Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland 'spiegelt' WK-afvaardiging aan die van Argentinië

Nederland 'spiegelt' WK-afvaardiging aan die van Argentinië

DEN HAAG (ANP) - De keuze voor een Nederlandse afvaardiging naar de wedstrijd Nederland-Argentinië van komende vrijdag hangt af van wie Argentinië naar het WK in Qatar stuurt. Dat zegt minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel) in het programma WNL op Zondag.

Als Argentinië ministers naar Qatar stuurt, gaat Nederland dat "spiegelen", aldus Schreinemacher. Verder zal Nederland een afvaardiging sturen als Oranje de finale bereikt.

Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) zei vrijdag "dat het meer voor de hand ligt" zelf ook met een afvaardiging te komen als de tegenstander dat doet. Hij zei niet dat zo'n afvaardiging dan ook 'gespiegeld' is aan die van Argentinië, zoals Schreinemacher wel deed.

Koningin Máxima

Schreinemacher kon niet zeggen of bijvoorbeeld koningin Máxima gaat, mocht de Argentijnse president Alberto Fernández de kwartfinale bijwonen. Máxima is van Argentijnse komaf.

De keuze voor een Nederlandse afvaardiging ligt gevoelig vanwege de mensenrechtenschendingen in Qatar. De Tweede Kamer wilde dan ook niet dat een Nederlandse afvaardiging naar het WK zou gaan, maar daar ging het kabinet niet in mee. Qatar beschikt over vloeibaar gas en het kabinet wil het land daarom te vriend houden.

Bij de wedstrijd Nederland-Qatar (2-0) was sportminister Conny Helder aanwezig. Daar droeg zij niet de OneLove-band, maar een speldje. Daar overheen had zij een sjaal gedrapeerd, met daarop de tekst 'Never mind' (laat maar). De minister zei die sjaal te hebben gekozen vanwege de oranje kleur. Toen ze doorhad welke tekst erop stond, deed ze de sjaal weer af.

Meer uit Binnenland

Turkse Nederlanders zamelen massaal hulpgoederen in

DEN HAAG (ANP) - Bij de Turks Islamitische Culturele Stichting Den Haag komen mensen massaal spullen brengen voor de getroffenen van de zware aardbevingen in Turkije. Voorzitter Tashin Çetinkaya verwacht de komende dagen zeven vrachtwagens vol met onder meer dekens en kleding naar het rampgebied te kunnen sturen.

34 minuten geleden
BuZa: zes Nederlanders als vermist opgegeven in aardbevingsgebied

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders zijn door hun naasten bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als vermist opgegeven in Turkije, dat maandag is getroffen door zware aardbevingen. "We maken ons ernstig zorgen over hun situatie en doen wat we kunnen om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor hun familie en vrienden", meldt het ministerie.

50 minuten geleden
Hof geeft Volt gelijk: partij mocht Gündoğan uit fractie zetten

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam geeft Volt in hoger beroep gelijk: de partij mocht Nilüfer Gündoğan wel degelijk uit de Tweede Kamerfractie zetten. Partijleider Laurens Dassen en Volt-Kamerlid Marieke Koekkoek zetten Gündoğan uit de fractie, na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. In eerste instantie kreeg Gündoğan gelijk van de rechter, toen zij dit besluit aanvocht. Ze kreeg recht op een schadevergoeding en mocht terug naar de Volt-fractie, maar door die uitspraak zet het hof nu een streep.

1 uur geleden
Save the Children: 1,8 miljoen euro noodhulp slachtoffers beving

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Save the Children maakt 2 miljoen dollar (ruim 1,8 miljoen euro) vrij uit haar internationale noodhulpfonds om de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen. In Turkije is een team opgericht dat "nauw zal samenwerken met de overheid en andere aanwezige hulporganisaties".

1 uur geleden
Bijna 1,2 miljoen euro op Giro 7244 voor slachtoffers beving

DEN HAAG (ANP) - Op Giro 7244 is tot nu toe bijna 1,2 miljoen euro gedoneerd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië, meldt een woordvoerder van het Rode Kruis. Meer dan 4300 mensen hebben de ramp niet overleefd, vele mensen zijn gewond en er ligt nog een onbekend aantal slachtoffers onder het puin. De hulporganisatie heeft Giro 7244 maandag geopend.

3 uur geleden
Arriva: treinen Vechtdallijnen en noorden rijden ondanks staking

GRONINGEN (ANP) - De treinen van Arriva in Friesland en Groningen en de treinen van Arriva op de Vechtdallijnen in het oosten rijden ondanks de staking wel, meldt de vervoerder dinsdagochtend. "De bestaande dienstregeling wordt gewoon opgestart." Wel wordt reizigers geadviseerd om goed de reisplanner in de gaten te houden.

4 uur geleden
Onderzoek: zorgkosten stijgen komende jaren ‘explosief’

WAARDENBURG (ANP) - De zorgkosten in verschillende sectoren zullen de komende jaren toenemen in Nederland, onder meer door gestegen personeels- en inkoopkosten. Dat meldt zorginkoopcoöperatie Intrakoop, die de financiën van 1500 zorginstellingen heeft onderzocht in opdracht van brancheorganisaties NVZ, ActiZ en VGN.

5 uur geleden