Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlander rijdt meer kilometers op e-fiets

Nederlander rijdt meer kilometers op e-fiets

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders stappen steeds vaker op de elektrische fiets. In 2013 werd in totaal 1,5 miljard kilometer op een e-fiets gereden, in 2017 was dat 2,2 miljard kilometer. In die vier jaar steeg het aantal verplaatsingen met de e-fiets met 72 procent.

Dat stelt het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM), dat informatie verstrekt aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Volgens het onderzoek van het KiM gebruikten in 2013 Nederlanders 257 miljoen keer de elektrische fiets. Vier jaar later was dat 442 miljoen keer.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de bijdrage van ouderen (65-plussers) aan de totale afstand die per e-fiets wordt afgelegd, is afgenomen. Tussen 2013 en 2017 nam hun aandeel af van 54 procent naar 46 procent. In diezelfde periode steeg het aandeel van de mensen voor het die de e-fiets voor het werk neemt van 18 naar 23 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Kustplaatsen maken zich op voor nieuwe zomerdrukte

ZOMERDRUKTEDEN HAAG (ANP) - Plaatsen als Zandvoort, Bloemendaal, Katwijk en Den Haag bereiden zich weer voor op een drukke zondag. De temperatuur stijgt opnieuw tot grote hoogten en duizenden mensen sturen mogelijk richting het strand voor verkoeling.

4 uur geleden
We krijgen een officiële hittegolf met tropische temperaturen

WEERSOMSTANDIGHEDENAMSTERDAM (ANP) - Nederland maakt zich op voor een officiële hittegolf. Al zondagochtend kan er een temperatuur van 25 graden worden bereikt, zo meldt Weeronline. En dat is nodig voor een officiële hittegolf. Want daarvan is sprake als het in De Bilt minstens vijf dagen op rij 25 graden of meer wordt. Wel moet het daarbij ook drie keer tropisch warm worden met maxima van 30 graden of meer. In het zuiden kan zondagochtend al een temperatuur van 25 graden worden gemeten. Naar verwachting wordt het ook nog eens de warmste 9 augustus ooit gemeten, aldus Weeronline.

4 uur geleden
Weer.nl: regionale hittegolf in Zuid-Nederland een feit

WEERSOMSTANDIGHEDENDEN HAAG (ANP) - In het zuiden van Nederland is in de nacht van zaterdag op zondag sinds 02.00 uur officieel sprake van een regionale hittegolf. Dat meldt Weer.nl. Bij de weerstations in Cabauw (Utrecht), Eindhoven en Gilze-Rijen (Noord-Brabant) was het om die tijd nog zomers warm met minstens 25,0 graden. Gilze-Rijen noteerde zelfs 26,2 graden. Ook in Maastricht en het Brabantse Woensdrecht bleef de temperatuur boven de 25 graden.

4 uur geleden
Bijna vierhonderd actieve coronabesmettingen op Aruba

ORANJESTAD (ANP) - Op Aruba is het aantal personen met een actieve coronabesmetting op zaterdag met 99 gestegen. In totaal zijn er nu 392 zogenoemde actieve besmettingen op het eiland. Aruba heeft in de afgelopen drie dagen zo'n driehonderd besmettingen erbij gekregen.

9 uur geleden
Geschokte reacties op overlijden schrijfster Naima El Bezaz

UTRECHT (ANP) - "Je was een ontzettend lief en geestig mens, en altijd verrassend. Ik ga je vreselijk missen." Dat schrijft Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer, in een reactie op het overlijden van de schrijfster Naima El Bezaz. Haar uitgever Oscar van Gelderen schrijft op Twitter: "So long, lieve, grappige, dappere Naima el Bezaz. #shinebrightlikeadiamond".

10 uur geleden
'Huis YouTube-ster Nikkie Tutorials overvallen'

UDEN (ANP) - YouTube-ster Nikkie de Jager, ook bekend als Nikkie Tutorials, is zaterdagmiddag thuis overvallen. Dat schrijft de make-upartieste op Twitter. Ze was op het moment van de overval thuis met haar vriend Dylan. Nikkie schrijft dat haar grootste nachtmerrie realiteit werd toen ze in haar eigen huis overvallen werd en onder schot gehouden. Ze zijn aangevallen maar lichamelijk in orde, zo zegt ze. "Mentaal is een heel ander verhaal", zo schrijft ze.

11 uur geleden
Coronabrandhaard Bergen op Zoom controleert kroegen strenger

BERGEN OP ZOOM (ANP) - Het West-Brabantse stadje Bergen op Zoom gaat de komende tijd strenger controleren of mensen in restaurants, kroegen en uitgaansgelegenheden wel genoeg afstand van elkaar houden en of er niet te veel mensen binnen zijn. Supermarkten moeten beter opletten dat niet te veel mensen tegelijk boodschappen doen en dat winkelwagentjes en -mandjes goed worden ontsmet. Bergen op Zoom is naar verhouding een van de grootste brandhaarden van Nederland.

11 uur geleden