Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nederland op de goede weg, aantal besmettingen vlakt af'

'Nederland op de goede weg, aantal besmettingen vlakt af'

EINDHOVEN (ANP) - Het aantal coronagevallen in Nederland loopt niet meer zo snel op. Nederland lijkt over het zogeheten kantelpunt heen, zeggen enkele onderzoekers van de TU Eindhoven. Het aantal nieuwe besmettingen begint af te vlakken.

Bij 13.614 mensen in Nederland is het coronavirus officieel vastgesteld. Hoogleraar statistiek Edwin van den Heuvel denkt dat we uiteindelijk uitkomen op ongeveer 20.000 besmettingen. Van den Heuvel: "Dit betekent dat we nu waarschijnlijk over de helft zijn van het totale aantal gemeten besmettingen. We zijn er nog lang niet, maar we zijn op de goede weg." Volgens de hoogleraar werken de maatregelen van de overheid, zoals het sluiten van scholen en de horeca, maar is het belangrijk om de teugels niet te laten vieren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

NAVO waarschuwt na cyberaanvallen op ziekenhuizen en onderzoekers

BRUSSEL (ANP) - De NAVO veroordeelt cyberaanvallen en -activiteiten tegen instellingen als ziekenhuizen, gezondheidsdiensten en onderzoeksinstituten die een cruciale rol spelen bij het bezweren van de coronapandemie. De militaire alliantie is vastberaden alle middelen in te zetten om zich te verdedigen en aanvallers af te schrikken, staat in een verklaring van de Noord-Atlantische Raad, het politieke bestuursorgaan van de NAVO.

11 uur geleden
EU schaalt corona niet in als hoogste dreiging voor werknemers

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie schaalt het coronavirus in op dreigingsniveau 3 voor werknemers. Dat betekent dat werkgevers minder strenge veiligheidsmaatregelen voor hun personeel moeten treffen dan als het virus op het hoogste niveau 4 was geclassificeerd.

15 uur geleden
Nederland sluit coronavaccinverbond met Europese landen

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat samen met Duitsland, Frankrijk en Italiƫ optrekken in de onderhandelingen over de ontwikkeling en productie van coronavaccins. Met wat het ministerie van Volksgezondheid (VWS) de Inclusieve Vaccin Alliantie noemt, hopen de landen zo goed en snel mogelijk toegang te krijgen tot een effectief vaccin, als dat eenmaal beschikbaar is.

15 uur geleden
Meer dan 100.000 mensen naar ziekenhuis doorverwezen

UTRECHT (ANP) - Huisartsen hebben vorige week meer dan 100.000 mensen doorverwezen naar een ziekenhuis of een kliniek. Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus is het aantal verwijzingen boven die grens uitgekomen, zegt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

16 uur geleden
Officieel dodental coronavirus stijgt met 10 naar 5977

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal overledenen in Nederland van wie vaststaat dat ze besmet waren met het coronavirus is gestegen met tien. In de officiƫle registratie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) staat het totale dodental nu op 5977.

16 uur geleden
Waarschuwingen voor handelaren in melatonine

UTRECHT (ANP) - De gezondheidsinspectie (IGJ) heeft tien bedrijven gewaarschuwd die melatoninehoudende producten verhandelden zonder de vereiste vergunningen. Producten met melatonine worden genomen in de hoop er beter door te kunnen slapen.

19 uur geleden
Al bijna 16.000 afspraken voor coronatest GGD

DEN HAAG (ANP) - Via het landelijke afsprakennummer voor een coronatest zijn al bijna 16.000 afspraken gemaakt. Er zijn intussen bijna 9600 tests afgenomen en 94 mensen positief bevonden. Dat meldt de GGD.

20 uur geleden