Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlanders uit Wuhan reizen door naar vliegbasis Eindhoven

Nederlanders uit Wuhan reizen door naar vliegbasis Eindhoven

MARSEILLE (ANP) - De Nederlanders die onderweg zijn uit de Chinese stad Wuhan in de provincie Hubei komen naar verwachting zondagavond aan op vliegbasis Eindhoven. Het toestel maakte rond 14.00 uur een tussenlanding op de militaire basis in het Zuid-Franse Istres, nabij Marseille.

De vijftien Nederlanders en twee Chinese partners gaan na aankomst in ons land naar een locatie van Defensie voor de eerste opvang en om tot rust te komen, staat op de website van de Rijksoverheid. Bij de aankomst is geen pers of familie welkom.

Het toestel vertrok in de nacht van zaterdag op zondag om 02.30 uur (Nederlandse tijd) uit Wuhan, de besmettingshaard van het nieuwe coronavirus. De mensen die in ons land terugkomen, moeten daarna veertien dagen in quarantaine. Waar ze in afzondering gaan, wordt van geval tot geval bekeken. Dit kan thuis zijn en er is een centrale opvanglocatie aangewezen. Dit gebeurt onder toezicht van de GGD.

Niet ziek

De mensen aan boord zijn niet ziek. Ze zijn zowel in China als in Frankrijk gecheckt op ziekteverschijnselen. Bij aankomst in Nederland is er opnieuw een medische check.

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) zei in het tv-programma Buitenhof dat er genoeg ziekenhuizen zijn waar eventuele patiënten terechtkunnen. Het risico dat het virus in Nederland opduikt is "reëel", aldus de bewindsman, maar daar zijn ziekenhuizen volgens hem goed op voorbereid.

Aan boord is ook FD-correspondent Anouk Eigenraam, die op de website van de krant verslag doet van de reis. Er zijn ook Nederlanders die ervoor hebben gekozen om in Hubei te blijven, staat in de verklaring van de Rijksoverheid.

Meer uit Gezond

Noord-Hollandse Staten willen gezondheidsrapport van Tata Steel

HAARLEM (ANP) - Tata Steel moet voor zijn plannen om de staalfabriek in IJmuiden te verduurzamen naast een milieu-effectrapportage (mer) ook een rapport over de gezondheidseffecten opstellen, als het aan een meerderheid van Provinciale Staten in Noord-Holland ligt. De Expertgroep Gezondheid IJmond pleitte vorige week voor zo'n gezondheidseffectrapportage (ger) om duidelijk te krijgen wat de gezondheidswinst is als de overheid geld steekt in de vergroening van Tata.

13 uur geleden
IGJ en NZa willen meer mogelijkheden voor toezicht doktersketens

UTRECHT (ANP) - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) willen meer mogelijkheden krijgen om huisartsenketens te toetsen op kwaliteit en organisatie. Het gaat vooral om de grotere bedrijfsketens.

17 uur geleden
Zorg bij zeldzame kanker blijft achterlopen

UTRECHT/NIJMEGEN (ANP) - Mensen bij wie een zeldzame vorm van kanker wordt geconstateerd, hebben gemiddeld 17 procent minder kans dat ze na vijf jaar nog leven dan lotgenoten bij wie een bekendere vorm van de ziekte is vastgesteld. Dat meldt Patiëntenplatform Zeldzame Kankers (PZK) op basis van promotieonderzoek van wetenschapper Eline de Heus.

18 uur geleden
Veel patiënten denken onnodige zorg te hebben gekregen

UTRECHT (ANP) - Van de mensen die in de afgelopen twee jaar zorg hebben gekregen, heeft 40 procent ook zorg als onnodig ervaren. Dat maakt Patiëntenfederatie Nederland op uit de resultaten van een onderzoek onder het eigen Zorgpanel. Bijna 11.000 mensen deden er aan mee.

22 uur geleden
Fiks meer obesitas dan decennia terug

DEN HAAG (ANP) - Vorig jaar had 16 procent van de 20-plussers in ons land obesitas ofwel ernstig overgewicht, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is drie keer zoveel als zo'n veertig jaar geleden, constateert de organisatie, die voor de zogenoemde Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor samenwerkte met gezondheidsinstituut RIVM.

1 dag geleden
Tienduizenden artsen betogen in Seoul tegen hervormingsplan

SEOUL (ANP/DPA) - In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul hebben tienduizenden artsen betoogd tegen plannen van de regering meer mensen op te leiden tot arts en de vereisten voor artsenopleidingen te vereenvoudigen. Volgens plaatselijke media zijn er 40.000 betogers op de been geweest. Tot de betoging was opgeroepen door de Koreaanse artsenvereniging, die daarmee steun wil geven aan de vele duizenden artsen in opleiding of beginnende artsen die recent uit protest massaal hun ontslag hebben ingediend.

1 dag geleden
Oorsuizen tijdens gebruik pijnstiller tramadol

DEN BOSCH (ANP) - Tijdens het gebruik van pijnstiller tramadol kan oorsuizen ontstaan of erger worden, zegt Bijwerkingencentrum Lareb. De organisatie ontving er meerdere meldingen over.

3 dagen geleden