Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland moet 'medicijnhub' worden

Nederland moet 'medicijnhub' worden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat meer doen om de productie en ontwikkeling van medicijnen in ons land te versterken, zo leest Gerard Schouw, directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), tot zijn vreugde in de Prinsjesdagstukken. Hij vindt het een goede zaak, zegt hij verwijzend naar de problemen tijdens de coronacrisis.

"We zien nu scherper dan ooit dat onze samenleving en economie vastlopen, als medicijnen en vaccins ontbreken." Schouw benadrukt dat we voor de toelevering van veel cruciale medicijnen afhankelijk zijn van China en India. "Extra geneesmiddelentekorten waren dit voorjaar alleen met veel kunst- en vliegwerk van producenten, groothandels en apothekers te voorkomen."

Hij heeft allerlei ideeën voor verbetering en wil onder meer dat Nederland een 'medicijnhub' wordt: "Creëer een ondernemersklimaat dat concurrerend is met dat van andere landen, zodat we zelf meer medicijnen en vaccins kunnen ontwikkelen, produceren en exporteren."

Ook vindt hij dat er een snellere en bredere toegang van nieuwe geneesmiddelen tot de markt moet komen en dat de huidige procedures kritisch tegen het licht moeten worden gehouden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

'Delta-variant nu al 10 procent in steden, zal verder verspreiden'

DEN HAAG (ANP) - Het is waarschijnlijk dat de zogeheten Delta-variant van het coroncavirus op een gegeven moment de boventoon gaat voeren in het aantal coronabesmettingen, zei demissionair zorgminister Hugo de Jonge vrijdag tijdens de persconferentie. Het RIVM schat dat in de grote steden nu al 10 procent van het aantal coronabesmettingen van deze variant kan zijn, meldde hij. Deze variant lijkt iets besmettelijker dan de huidige varianten van het virus en lijkt zich ook minder aan te trekken van één prik van het vaccin AstraZeneca.

1 dag geleden
Spanje heft mondkapjesplicht voor buitenlucht op

MADRID (ANP/AFP) - Spanje heft de mondkapjesplicht voor de buitenlucht op vanaf 26 juni. Minister-president Pedro Sánchez heeft bekendgemaakt dat de plicht vanaf volgende week zaterdag niet meer nodig is.

2 dagen geleden
Helft van Duitsers heeft eerste coronaprik gehad

BERLIJN (ANP/DPA) - Net iets meer dan de helft van de Duitse bevolking heeft minstens één coronaprik gehad. Gezondheidsminister Jens Spahn meldt ook dat 29,6 procent van de bevolking alle benodigde prikken heeft gehad en dus maximaal beschermd is tegen Covid-19.

2 dagen geleden
Geboortejaren 2001 en 2002 kunnen afspraak voor coronaprik maken

DEN HAAG (ANP) - Mensen die zijn geboren in 2001 en 2002 kunnen vanaf vrijdag een afspraak maken om te worden gevaccineerd tegen corona. Dat meldt demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een tweet. Deze lichtingen krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech of Moderna.

2 dagen geleden
EMA: beschikbare vaccins werken goed tegen coronavarianten

AMSTERDAM (ANP) - Alle vier de coronavaccins die tot nu toe zijn goedgekeurd, lijken goed te beschermen tegen de virusvarianten die het meest voorkomen in Europa. "Wel is het belangrijk om waakzaam te blijven", zei bestuurder Noël Wathion van de Europese toezichthouder voor vaccins, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

3 dagen geleden
Weekgemiddelde coronagevallen verder gedaald

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn er 1086 nieuwe positieve coronatests geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er 494 minder dan vorige week donderdag. Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen is hiermee ook weer verder gedaald.

3 dagen geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt 5 procent in een dag

ZEIST (ANP) - Nederlandse ziekenhuizen behandelen nog 573 coronapatiënten. Dat zijn 32 patiënten minder dan woensdag, een afname van ruim 5 procent in één dag. Een week geleden lagen nog bijna 800 patiënten met Covid-19 in de ziekenhuizen.

3 dagen geleden