Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse cricketers kansloos onderuit tegen Australië op WK

Nederlandse cricketers kansloos onderuit tegen Australië op WK

DELHI (ANP) - De Nederlandse cricketers hebben op het WK in India een zware nederlaag geleden tegen Australië. De ploeg van bondscoach Ryan Cook verloor in Delhi met 309 runs verschil van de nummer 4 van de wereld.

Oranje had eerder op het WK verloren van Pakistan, Nieuw-Zeeland en Sri Lanka, maar gestunt met een knappe overwinning op het sterke Zuid-Afrika. Een tweede verrassing bleek er tegen Australië al snel niet in te zitten. De vijfvoudig wereldkampioen kwam in 50 overs (300 ballen) tot een score van 399 voor het verlies van 8 wickets, waarna Nederland strandde op een totaal van 90 runs.

Oranje schakelde snel openingsbatsman Mitchell Marsh uit, maar David Warner (104 runs), Steven Smith (71 runs) en Marnus Labuschagne (62 runs) voerden de score snel op. Glenn Maxwell maakte vervolgens nog 106 runs in slechts 44 ballen. Logan van Beek rekende vier Australiërs in, Bas de Leede pakte twee wickets en Aryan Dutt één.

Redelijke start

Vikramjit Singh gaf Nederland vervolgens een redelijke start in de jacht op 400 runs, maar na zijn vertrek voor 25 runs ging het snel. Teja Nidamanuru had na Singh de hoogste score aan Nederlandse kant met 14 runs. Op een totaal van 90 moest de laatste Nederlandse batsman naar de kant.

Aan het WK doen tien landen mee die allemaal een keer tegen elkaar spelen. De top vier plaatst zich voor de halve finales medio november. Nederland speelt zaterdag tegen Bangladesh.

Meer uit Sport

Titelverdedigster Bol naar EK-finale 400 meter horden

ROME (ANP) - Femke Bol heeft zich op de EK atletiek in Rome met gemak geplaatst voor de finale van de 400 meter horden. De regerend wereld- én Europees kampioene won met ruime voorsprong haar serie in de halve finales. Bol klokte 54,16 seconden. De finale is dinsdagavond in het Stadio Olimpico.

1 uur geleden
Smidt vecht zich naar finale 400 meter horden op EK atletiek

ROME (ANP) - Nick Smidt heeft zich op de EK atletiek in Rome geplaatst voor de finale van de 400 meter horden. De 27-jarige atleet uit Assen verdiende een rechtstreeks ticket naar de eindstrijd op dinsdag door als tweede te eindigen in zijn heat van de halve finales in 49,57 seconden. De Noorse olympisch- en wereldkampioen Karsten Warholm finishte ruim voor hem als eerste in 48,75.

1 uur geleden
Synchroonzwemster Steenbeek als derde naar EK-finale vrije kür

BELGRADO (ANP) - Synchroonzwemster Marloes Steenbeek heeft zich bij het EK in Belgrado als derde geplaatst voor de finale van de solo vrije kür. De 19-jarige Steenbeek kwam in de voorronde tot een score van 220.7084 punten. De Oostenrijkse Vasiliki Alexandra ging met 251.7750 punten als eerste door, de Duitse Klara Bleyer (247.9438) noteerde de tweede score.

2 uur geleden
GP van Canada gaat toeloop fans op circuit onderzoeken

MONTREAL (ANP) - De organisatie van de Grote Prijs van Canada gaat onderzoeken hoe het kan dat toeschouwers massaal op het circuit waren gekomen voor het einde van de Formule 1-race. Stewards oordeelden dat de promotor de internationale sportcode van de FIA ​​had geschonden en gaven opdracht om eind september een formeel herstelplan te presenteren.

2 uur geleden
EK-debutant Baltus uitgeschakeld op 1500 meter na struikeling

ROME (ANP) - Noah Baltus is op de EK atletiek in Rome niet doorgedrongen tot de finale van de 1500 meter. De 22-jarige EK-debutant uit Oostwoud kwam in zijn serie ten val. Bij het ingaan van de laatste ronde op de baan van het Stadio Olimpico struikelde hij in het gedrang vooraan.

2 uur geleden
Tennisser Sinner officieel nummer 1, Alcaraz passeert Djokovic

PARIJS (ANP) - Tennisser Jannik Sinner is officieel de nieuwe nummer 1 van de wereldranglijst. De 22-jarige Italiaan houdt de Spanjaard Carlos Alcaraz, winnaar van Roland Garros, en de onttroonde Novak Djokovic achter zich.

5 uur geleden
Straf voor Pérez na doorrijden met kapotte auto in F1-race Canada

MONTREAL (ANP/RTR) - Coureur Sergio Pérez is na de Grote Prijs van Canada van zondag bestraft voor het doorrijden met zijn beschadigde Red Bull. De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen wordt in de volgende Formule 1-race in Spanje drie plaatsen teruggezet op de grid. Ook kreeg Red Bull een boete van 25.000 euro.

6 uur geleden