Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlander Bert Kroese wordt hoofd statistiek en data van IMF

Nederlander Bert Kroese wordt hoofd statistiek en data van IMF

WASHINGTON (ANP) - De Nederlander Bert Kroese wordt de leider van het statistiekbureau van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat heeft IMF-topvrouw Kristalina Georgieva bekendgemaakt. Kroese is nu plaatsvervangend directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Per 15 augustus wordt de 54-jarige Nederlander 'Chief Statistician and Data Officer' en 'Director of the Statistics Department' bij het IMF. "Hij komt bij ons met een uitstekende staat van dienst als strategisch leider, manager en toegewijd ambtenaar na meer dan 25 jaar te hebben gewerkt bij het CBS", zegt Georgieva in een toelichting. Ze noemt hem verder een "bewezen innovator" met een toekomstgerichte visie.

Kroese was bij het CBS onder meer verantwoordelijk voor de samenwerking op statistisch gebied met internationale organisaties als de VN en Eurostat. Hij speelde volgens het CBS ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe meetmethoden en data over het klimaat.

"Het feit dat het IMF hem heeft gevraagd voor deze prestigieuze positie zegt alles over Bert", zegt directeur-generaal Angelique Berg in een toelichting op de benoeming van Kroese. "Hij heeft enorm veel betekend voor de ontwikkeling van het CBS tot een van de meest toonaangevende statistiekbureaus ter wereld. Bert stond aan de basis van veel innovaties waarmee het CBS naam heeft gemaakt."

Meer uit Financieel

Statiegeld op 2,5 miljard blikjes per jaar: 'gigantische operatie'

UTRECHT (ANP) - De invoering van statiegeld op blikjes is een "gigantische operatie" op logistiek gebied. Dat zegt directeur Hester Klein Lankhorst van het Afvalfonds Verpakkingen. Het Afvalfonds is verantwoordelijk voor recycling van alle verpakkingen zoals glas en papier maar ook voor statiegeld. Per 1 april zit er 15 eurocent statiegeld op blik. Er zat al statiegeld op kleine en grote plastic flessen.

20 minuten geleden
Nederlanders kochten afgelopen jaar vaker biologische producten

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders kochten afgelopen jaar meer en vaker biologische producten. En ook inflatie zorgde ervoor dat de omzet in biologisch voedsel afgelopen jaar met 25 procent steeg, komt naar voren uit onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK.

27 minuten geleden
Voorzitter Saudische bank vertrekt na debacle rond Credit Suisse

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Ammar al-Khudairy, de voorzitter van Saudi National Bank (SNB), heeft ontslag genomen. Volgens de Saudische bank, die grootaandeelhouder was van Credit Suisse, treedt de voorzitter om "persoonlijke redenen" af. Het vertrek van de voorzitter volgt ruim een week nadat hij met zijn opmerkingen over de noodlijdende Zwitserse bank een koersval van het aandeel veroorzaakte.

1 uur geleden
Bonden beslissen maandagmiddag over nieuwe acties streekvervoer

DEN HAAG (ANP) - De vakbonden FNV en CNV hakken maandagmiddag de knoop door of er opnieuw gestaakt gaat worden in het streekvervoer. "We zijn nog met alle partijen in gesprek, het kan nog alle kanten op", zegt een woordvoerder van FNV. "Straks maken wij de balans op", voegt een woordvoerder van CNV daar aan toe.

2 uur geleden
Banken herstellen op groen Damrak, Pharming maakt koerssprong

AMSTERDAM (ANP) - De banken en verzekeraars toonden maandag herstel op de Amsterdamse beurs. Vrijdag laaiden de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector nog op door een forse koersval van Deutsche Bank. Eerder zorgden het omvallen van twee regionale Amerikaanse banken en de redding van de noodlijdende Zwitserse bank Credit Suisse al voor onrust in de sector.

2 uur geleden
Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die diverse modemerken bezit zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt "een vrij grote groep werknemers" hun baan. Scotch & Soda zal door de overname in "geselecteerde markten" actief blijven, waaronder Nederland.

2 uur geleden
Topman Maersk: nog geen 'roaring twenties' in China

BEIJING (ANP) - China's economische herstel is zwakker dan verwacht. Daarvoor waarschuwt de topman van de Deense containerrederij A.P. Møller-Maersk. Volgens de baas van de grote vrachtvervoerder zijn consumenten in het Aziatische land nog erg voorzichtig ondanks dat ook China inmiddels is afgestapt van hele strenge coronamaatregelen.

3 uur geleden