Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse delegatie en AVROTROS blijven stil over affaire Klein

Nederlandse delegatie en AVROTROS blijven stil over affaire Klein

MALMÖ (ANP) - De Nederlandse delegatie van het Eurovisie Songfestival en omroep AVROTROS hebben zaterdag rond het middaguur nog steeds niets gemeld over de zaak-Joost Klein. Woordvoerders geven ondanks herhaalde verzoeken geen reactie.

Het is nog niet duidelijk of Joost Klein zaterdagavond mee mag doen aan de finale van het Eurovisie Songfestival. EBU, de organisatie achter het liedjesfestijn, heeft een onderzoek ingesteld naar een incident donderdagavond. Volgens de politie zou Klein een vrouwelijke medewerker van het songfestival bedreigd hebben.

De politie heeft Klein, de indiener van de klacht en diverse getuigen gehoord. De zaak ligt nu bij het Openbaar Ministerie. De EBU is in gesprek met AVROTROS en NPO-baas Frederieke Leeflang, die toch al in Malmö was om de finale bij te wonen.

Meer uit Binnenland

Rapport: discriminatie moslima's op het werk alledaagse praktijk

DEN HAAG (ANP) - Er is "zeer duidelijk bewijs" dat moslima's worden gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Discriminatie is voor islamitische vrouwen "een alledaagse ervaring", vooral als zij een hoofddoek dragen, blijkt uit een onderzoek van de Radboud Universiteit op verzoek van demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken).

4 uur geleden
UWV: uitkering moet naar sociaal minimum, ongeacht gezinsinkomen

DEN HAAG (ANP) - Om te voorkomen dat mensen afhankelijk worden van een speciale toeslag om rond te komen, moeten uitkeringen opgehoogd worden naar het sociaal minimum. Die oproep doet uitkeringsinstantie UWV in haar zogenoemde knelpuntenbrief. Het 'gezinsinkomen', het gezamenlijke inkomen van de uitkeringsontvanger en andere personen in het huishouden, moet dan ook geen invloed meer hebben op de hoogte van de uitkering.

6 uur geleden
Meer organisaties melden diefstal gegevens na cyberaanval

DEN HAAG (ANP) - Opnieuw hebben enkele organisaties ontdekt dat gegevens van hun klanten zijn gestolen na een digitale aanval. Cybercriminelen maakten de persoonlijke informatie buit bij een inbraak in de systemen van softwareleverancier AddComm.

8 uur geleden
Nederlandse boeren keren huiswaarts na protest in Brussel

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse boeren die bij het protest waren in Brussel keren weer huiswaarts. Volgens een woordvoerder van de actievoerders verloopt het vertrek van alle tractoren bij het Atomiumpark nogal chaotisch. De boeren waren in aanloop naar de Europese verkiezingen in Brussel om hun ongenoegen te uiten over het Europese landbouwbeleid.

8 uur geleden
Woning pleegouders Vlaardingen afgesloten met metalen platen

VLAARDINGEN (ANP) - De Vlaardingse woning van de in opspraak geraakte pleegouders is afgesloten met metalen platen. Op beelden is te zien dat de platen zijn bevestigd voor alle ramen en deuren van het pand aan de Madoerastraat in de Zuid-Hollandse stad. De politie laat weten dat de platen dinsdagochtend zijn vastgemaakt om te voorkomen dat de woning, die geldt als plaats delict, verder wordt beschadigd.

8 uur geleden
Kleine groep boeren toeterend naar Europees Parlement

BRUSSEL (ANP) - Een tiental tractoren van het boerenprotest in Brussel is naar het Europees Parlement gereden. Ze hielden er een lawaaidemonstratie.

9 uur geleden
43-jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel

DEN HAAG (ANP) - Een 43-jarige man uit Zuid-Holland is dinsdag aangehouden op verdenking van mensensmokkel, meldt de marechaussee. Hij zou Albanese vreemdelingen hebben geholpen zich illegaal toegang te verschaffen tot het Verenigd Koninkrijk. De verdachte zou vreemdelingen in trailers hebben geplaatst van nietsvermoedende vrachtwagenchauffeurs.

11 uur geleden