Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlanders hoeven in Engeland binnenkort niet in quarantaine

Nederlanders hoeven in Engeland binnenkort niet in quarantaine

LONDEN (ANP) - Reizigers uit Nederland, Curaçao en tientallen andere landen hoeven in Engeland vanaf 10 juli niet meer in quarantaine. De Britse overheid heeft een lijst vrijgegeven met landen die onder een versoepeld regime gaan vallen. "Dat heeft betrekking op alle reizen naar Engeland met de trein, veerboot, bus, vliegtuig of enige andere route."

De Verenigde Staten, Canada en Portugal staan niet op de lijst. Dat betekent dat reizigers uit die landen nog steeds 14 dagen in zelfisolatie moeten. Dat geldt ook voor mensen die in twee weken voor hun reis naar Engeland een land hebben bezocht dat niet op de lijst staat.

De maatregel is bedoeld om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Er zijn meer dan 285.000 besmettingen vastgesteld en ruim 44.000 patiënten overleden.

Het versoepelde reisbeleid geldt voor Engeland. Wales, Noord-Ierland en Schotland komen volgens het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zelf nog met informatie voor reizigers. Mensen die ziekteverschijnselen hebben die kunnen wijzen op een coronabesmetting worden opgeroepen niet te reizen.

Meer uit Binnenland

Vooral het buitenland verdient aan Nederlandse cocaïnehandel

DEN HAAG (ANP) - De opbrengsten uit de Nederlandse handel in cocaïne stromen voor het leeuwendeel door naar het buitenland. Die inschatting doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente beschikbare cijfers. Volgens het statistiekbureau leverde de handel in cocaïne bovendien verreweg de hoogste opbrengsten op in vergelijking met andere drugs.

58 minuten geleden
Lampe neemt P.C. Hooft-prijs in ontvangst

DEN HAAG (ANP) - Astrid Lampe mag donderdagmiddag in Den Haag de P.C. Hooft-prijs voor poëzie (60.000 euro) in ontvangst nemen. De belangrijke onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse auteur, voor een telkens wisselend genre: verhalend proza, beschouwend proza of poëzie.

1 uur geleden
Markt voor slimme beveiliging groeit met 4 procentpunt

DEN BOSCH (ANP) - Nederland telt 2,7 miljoen huishoudens met slimme beveiligingsapparatuur. De markt voor slimme beveiliging groeide het afgelopen jaar met 4 procentpunt. Dat heeft marktonderzoeksbureau Multiscope bekendgemaakt.

2 uur geleden
Rijswijk mag Eritrees bevrijdingsfeest van rechter verbieden

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Rijswijk mag het Eritrees bevrijdingsfeest dat voor zaterdag gepland stond in een evenementenlocatie, verbieden. Dat oordeel velt de rechter. De organisator van het feest, Federatie van Eritrese Gemeenschappen Nederland (FEN), en zalencentrum Event Plaza hebben daarmee het kort geding dat ze aanspanden, verloren.

6 uur geleden
Douane vindt 500 kilo coke bij lading bananen in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - In de haven van Vlissingen is afgelopen weekend bijna 500 kilo cocaïne onderschept. De drugs hadden een geschatte straatwaarde van ruim 37 miljoen euro en zijn vernietigd, meldt het Openbaar Ministerie, dat de vondst pas woensdag bekend heeft gemaakt.

7 uur geleden
Bezetting universiteitsgebouw Maastricht beëindigd

MAASTRICHT (ANP) - De bezetting van een faculteitsgebouw van de Universiteit Maastricht (UM) is woensdagavond beëindigd. Ook hebben de actievoerders hun vorige week maandag opgezette tentenkamp achter de faculteit sociaal-culturele wetenschappen "vrijwillig" verlaten. Dat heeft de UM bekendgemaakt. De actievoerders ontkennen dat ze het tentenkamp vrijwillig hebben verlaten. Ze wilden er naar eigen zeggen blijven, maar hadden de keus tussen gearresteerd worden of vrijwillig weggaan.

9 uur geleden
Strafzaak tegen bedrijven en leidinggevenden Stint volgend jaar

DEN BOSCH (ANP) - De strafzaak tegen twee bedrijven, verantwoordelijk voor productie en verkoop van de Stint, en twee leidinggevenden van die bedrijven staat gepland voor maart en april volgend jaar. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt.

15 uur geleden