Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse burgemeesters schrappen BinckBank Tour

Nederlandse burgemeesters schrappen BinckBank Tour

VLISSINGEN (ANP) - De etappekoers BinckBank Tour is op Nederlands grondgebied afgelast. Dat hebben de burgemeesters van de drie Nederlandse gemeenten Sittard-Geleen, Terneuzen en Vlissingen, waar de Nederlandse ritten plaatsvinden, gezamenlijk besloten. Het is nog niet duidelijk of de resterende ritten van donderdag en zaterdag, die in België worden verreden, wel doorgaan.

Het besluit is genomen naar aanleiding van de aangepaste landelijke maatregelen vanwege het coronavirus, die op maandag 28 september zijn aangekondigd. Deze maatregelen zijn bekrachtigd in de nieuwe noodverordeningen van zowel Veiligheidsregio Zuid-Limburg als Veiligheidsregio Zeeland. Op basis daarvan hebben de burgemeesters besloten dat het evenement niet door kan gaan. Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen te voldoen, stellen de gemeenten.

De tweede etappe van de BinckBank Tour, een individuele tijdrit, zou woensdag worden verreden met start en finish in Vlissingen. De vierde etappe zou starten in het Belgische Riemst en eindigen in Sittard-Geleen.

Noodzakelijke beslissing

In de noodverordening staat dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden. Daarnaast zijn er volgens de gemeenten nog andere regels waar rekening mee moet worden gehouden, zoals het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en regels rondom sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.

"Het was een pijnlijke, maar wel noodzakelijke beslissing om de verspreiding van het virus tegen te gaan", zegt burgemeester Bas van den Tillaar gemeente Vlissingen. "Helaas hebben we dit moeilijke besluit moeten nemen, hoe graag we ook dit sportevenement doorgang hadden gegeven", reageert burgemeester Hans Verheijen van gemeente Sittard-Geleen. Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen vult aan: "Het is natuurlijk ontzettend spijtig voor de sporters, organisatie en alle betrokkenen."

Meer uit Sport

Tennisser De Minaur prolongeert titel in Acapulco

ACAPULCO (ANP) - De Australische tennisser Alex de Minaur heeft het ATP-toernooi van Acapulco op zijn naam geschreven. De Minaur was in Mexico te sterk voor Casper Ruud uit Noorwegen: 6-4 6-4. Voor De Minaur is het zijn tweede zege op rij in Acapulco. Vorig jaar was hij er ook al de beste.

1 uur geleden
LeBron James eerste NBA-speler die 40.000 punten scoort

LOS ANGELES (ANP/RTR/AFP) - LeBron James heeft zaterdag (lokale tijd) als eerste NBA-speler ooit 40.000 punten gescoord tijdens zijn basketbalcarrière. De 39-jarige speler van de Los Angeles Lakers deed dat door negen punten te maken tegen titelverdediger Denver Nuggets.

6 uur geleden
Hassan moet in marathon Tokio genoegen nemen met vierde plaats

TOKIO (ANP) - Sifan Hassan heeft haar derde marathon geen glans kunnen geven met een overwinning. De Nederlandse topatlete eindigde in de marathon van Tokio als vierde bij de vrouwen in een tijd van 2.18.05.

6 uur geleden
Klaver vervult 'diepe wens' met 'tastbare zilveren medaille'

GLASGOW (ANP) - Lieke Klaver wist voor de finale van de 400 meter op de WK indoor in Glasgow al dat ze Femke Bol niet zou kunnen verslaan. "Maar ik wilde wel iets tastbaars, iets om vast te kunnen pakken en mee te nemen naar huis. Liefst een zilveren medaille en die heb ik nu", zei de atlete na de race, waarin Bol naar het goud liep in een wereldrecord en Klaver een seconde later over de meet kwam.

8 uur geleden
Bol vijfde Nederlandse atlete met een wereldtitel indoor

GLASGOW (ANP) - Femke Bol is de vijfde Nederlandse atleet met een wereldtitel indoor. Ze won goud op de 400 meter bij WK in Glasgow. Elly van Hulst, Nelli Cooman, Nadine Broersen en Sifan Hassan gingen haar voor.

11 uur geleden
Bol snelt naar WK-goud op 400 meter in weer een wereldrecord

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow de wereldtitel veroverd op de 400 meter. De 24-jarige atlete uit Amersfoort deed dat in een wereldrecord van 49,17 seconden.

12 uur geleden
Wereldtitel voor Duitse bobsleesters, Nederlands duo laatste

WINTERBERG (ANP/DPA) - De Duitse bobsleesters Lisa Buckwitz en Vanessa Mark hebben bij de wereldkampioenschappen in Winterberg goud gewonnen in de tweemansbob. Ze bleven hun landgenotes Laura Nolte en Deborah Levi 0,05 seconden voor. Het brons ging ook naar een Duits team. Kim Kalicki en Leonie Fiebig eindigden op 0,28 seconden van de winnaars.

16 uur geleden