Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse banken verleenden voor 17 miljard euro steun

Nederlandse banken verleenden voor 17 miljard euro steun

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse banken hebben sinds het uitbreken van de coronapandemie voor 17 miljard euro aan steun verleend. Het ging daarbij om hulp in de vorm van extra leningen of uitstel van aflossingen. Daar maakten 152.000 ondernemers en bijna 32.000 particulieren gebruik van, meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Volgens de NVB zwakt het aantal nieuwe aanvragen van financiering al enige tijd af. Dat komt doordat bedrijven in nood nu wat extra lucht hebben door coulance bij het aflossen of overheidssteun. Banken houden er tegelijkertijd rekening mee dat de roep om hulp later in de crisis weer luider wordt, als bijvoorbeeld overheidssteun wordt afgebouwd.

Ondernemingen kregen gedurende de crisis bijna 24.000 nieuwe financieringen van Nederlandse banken. Die zijn bij elkaar goed voor een waarde van 14 miljard euro. Op 4800 van deze leningen zit een garantie van de overheid.

Bijna 130.000 bedrijven kregen uitstel van betaling

Het aantal bedrijven en particulieren dat uitstel van betalingen kreeg, bleef de afgelopen maand nagenoeg gelijk. Bijna 32.000 consumenten kregen een aflossingspauze voor hun hypotheek of lening, waarmee 76 miljoen euro gemoeid was. Daarnaast kregen 128.000 bedrijven uitstel van betaling, voor een waarde van 3 miljard euro.

De NVB meldde verder dat er weer evenveel wordt gepind als vlak voor de coronacrisis. Per week werd er voor ruim 2,7 miljard met de pinpas betaald. De waarde van de contante betalingen aan de kassa ligt nog wel 30 procent lager dan voor de lockdown.

Meer uit Financieel

Turkse inflatie loopt op tot ruim 61 procent

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren in september ruim 61 procent meer kwijt aan hun boodschappen en diensten zoals een kappersbezoek. Daarmee is de inflatie in het land toegenomen in vergelijking met de voorgaande maanden.

56 minuten geleden
UWV: openstaande vacatures verduurzaming van industrie verdubbeld

DEN HAAG (ANP) - Het aantal openstaande vacatures voor beroepen die nodig zijn om de industrie te verduurzamen is de afgelopen zeven jaar meer dan verdubbeld, meldt het UWV na een analyse. Het gaat bijvoorbeeld om technische beroepen in de werktuigbouw en elektro, maar ook om ICT'ers. Veel werknemers in dit soort sectoren gaan komende jaren met pensioen, terwijl het aantal studenten voor relevante opleidingen volgens het UWV daalt.

2 uur geleden
Gerechtshof doet nog geen uitspraak in zaak chauffeurs Uber

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof Amsterdam doet dinsdag nog geen eindoordeel in de zaak over de zelfstandigheid van chauffeurs van Uber. Het gerechtshof meldt eerst vragen te stellen aan de Hoge Raad voordat het uitspraak doet. De vragen gaan over de rol van het ondernemerschap bij het beoordelen van een arbeidsrelatie en over de procedure die gevolgd moet worden om zo'n relatie voor een groep werkenden te kunnen vaststellen.

2 uur geleden
Amsterdamse beurs begint rustige ochtend met verlies

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies geopend. Beleggers hadden weinig richtinggevend nieuws, maar verwerkten opmerkingen over het rentebeleid in de Verenigde Staten en Australië.

2 uur geleden
Bio-sector wil verplichte etikettering voor gmo van voedsel

EDE (ANP) - Biologische boeren en voedingswinkels willen dat op de etiketten in de supermarkt komt te staan of genetische technieken zijn toegepast bij de productie. Dinsdag neemt de Tweede Kamer 45.000 handtekeningen in ontvangst die zijn ingezameld met de petitie 'houd ons voedsel gentechvrij'. De petitie wordt onder andere ondersteund door brancheorganisatie Bionext en Greenpeace.

2 uur geleden
Beleggers zonder veel richtinggevend nieuws richting openingsbel

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese beurzen is het voor beleggers dinsdag richting zoeken na een ochtend zonder al te veel groot nieuws over beursfondsen. Op de handelsvloeren in Azië en Australië was het sentiment negatief na een nieuw rentebesluit van de Australische centrale bank.

4 uur geleden
Krant: advertentieloos Facebook kan 10 euro per maand kosten

PALO ALTO (ANP) - Meta, het moederbedrijf van Facebook, overweegt klanten in de Europese Unie zo'n 10 euro per maand te vragen als ze die site willen gebruiken zonder reclame. Daar komt mogelijk 6 euro bij als gebruikers ook de betaalde versie van Instagram willen gebruiken, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Volgens de zakenkrant heeft Meta die plannen gepresenteerd aan Europese toezichthouders, als onderdeel van een ommezwaai om aan strengere privacywetgeving te voldoen.

4 uur geleden