Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland vanaf maandag hoog-risicogebied voor Curaçao

Nederland vanaf maandag hoog-risicogebied voor Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Nederland geldt vanaf maandag 19 juli als hoog-risicogebied voor Curaçao. Dat betekent dat alle passagiers voor hun vlucht naar Curaçao een PCR-test moeten doen. Alleen met een negatieve uitslag worden reizigers toegelaten. Dat geldt ook voor mensen die al twee keer zijn gevaccineerd. Daarnaast is het na drie dagen verplicht om een antigeentest af te nemen. Bezoekers die positief zijn, moeten tien dagen in isolatie.

Op dit moment is de Delta-variant nog niet op Curaçao aangetroffen. Maar volgens de regering kan ervan uit worden gegaan dat de variant al op het eiland is. Curaçao kende in de afgelopen week een snelle stijging van het aantal besmettingen. Op 7 juli waren twintig mensen besmet, op 14 juli was dat gestegen naar 102.

De regering heeft bekendgemaakt dat evenementen voorlopig mogen doorgaan, dat betekent onder meer dat de beachclubs niet worden gesloten. Wel zullen er meer controles worden uitgevoerd bij uitgaansgelegenheden. Verder benadrukte minister van Gezondheid Dorothy Pietersz-Janga dat mensen een mondkapje moeten dragen bij het bezoeken van winkels en in de openbare ruimte.

Pietersz-Janga ligt momenteel onder vuur omdat ze niet wil aangeven of ze zich heeft laten vaccineren. Volgens veel mensen geeft ze daarmee een verkeerd signaal af in de bestrijding van het coronavirus op het eiland. Tijdens de persconferentie van afgelopen donderdag benadrukte de minister dat vaccinatie niet verplicht is en dat de beslissing van elke burger moet worden gerespecteerd. Ook hoeven mensen volgens haar als ze dat niet willen, geen antwoord te geven op de vraag of ze zijn gevaccineerd. Dat geldt, aldus Pietersz-Janga, ook voor haar als minister.

Meer uit Gezond

Tweede Kamer wil verzorgingshuis terug voor ouderen

DEN HAAG (ANP) - Ouderen moeten weer naar een soort zorgvoorziening kunnen tussen thuis en het verpleeghuis. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dinsdag een oproep aan het volgende kabinet om "werk te maken" van de herintroductie van zogenoemde verzorgingshuizen.

18 uur geleden
IKNL: steeds meer geld gaat naar kankermedicijnen

UTRECHT (ANP) - Steeds meer geld gaat naar kankermedicijnen, meldt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) dinsdag. In 2012 ging een kwart van het totale geneesmiddelenbudget naar middelen tegen kanker. In 2021 was dat meer dan de helft van de totale uitgaven. En de hoogte van het totale geneesmiddelenbudget stijgt ook.

18 uur geleden
Voedingscentrum: werkgevers kennen regels over kolven slecht

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers zijn slecht op de hoogte van de regels over borstvoeding geven of kolven onder werktijd. Ook voldoen kolfruimtes op het werk over het algemeen niet aan de wettelijke eisen. Die conclusies trekt het Voedingscentrum op basis van een enquête onder ruim 800 leidinggevenden en mensen die over personeelszaken beslissen.

1 dag geleden
Nieuwe crisisorganisatie staat klaar voor toekomstige pandemieën

BILTHOVEN (ANP) - Een nieuwe crisisorganisatie staat voortaan klaar om binnen 48 uur de leiding te nemen als er ooit weer een pandemie uitbreekt in Nederland zoals in 2020 gebeurde. "We dachten destijds dat we goed voorbereid waren, maar eerlijk gezegd waren we dat niet", zei demissionair zorgminister Ernst Kuipers bij de lancering van de zogenoemde Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI).

1 dag geleden
Nobelprijs Geneeskunde naar ontwikkelen mRNA-vaccins tegen corona

STOCKHOLM (ANP) - De Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat dit jaar naar de Hongaarse Katalin Karikó en de Amerikaan Drew Weissman. Zij krijgen de belangrijke wetenschapsprijs voor hun onderzoek waardoor "effectieve mRNA-vaccins tegen covid-19" konden worden ontwikkeld.

2 dagen geleden
Vakbonden vinden het eindbod in cao jeugdzorg onvoldoende

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en FBZ vinden het eindbod gedaan voor de cao in de jeugdzorg onvoldoende. Met die boodschap gaan de vakbonden daarom maandag terug naar hun leden. Zij mogen vervolgens over dit eindbod van de brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland stemmen.

2 dagen geleden
Nederlandse vrouwen krijgen relatief vaak kanker, mede door roken

UTRECHT (ANP) - Nederlandse vrouwen gingen in de jaren zestig en zeventig massaal aan de sigaret, nu krijgen ze "opvallend meer longkanker" dan vrouwen uit de meeste andere Europese landen. Dat signaleert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Het centrum meldt op basis van recente Europese cijfers dat Nederland vooral door roken in het verleden hoog staat op de lijst van landen waar vrouwen het vaakst getroffen worden door een vorm van kanker: op plaats drie, na Noorwegen en Denemarken.

2 dagen geleden