Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlanders hoeven straks niet meer in quarantaine in Singapore

Nederlanders hoeven straks niet meer in quarantaine in Singapore

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - Nederlanders die naar Singapore afreizen hoeven vanaf 19 oktober niet meer in quarantaine. De stadstaat maakte bekend dat het zijn plannen om de maatregelen voor gevaccineerde reizigers af te bouwen doorzet, ondanks de strijd tegen een oplaaiend coronavirus. Nu nog moeten Nederlanders die in Singapore aankomen 7 tot 10 dagen in quarantaine

Naast Nederlanders gelden de soepelere regels straks ook voor gevaccineerde Amerikanen, Britten, Italianen, Denen, Canadezen, Fransen en Spanjaarden. Voor Zuid-Koreanen geldt de versoepeling vanaf 15 november, aldus de regering. Het aantal verplichte coronatests zal ook worden teruggebracht van vier naar twee, waardoor de kosten en het ongemak volgens de autoriteiten kunnen worden beperkt.

De maatregel is een belangrijke stap in de heropening van Singapore. De stadstaat nam eerder afstand van de "Covid Zero"-aanpak die nog steeds wordt gevolgd door andere landen zoals het andere belangrijke financiële centrum in Azië, Hongkong.

De aankondiging volgt op het moment dat het coronavirus in Singapore hard om zich heen grijpt. De afgelopen dagen werden steevast meer dan 3000 nieuwe besmettingen per dag gemeld. Toch zet Singapore de versoepelingen door. De regering vertrouwt op de hoge vaccinatiegraad. Bijna 85 procent van de mensen is volledig ingeënt. Daarnaast zijn de klachten bij de meeste van de infecties mild.

Volgens de Singaporese minister van Vervoer zal het land in eerste instantie dagelijks maximaal 2500 reizigers uit de negen landen verwelkomen. Hij zei ook dat de landen die het betreft in de top 20 staan van belangrijkste handelspartners van Singapore. Volgens de minister is het belangrijk dat er weer snel contact wordt opgenomen.

Meer uit Financieel

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Die vindt naar verwachting in de nacht van woensdag op donderdag plaats. Bij het uitblijven van een goedkeuring door het Congres dreigen de Verenigde Staten binnenkort zonder geld te komen zitten, wat grote chaos op financiële markten kan veroorzaken.

21 minuten geleden
Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC. De ene zaak had betrekking op Ring-videodeurbellen, de andere op de slimme speaker van het bedrijf Alexa.

32 minuten geleden
Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

HOUSTON (ANP/RTR) - Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak. Geen van de initiatiefvoorstellen, ingediend door het activistische beleggerscollectief Follow This, kreeg meer dan 36 procent van de stemmen.

2 uur geleden
Damrak kleurt rood in aanloop naar stemming schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op Beursplein 5 heeft de handelsdag woensdag met een verlies afgesloten. De algehele stemming op de Europese beursvloeren bleef terughoudend. Beleggers zijn vooral benieuwd of het Amerikaanse Congres de pas gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond zal goedkeuren. Vooral binnen de Amerikaanse Republikeinse partij lijkt het verzet toe te nemen tegen de deal, die naar verwachting vannacht in stemming wordt gebracht.

4 uur geleden
VS en EU ijveren voor gedragscode AI-bedrijven

LULEA (ANP/RTR/AFP) - De Verenigde Staten en Europese Unie moeten er bij techbedrijven op aandringen dat ze een gedragscode over kunstmatige intelligentie (AI) gaan volgen, zei Eurocommissaris Margrethe Vestager. De EU werkt weliswaar aan wetgeving die de risico's van baanbrekende technologie moet beperken. Maar de ontwikkelingen gaan zo snel dat bedrijven als OpenAI, Google en Microsoft zichzelf al zouden moeten reguleren om schadelijke maatschappelijke gevolgen van AI tegen te gaan.

5 uur geleden
Staatsagent: KLM schond afspraken, gezag overheid geschaad

DEN HAAG (ANP) - Het gezag van de overheid heeft schade opgelopen doordat KLM, tot dusver ongestraft, de voorwaarden voor staatssteun tijdens de coronacrisis schond. Dat schrijft staatsagent Jeroen Kremers, door het kabinet aangewezen om mee te kijken bij KLM zolang het bedrijf overheidssteun genoot, in zijn vijfde en laatste rapport.

6 uur geleden
Wall Street daalt in afwachting stemming over schuldendeal

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omlaag. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Vooral binnen de Republikeinse partij lijkt het verzet tegen de deal toe te nemen.

6 uur geleden