Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse cruisegangers in Marseille woensdag per bus naar huis

Nederlandse cruisegangers in Marseille woensdag per bus naar huis

DEN HAAG/MARSEILLE (ANP) - Het cruiseschip MSC Splendida, waarop tientallen Nederlanders zitten, is aangekomen in de haven van Marseille in Frankrijk. Dat laten opvarenden Cees en Ineke in 't Veld dinsdag weten. De circa zestig Nederlanders op de boot komen woensdag per bus naar huis, maar er is nog veel onduidelijk.

"Alle Hollanders zaten vandaag bepakt en bezakt klaar, de koffers al afgegeven", zeggen Cees en Ineke, die bij Stip Reizen hun cruise boekten, dinsdag tegen het ANP. "En toen werd er omgeroepen dat we toch morgen pas van boord gaan. We hebben nog nooit zoiets meegemaakt."

Stip Reizen heeft laten weten dat touringcars onderweg zijn naar Marseille, waarmee de Nederlandse toeristen woensdag naar huis rijden. Er mogen niet meer dan twintig passagiers in een bus, uit angst voor verspreiding van het coronavirus. Wanneer de opvarenden van boord mogen is nog onduidelijk, maar naar verwachting is dat dinsdagavond of woensdagochtend, aldus de reisorganisatie.

Terugreis

De afgelopen dagen was veel onduidelijk over de terugreis van de Nederlandse opvarenden. In eerste instantie zou een vliegtuig van Air France in Marseille klaarstaan om hen terug te vliegen naar Amsterdam, maar dat ging niet door. Die vliegreis is dus vervangen door een busrit vanuit de Franse havenstad. Daarnaast zouden de Nederlanders in eerste instantie op dinsdag huiswaarts gaan. Dat wordt nu woensdag.

Veel landen hebben verregaande maatregelen getroffen om het nieuwe coronavirus te beteugelen. Zo blijven vliegtuigen massaal aan de grond en laten veel havens geen schepen meer toe. Dat gold ook voor de MSC Splendida, die uiteindelijk wel mocht aanmeren in Marseille. Op het schip zijn overigens geen besmettingsgevallen bekend.

Meer uit Binnenland

Rutte vindt Groningen en toeslagenschandaal niet te vergelijken

DEN HAAG (ANP) - De omgang met Groningers in het aardbevingsgebied en gedupeerden van het toeslagenschandaal zijn "onmogelijk" met elkaar te vergelijken als het gaat om politieke conclusies, vindt premier Mark Rutte. Na een rapport over het toeslagenschandaal bood het vorige kabinet zijn ontslag aan, nu willen Rutte en zijn kabinetsploeg door. Het gaat bij Rutte om een "weging van veel factoren".

9 minuten geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

25 minuten geleden
Branche: prijs kinderopvang alleen omhoog als het niet anders kan

DEN HAAG (ANP) - Sommige kinderdagverblijven hebben besloten hun prijzen halverwege het jaar te verhogen. Ze doen dat omdat de lonen van medewerkers flink zijn gestegen en vanwege de hoge inflatie. "Je gaat de tarieven niet verhogen als het niet noodzakelijk is, want het kost veel werk. Je doet het alleen als het moet, als je bang bent dat je het misschien niet redt tot volgend jaar", zegt adjunct-directeur Asja Godthelp van Brancheorganisatie Kinderopvang naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.

26 minuten geleden
Twee weekenden verkeershinder op A10 door aanleg stiller asfalt

AMSTERDAM (ANP) - De A10 Noord bij Amsterdam is het laatste weekend van juni en het eerste weekend van juli dicht vanwege het aanbrengen van stiller asfalt. Weggebruikers worden omgeleid via de rest van de ring en moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

27 minuten geleden
OM eist taakstraf tegen klimaatactivist A12 voor bijten agent

DEN HAAG (ANP) - Tegen een klimaatactivist die op 27 mei is aangehouden tijdens de blokkade van de A12 in Den Haag, heeft de officier van justitie woensdag vier dagen cel en een taakstraf van veertig uur geëist. De 33-jarige verdachte uit Utrecht staat terecht omdat hij zich zou hebben verzet bij zijn aanhouding door de politie. Het OM verwijt hem daarnaast mishandeling van een ambtenaar in functie, omdat hij een agent in de vinger zou hebben gebeten.

46 minuten geleden
Minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds juli 2021 liggen er minder dan honderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn netto 28 bedden vrijgekomen, en daardoor behandelen ziekenhuizen nu 75 mensen die het coronavirus onder de leden hebben.

51 minuten geleden
Weeronline: sluit en open ramen op juiste moment voor koel huis

HOUTEN (ANP) - Komend weekend staat Nederland zomerse en mogelijk zelfs tropische temperaturen te wachten. Om ervoor te zorgen dat de warmte buitenshuis blijft, is het van belang om op het juiste moment ramen en deuren te sluiten en te openen, raadt Weeronline aan.

1 uur geleden