Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nederlander neigt weer naar zomervakantie in het buitenland'

'Nederlander neigt weer naar zomervakantie in het buitenland'

VOORSCHOTEN (ANP) - De meeste Nederlanders lijken komende zomer weer een vakantie in het buitenland te willen vieren, mits dat kan. Met name Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn daarbij populaire bestemmingen. Dat concludeert onderzoeksbureau Trends & Tourism dat navraag deed bij ruim duizend Nederlanders. Wel wordt vanwege de aanhoudende coronaproblematiek langer gewacht met boeken.

Afgelopen zomer schopte de coronacrisis vele vakantieplannen nog in de war. Veel Nederlanders kozen ervoor om niet op vakantie te gaan, of vakantie in eigen land te vieren. Ruim de helft van de Nederlanders heeft plannen komende zomer minstens een week op vakantie te gaan. Zeven op de tien van hen geven aan naar het buitenland te willen. Een kwart van de vakantievierders blijft in eigen land. De rest weet het nog niet.

De mensen die afgelopen zomer in eigen land vertoefden, lijken het meest de neiging te hebben om weer naar het buitenland te trekken. De helft van de plannenmakers zegt komende zomer met het vliegtuig op vakantie te willen. 41 procent geeft aan met de auto te gaan.

De helft van de ondervraagden wil zijn vakantie binnen twee maanden voor vertrek regelen. Daarbij wordt in het bijzonder gekeken naar de kleine lettertjes als het gaat om annuleringsvoorwaarden. Vakantieorganisaties met de ruimste annulerings- en omboekvoorwaarden genieten de voorkeur. Het leeuwendeel van de ondervraagden (70 procent) krijgt bij een annulering vanwege reisbeperkingen het liefst zijn geld terug, in plaats van een voucher.

Meer uit Financieel

AI-bedrijf Nvidia fors meer waard op beurs na sterke resultaten

NEW YORK (ANP) - Chipconcern Nvidia is donderdag ruim 200 miljard dollar meer waard geworden op de beurs in New York. Beleggers reageren enthousiast op de resultaten van de belangrijkste speler ter wereld op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI). Het gaat, in geld uitgedrukt, om de grootste koerssprong ooit.

55 minuten geleden
Ruim 2 miljard dollar verlies voor Vietnamese automaker VinFast

HANOI (ANP/BLOOMBERG) - De Vietnamese producent van elektrische auto's VinFast, die eerder ook in Nederland werd geïntroduceerd met veel bombarie, heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van meer dan 2 miljard dollar (1,9 miljard euro). Dat is bijna 15 procent meer dan een jaar eerder.

1 uur geleden
Golf aan stakingen komende week in streekvervoer Duitsland

BERLIJN (ANP) - Reizen met het openbaar vervoer in Duitsland dreigt volgende week lastiger te worden. Vakbond Verdi roept personeel van streekvervoerbedrijven in bijna alle deelstaten op om het werk neer te leggen.

1 uur geleden
ECB lijdt door hoge rentes eerste jaarverlies sinds 2004

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in 2023 het eerste jaarverlies geleden sinds 2004. Door de sterk gestegen rentes is de centrale bank voor de eurozone veel meer geld kwijt aan banken die hun overtollige deposito's bij de ECB stallen. Tegelijkertijd leveren eerder opgekochte obligaties van Europese overheden amper iets op.

2 uur geleden
Staking personeel Eiffeltoren gaat vierde dag in

PARIJS (ANP/DPA) - De staking van het personeel van de Eiffeltoren gaat zijn vierde dag in. Tientallen werknemers voeren sinds maandag actie omdat ze vinden dat het stadsbestuur van Parijs de toeristische attractie verwaarloost.

2 uur geleden
Volkswagen roept in VS 261.000 auto's terug om defect brandstofpomp

NEW YORK (ANP/RTR) - Autoconcern Volkswagen moet in de Verenigde Staten meer dan 261.000 auto's terugroepen door problemen met de pomp in de brandstoftank, maakte de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) bekend.

2 uur geleden
KLM schrapt donderdag 64 vluchten Schiphol door storm Louis

SCHIPHOL (ANP) - KLM schrapt donderdag 64 Europese vluchten van en naar Schiphol omdat harde windstoten worden verwacht, meldt de luchtvaartmaatschappij. Nederland krijgt aan het einde van de dag te maken met storm Louis, die volgens Weeronline vanaf de middag zorgt voor harde wind, stevige buien en zware windstoten in het westen van het land.

2 uur geleden