Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland moet 'medicijnhub' worden

Nederland moet 'medicijnhub' worden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat meer doen om de productie en ontwikkeling van medicijnen in ons land te versterken, zo leest Gerard Schouw, directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), tot zijn vreugde in de Prinsjesdagstukken. Hij vindt het een goede zaak, zegt hij verwijzend naar de problemen tijdens de coronacrisis.

"We zien nu scherper dan ooit dat onze samenleving en economie vastlopen, als medicijnen en vaccins ontbreken." Schouw benadrukt dat we voor de toelevering van veel cruciale medicijnen afhankelijk zijn van China en India. "Extra geneesmiddelentekorten waren dit voorjaar alleen met veel kunst- en vliegwerk van producenten, groothandels en apothekers te voorkomen."

Hij heeft allerlei ideeën voor verbetering en wil onder meer dat Nederland een 'medicijnhub' wordt: "Creëer een ondernemersklimaat dat concurrerend is met dat van andere landen, zodat we zelf meer medicijnen en vaccins kunnen ontwikkelen, produceren en exporteren."

Ook vindt hij dat er een snellere en bredere toegang van nieuwe geneesmiddelen tot de markt moet komen en dat de huidige procedures kritisch tegen het licht moeten worden gehouden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

De Jonge: ja, dit is de tweede golf

DEN HAAG (ANP) - Als je kijkt naar het groeiende aantal coronabesmettingen in Nederland, is de tweede golf begonnen. Dat zei minister Hugo de Jonge vrijdag op een ingelaste persconferentie.

1 dag geleden
Kinderen tot 12 jaar niet meer getest bij milde klachten

DEN HAAG (ANP) - Kinderen tot en met 12 jaar met milde klachten hoeven niet meer getest te worden op het coronavirus. Dat heeft het kabinet besloten na advies van het OMT, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag.

1 dag geleden
ANBO: het coronabeleid is inconsistent en inconsequent

WOERDEN (ANP) - Ouderenbond ANBO noemt het huidige coronabeleid van het kabinet "inconsistent en inconsequent". De organisatie wijst erop dat het aantal besmettingen toeneemt en ook de ziekenhuisopnames. "Dat baart ons zorgen. Zorgen omdat de regie en landelijke kaders lijken te verdwijnen."

1 dag geleden
Aantal coronagevallen blijft stijgen, 1977 in afgelopen etmaal

DEN HAAG (ANP) - Het aantal bevestigde coronabesmettingen in Nederland is het afgelopen etmaal met 1977 toegenomen, het hoogste aantal tot dusver. Premier Mark Rutte meldde tijdens zijn persconferentie na afloop van de ministerraad al dat vrijdag "net geen 2000" nieuwe gevallen waren gemeld.

1 dag geleden
Groen licht Europa voor ontstekingsremmer bij corona

AMSTERDAM (ANP) - Ernstig zieke coronapatiënten mogen binnenkort waarschijnlijk een bestaande ontstekingsremmer krijgen. Een lage dosis van dat middel, dexamethason, kan de kans dat ze de besmetting overleven vergroten. De toezichthouder voor medicatie in Europa, het Europees Geneesmiddelen Agentschap in Amsterdam, staat daarom achter het gebruik van het middel.

1 dag geleden
Magnesium kan waarschijnlijk beschermen tegen vaatverkalking

NIJMEGEN (ANP) - De resultaten van een onderzoek bij muizen naar de werking van magnesium tegen verkalking van vaten, geven ook hoop voor mensen. Of die hoop terecht is wordt uitgezocht in drie academische ziekenhuizen, bij patiënten met chronisch nierfalen. Zij krijgen vaak verkalking van de bloedvaten.

1 dag geleden
Weer een nieuw coronarecord: 1756 besmettingen gemeld

DEN HAAG (ANP) - Voor de derde dag op rij heeft Nederland een recordaantal coronameldingen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 1756 bevestigde besmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de uitbraak in februari. Het oude record heeft slechts één dag standgehouden. Op woensdag meldde het coronadashboard van de overheid 1546 nieuwe besmettingen, en dat was een aanscherping van het record van dinsdag, toen 1387 gevallen binnenkwamen.

2 dagen geleden