Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlander rijdt meer kilometers op e-fiets

Nederlander rijdt meer kilometers op e-fiets

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders stappen steeds vaker op de elektrische fiets. In 2013 werd in totaal 1,5 miljard kilometer op een e-fiets gereden, in 2017 was dat 2,2 miljard kilometer. In die vier jaar steeg het aantal verplaatsingen met de e-fiets met 72 procent.

Dat stelt het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM), dat informatie verstrekt aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Volgens het onderzoek van het KiM gebruikten in 2013 Nederlanders 257 miljoen keer de elektrische fiets. Vier jaar later was dat 442 miljoen keer.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de bijdrage van ouderen (65-plussers) aan de totale afstand die per e-fiets wordt afgelegd, is afgenomen. Tussen 2013 en 2017 nam hun aandeel af van 54 procent naar 46 procent. In diezelfde periode steeg het aandeel van de mensen voor het die de e-fiets voor het werk neemt van 18 naar 23 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

MDMA met waarde van 10 miljoen onderschept

LIEMPDE (ANP) - De politie heeft dinsdag op de A2 ter hoogte van Liempde (Noord-Brabant) in een huurbus 400 kilo MDMA-kristallen aangetroffen. De politie meldt dat de straatwaarde van de verdovende middelen ongeveer 10 miljoen euro bedraagt.

14 minuten geleden
NS stopt met melding 'aanrijding met persoon'

UTRECHT (ANP) - De NS gaat voorzichtiger om met meldingen over zelfdodingen op het spoor. Vanaf zondag past het spoorwegbedrijf alle berichtgeving aan bij een aanrijding van een trein met een persoon. Het gaat om de informatie die wordt omgeroepen op stations en de tekst op de website en de app Reisplanner. Nu wordt een zelfdoding op het spoor nog aangeduid met 'aanrijding met een persoon', maar dat verandert in 'aanrijding'.

15 minuten geleden
FNV: Klimaatakkoord te vaag over werk

DEN HAAG (ANP) - De FNV is kritisch over het Nederlandse Klimaatakkoord. De grootste vakbond van het land vindt dat in de plannen nog te weinig aandacht is voor belangrijke kwesties als omscholing en werkgelegenheid. Zo is volgens de bond nog onduidelijk hoe de overheid en het bedrijfsleven ervoor gaan zorgen dat vraag en aanbod op elkaar aansluiten als Nederland de komende jaren een steeds duurzamer economie moet krijgen.

1 uur geleden
Marengo-proces volgend najaar inhoudelijk

SCHIPHOL (ANP) - Het grote liquidatieproces Marengo wordt - als het aan het Openbaar Ministerie ligt - volgend najaar inhoudelijk behandeld. Dat zei de officier van justitie donderdag tijdens de inleidende zitting in de zaak rondom de voortvluchtige hoofdverdachte Ridouan Taghi.

1 uur geleden
Vader Ruinerwold na maanden nog niet gehoord

ASSEN (ANP) - De vader van het gezin dat een teruggetrokken leven leidde op een boerderij in het Drentse Ruinerwold, is twee maanden na zijn arrestatie nog altijd niet gehoord door de politie. Zijn advocaat Robert Snorn bevestigt berichtgeving van het Dagblad van het Noorden dat Gerrit-Jan van D. enkele jaren geleden een hersenbloeding heeft gehad en daardoor zijn spraakvermogen volledig is verloren.

1 uur geleden
OM: 'Geen bewijs rol kroongetuige bij moordpoging'

SCHIPHOL (ANP) - Er is geen bewijs gevonden voor de stelling dat Nabil B., kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, betrokken is geweest bij een poging tot moord op Mohamed R., een van de voornaamste verdachten in dat proces. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag gezegd tijdens een inleidende zitting in de omvangrijke zaak.

1 uur geleden
Supermarkten eisen verbod op boerenblokkades

DEN HAAG (ANP) - De supermarktbranche stapt naar de rechter om een verbod te eisen op eventuele blokkades van distributiecentra of winkels door actievoerende boeren. "We hebben geen andere keuze dan het aanspannen van een kort geding", zegt een woordvoerster van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

2 uur geleden