Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlander Bert Kroese wordt hoofd statistiek en data van IMF

Nederlander Bert Kroese wordt hoofd statistiek en data van IMF

WASHINGTON (ANP) - De Nederlander Bert Kroese wordt de leider van het statistiekbureau van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat heeft IMF-topvrouw Kristalina Georgieva bekendgemaakt. Kroese is nu plaatsvervangend directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Per 15 augustus wordt de 54-jarige Nederlander 'Chief Statistician and Data Officer' en 'Director of the Statistics Department' bij het IMF. "Hij komt bij ons met een uitstekende staat van dienst als strategisch leider, manager en toegewijd ambtenaar na meer dan 25 jaar te hebben gewerkt bij het CBS", zegt Georgieva in een toelichting. Ze noemt hem verder een "bewezen innovator" met een toekomstgerichte visie.

Kroese was bij het CBS onder meer verantwoordelijk voor de samenwerking op statistisch gebied met internationale organisaties als de VN en Eurostat. Hij speelde volgens het CBS ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe meetmethoden en data over het klimaat.

"Het feit dat het IMF hem heeft gevraagd voor deze prestigieuze positie zegt alles over Bert", zegt directeur-generaal Angelique Berg in een toelichting op de benoeming van Kroese. "Hij heeft enorm veel betekend voor de ontwikkeling van het CBS tot een van de meest toonaangevende statistiekbureaus ter wereld. Bert stond aan de basis van veel innovaties waarmee het CBS naam heeft gemaakt."

Meer uit Financieel

FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer

AMERSFOORT (ANP) - Zuivelconcern FrieslandCampina blijft last houden van een dalende aanvoer van melk, mede doordat meerdere Nederlandse melkveehouders zijn gestopt met hun bedrijf. "De politieke onzekerheid helpt daar ook niet bij", zegt Jan Derck van Karnebeek, topman van het bedrijf, in een toelichting op de halfjaarresultaten.

13 minuten geleden
Amsterdamse groothandel in parfums waste 40 miljoen wit

AMSTERDAM (ANP) - Prestige Perfumes, een Amsterdamse groothandel in parfums en cosmetica, moet een boete van bijna 2 ton betalen, omdat via bankrekeningen van het bedrijf bijna 40 miljoen euro is witgewassen. De groothandel wist volgens justitie niet dat het om crimineel geld ging.

2 uur geleden
IEA verwacht dat vraag naar steenkool voorlopig niet afneemt

PARIJS (ANP) - De wereldwijde vraag naar steenkool zal voorlopig niet dalen, verwacht het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Ondanks de snelle groei van hernieuwbare energiebronnen blijft de vraag naar elektriciteit in de belangrijkste economie├źn zo groot dat het verbruik van steenkool tot volgend jaar grotendeels stabiel blijft.

2 uur geleden
Tieners geven volgens DNB-onderzoek makkelijker cash uit

AMSTERDAM (ANP) - Betalen doet pijn, maar minder als je een tiener bent en cashgeld in je portemonnee hebt. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) na onderzoek. Volgens de centrale bank hangt het onder andere af van iemands leeftijd en van de betaalwijze hoe vervelend hij of zij het vindt om geld uit te geven.

3 uur geleden
Groei economische bedrijvigheid eurozone neemt verder af

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in juli opnieuw minder sterk gegroeid dan een maand eerder, meldt marktonderzoeker S&P Global. Dat kwam vooral door een onverwachte krimp in Duitsland, de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland.

3 uur geleden
ASMI zakt op Damrak na publicatie resultaten

AMSTERDAM (ANP) - ASMI ging woensdag omlaag op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf, dat systemen levert voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt, zag het aantal nieuwe orders afgelopen kwartaal flink stijgen. Ook de omzet viel hoger uit dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar AI-gerelateerde producten. Voor de tweede jaarhelft rekent ASMI op een sterkere omzetgroei dan eerder voorzien. Het aandeel werd desondanks dik 2 procent lager gezet.

4 uur geleden
Hogere winst en meer passagiers voor easyJet

LUTON (ANP) - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het afgelopen kwartaal meer winst geboekt. Ook stapten meer passagiers aan boord van de vliegtuigen van de budgetmaatschappij.

5 uur geleden