Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nederlanders gaan niet massaal binnenlandse vakanties afzeggen'

'Nederlanders gaan niet massaal binnenlandse vakanties afzeggen'

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zullen niet massaal hun in Nederland geboekte vakanties gaan afzeggen als het huidige negatieve reisadvies wordt opgeheven. Mocht dat wel gebeuren, dan zullen die vakantiehuisjes ook snel weer gevuld zijn met buitenlandse toeristen. Dat zegt reisbrancheorganisatie ANVR vooruitlopend op de persconferentie van dinsdagavond. Daarin wordt duidelijkheid verwacht over het negatieve reisadvies, dat tot zeker 15 mei geldt.

ABN AMRO waarschuwde maandag in een rapport over toerisme dat hotels en vakantieparken in Nederland rekening moeten houden met zogeheten 'schaduwvakanties'. Dat zijn vakanties die in eigen land geboekt zijn maar geannuleerd worden als een reis naar het buitenland alsnog kan. Zo'n schaduwvakantie hoeft niet direct tot problemen te leiden, omdat veel vakantieparken de laatste tijd de annuleringsvoorwaarden hebben aangescherpt, zegt ook ANVR-voorzitter Frank Oostdam.

Daarnaast spreekt Oostdam zich uit tegen zogeheten 'landenbubbels', afspraken tussen landen die aan elkaar grenzen, zoals Nederland, België en Duitsland. "Dat is in de zomer vorig jaar ook geprobeerd, maar toen geen succes geworden. Een landenbubbel hoeft ook niet, vanwege de fase waarin we nu zitten en gezien de plannen van het kabinet." Dan doelt Oostdam op de toenemende vaccinatiegraad, ook in landen om Nederland heen. "Het kabinet denkt aan verantwoord risico nemen, dan moet dat ook gelden voor reizen."

Oostdam blijft positief over de zomer. "Als het wordt wat er nu is uitgelekt, namelijk het afschaffen van het generieke negatieve reisadvies en dat er individuele bestemmingsadviezen komen, dan staat de deur op een kiertje. Maar dat is zo ongelofelijk belangrijk voor het herstel. Ik ga ervan uit dat een aantal landen op geel komt te staan." Op basis van de Europese RIVM-besmettingscijfers denkt Oostdam dan aan onder meer Portugal, Malta, Finland en een aantal Griekse en Spaanse eilanden.

Meer uit Gezond

Raad: allemaal aan de bak voor welzijn kind bij vechtscheiding

DEN HAAG (ANP) - Kinderen van wie de ouders in een vechtscheiding liggen, mogen niet ook nog eens het slachtoffer worden van de problemen in jeugdhulp en -bescherming. Dat zegt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Het zou om zesduizend kinderen per jaar gaan die in een dergelijke situatie belanden.

8 uur geleden
Vaccin tegen RS-virus goedgekeurd voor 60-plussers

BRUSSEL (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen binnenkort gevaccineerd worden tegen het RS-virus. Ouderen en mensen met een verzwakte weerstand kunnen bij infectie behoorlijk benauwd worden.

1 dag geleden
Inspecties: kinderbescherming heeft duidelijkheid over geld nodig

DEN HAAG (ANP) - De kinderbescherming moet duidelijk weten hoeveel geld ze krijgt, zodat de organisatie kan investeren in personeel. Medewerkers kunnen dan beter zicht hebben en houden op de kinderen die ze moeten helpen. Daarvoor pleiten de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

2 dagen geleden
Verdachte verpleger ontkent, werkt mee aan onderzoek

ASSEN (ANP) - De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij een twintigtal sterfgevallen, ontkent dit volgens zijn advocaten. Ze laten vrijdag weten dat hun cliënt heeft meegewerkt aan het opsporingsonderzoek en meermalen uitgebreid heeft verklaard bij de politie.

5 dagen geleden
Alpe d'HuZes haalt ruim 17 miljoen euro op voor kankeronderzoek

ALPE D'HUEZ (ANP) - De zestiende editie van het sportieve evenement Alpe d'HuZes heeft ruim 17 miljoen euro opgeleverd voor kankeronderzoek. De 5000 deelnemers beklommen donderdag fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Franse berg Alpe d'Huez om het geld op te halen, volgens de organisatie "een bedrag om trots op te zijn".

5 dagen geleden
Kuipers steekt 32 miljoen euro in onderzoek langdurige covid

DEN HAAG (ANP) - Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) steekt 32 miljoen euro extra in onderzoek naar langdurige covid en een zogeheten "expertisenetwerk" dat ervoor moet zorgen dat effectieve behandelingen zo snel mogelijk terechtkomen bij patiënten en zorgmedewerkers. Over klachten die lang aanhouden na een coronabesmetting is namelijk te weinig bekend, vindt de bewindsman.

5 dagen geleden
Staatssecretaris: overgewichtcijfers jongeren zijn heel zorgelijk

DEN HAAG (ANP) - Dat een op de vier Nederlandse jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar overgewicht heeft, vindt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) "heel zorgelijk voor onze gezondheid". Het statistiekbureau CBS meldde donderdagmorgen dat op de lange termijn sprake is van een stijging van het aantal jongeren dat te zwaar is. Van Ooijen noemt het voorkomen en terugdringen van overgewicht "een van de grote gezondheidsvraagstukken van deze tijd".

5 dagen geleden