één zege verwijderd van hoofdtoernooi in Parijs

PARIJS (ANP) - Tennisser Jesper de Jong is één overwinning verwijderd van het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 23-jarige geboren Haarlemmer won in de tweede kwalificatieronde in Parijs in twee sets van de Oostenrijker Dennis Novak: 6-3 6-3.

17 uur geleden
Tennisster Lamens onderuit in kwalificaties Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Suzan Lamens is in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi op Roland Garros gestrand. De Nederlandse nummer 148 van de wereld verloor met 6-3 6-4 van Elena Ruse uit Roemenië.

17 uur geleden
Volleyballers verliezen in Nations League nipt van Slovenië

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleyballers hebben de eerste wedstrijd in de Nations League verloren van Slovenië. In het Turkse Antalya eindigde de wedstrijd na vijf sets in een nipte nederlaag: 31-33 25-22 20-25 25-21 27-25.

18 uur geleden