Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse detailhandel zet meer om dankzij hogere prijzen

Nederlandse detailhandel zet meer om dankzij hogere prijzen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse detailhandel heeft in juli 5,5 procent meer omgezet in vergelijking met een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat kwam vooral door hogere prijzen, want het verkoopvolume daalde met 1,5 procent.

De winkels in voedings- en genotmiddelen wisten 9 procent meer omzet te behalen. Het verkoopvolume was echter 0,9 procent lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 9,8 procent hoger, die van de speciaalzaken in voedingsmiddelen steeg 3,9 procent.

De omzet van de non-foodsector nam volgens het CBS met bijna 3 procent toe, bij een volumedaling van 2 procent. Drogisterijen, schoenenwinkels, kledingzaken en winkels in recreatieartikelen wisten in juli meer om te zetten dan een jaar geleden. Winkels in meubels en woninginrichting, consumentenelektronica en witgoed en de winkels in doe-het-zelfartikelen zagen de omzet daarentegen dalen.

De onlineomzet was in juli 5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar geleden. Webwinkels zagen de omzet licht dalen. De onlineomzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is, groeide daarentegen met bijna 13 procent. De onlineomzet van kleding, winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in juli hoger dan een jaar eerder, terwijl de omzet van consumentenelektronica afnam.

Meer uit Financieel

Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

2 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

3 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

3 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

4 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

6 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

7 uur geleden
AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

7 uur geleden