Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlands reddingsteam gaat in ander gebied aan de slag

Nederlands reddingsteam gaat in ander gebied aan de slag

DEN HAAG (ANP) - Het wordt steeds lastiger om mensen te redden in de door aardbevingen getroffen regio Hatay in Turkije. De reddingsgroepen moeten daardoor steeds meer slechtnieuwsgesprekken voeren met familieleden, meldt het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR.

Volgens USAR blijven steeds meer panden over waar "vaak niet realistisch op ingezet kan worden". "Zorg voor elkaar en nazorg voor de uitgezonden leden is en blijft een aandachtspunt van het team en de ondersteuning vanuit Nederland."

Het team meldde eerder op de dag dat het uitwijkt naar een ander gebied om te zoeken naar overlevenden. De werkzaamheden in het gebied waar de medewerkers de afgelopen dagen hebben gezocht, zijn bijna afgerond.

USAR "overrompeld"

USAR schrijft op Twitter dat het "overrompeld" is door alle berichten van mensen die willen helpen. "Wij hebben voldoende hulp en middelen ter beschikking", schrijft de hulporganisatie. USAR schrijft ook geen tolken meer nodig te hebben, daar zijn ook voldoende van aanwezig.

Woensdagavond werd al bekend dat het Nederlandse team de afgelopen dagen elf mensen levend onder het puin vandaan heeft gehaald. "Er is tot diep in de nacht nog doorgezocht naar slachtoffers", aldus USAR.

Maandagavond vertrokken

USAR vertrok maandagavond vanaf vliegveld Eindhoven naar Turkije en zette dinsdag het basiskamp op in het rampgebied. Het team bestaat uit medewerkers van de politie, brandweer, ambulancediensten en Defensie die hiervoor speciaal zijn getraind. Ook zijn er acht reddingshonden. De vier reddingsgroepen werken 24 uur per dag, zeven dagen in de week in wisselende diensten.

Een van die reddingshonden, Hailey, raakte eerder deze week lichtgewond aan een poot tijdens een "inzet met de reddingsgroep". De wond is gehecht en ze kan donderdag weer het gebied in, meldt USAR.

Coördinerende rol

Sinds woensdag coördineert het team ook de inzet van andere internationale reddingsteams die in het gebied actief zijn. Dat gebeurt op verzoek van de Turkse autoriteiten. Er zijn teams uit onder andere het Verenigd Koninkrijk, Italië en Zwitserland en er komen er nog meer.

Meer uit Binnenland

Vakbond van rechters en officieren schort acties op

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) ziet voorlopig af van het voeren van acties. Het bestuur heeft besloten de onderhandelingen aan de cao-tafel te hervatten.

8 minuten geleden
NTR geeft WOII-aflevering van geschiedenisserie geen disclaimer

HILVERSUM (ANP) - De NTR gaat niet in op het verzoek van vier organisaties van verzetsstrijders om een disclaimer te plaatsen voor een aflevering van het programma Het Verhaal Van Nederland. Dat laat de omroep donderdag weten. De verzetsstrijders hadden hiertoe opgeroepen omdat zij vinden dat het programma "misleidende informatie" bevat.

10 minuten geleden
Rutte denkt niet dat ruzie over brandstofmotor EU-top beheerst

BRUSSEL (ANP) - Het plotselinge conflict over het uitbannen van auto's met een verbrandingsmotor zal de EU-top niet beheersen, verwacht premier Mark Rutte. Datzelfde geldt volgens hem voor de campagne van vooral Frankrijk voor meer kernenergie.

28 minuten geleden
Landelijke kikkerdriltelling verlengd

NIJMEGEN (ANP) - De landelijke kikkerdriltelling, die tot en met dit weekeinde zou duren, is verlengd tot en met Tweede Paasdag. Dat meldt natuurbeschermingsorganisatie RAVON. Het blijkt toch nog "aan de koude kant" voor veel kikkers om aan nageslacht te denken.

1 uur geleden
ING-app kan bedrag voorlezen voor blinde en slechtziende

AMSTERDAM (ANP) - Blinden en slechtzienden kunnen voortaan iets makkelijker contactloos betalen. ING heeft een functie laten ontwikkelen waarmee hun smartphone het bedrag voor het betalen voorleest, zodat ze zeker weten dat het bedrag klopt. Daardoor hoeven ze niet meer te wachten tot na de afrekening om te weten hoeveel geld ze kwijt zijn.

3 uur geleden
Nederlands zeilschip aan de grond gelopen in Noorwegen

RUGHOLMEN (ANP) - Voor de kust van Noorwegen is het Nederlandse zeilschip Noorderlicht met aan boord Nederlandse scholieren aan de grond gelopen. Dat meldt de Noorse politie. Het schip had 26 mensen aan boord, onder wie de 14 scholieren van 14 tot 17 jaar oud. Niemand raakte gewond.

3 uur geleden
RTL heeft na 14 maanden geen idee wanneer ITV-onderzoek klaar is

HILVERSUM (ANP) - RTL heeft, veertien maanden na de onthullingen over het programma The Voice, nog geen idee wanneer het onderzoek van producent ITV klaar is. Dat laat een woordvoerder van RTL weten. "We hebben nog niets gehoord over een mogelijk communicatiemoment", aldus RTL.

3 uur geleden