Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse dubbelspelers niet succesvol in Melbourne

Nederlandse dubbelspelers niet succesvol in Melbourne

MELBOURNE (ANP) - Alle Nederlandse dubbelspelers die donderdag in actie kwamen op de Australian Open hebben in de eerste ronde verloren. Matẃe Middelkoop en Tallon Griekspoor redden het met hun partners niet in het mannendubbelspel, Arantxa Rus en Lesley Kerkhove-Pattinama verloren hun eerste duel in het vrouwentoernooi.

Middelkoop verloor samen met zijn Oostenrijkse partner Philipp Oswald met 7-6 (1) 3-6 6-3 van de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en de Japanner Ben McLachlan. Klaasen en McLachlan zijn als dertiende geplaatst.

De 38-jarige Middelkoop heeft dit seizoen in drie toernooien pas één keer gewonnen. De nummer 28 van de wereld vormt pas sinds dit seizoen een vast koppel met Oswald.

Griekspoor en Vavassori

Griekspoor werd samen met de Italiaan Andrea Vavassori verslagen door de Britten Dominic Inglot en Ken Skupski. Het werd 4-6 6-3 6-4. Woensdag verloor Griekspoor al in de tweede ronde van het enkelspel. De Spanjaard Pablo Carreño Busta was in vijf sets net te sterk.

Rus liet zich met de Spaanse Nuria Párrizas Díaz met 6-3 2-6 6-4 verrassen door de Australische wildcardspeelsters Kimberly Birrell en Charlotte Kempenaers-Pocz. Birrell staat 804e op de mondiale dubbelranglijst, Kempenaers-Pocz 1233e.

Operatie

Kerkhove-Pattinama kwam met de Australische Arina Rodionova niet in de buurt van een stunt tegen de Tsjechische speelsters Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, die de plaatsingslijst aanvoeren. Het werd in 53 minuten 6-0 6-2 voor de olympisch kampioenen van Tokio.

Demi Schuurs, de beste dubbelspeelster van Nederland, meldde zich wegens een operatie af voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

1 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

1 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

3 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

4 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

4 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

4 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

5 uur geleden