Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland met pech en val vijfde op gemengde ploegentijdrit WK

Nederland met pech en val vijfde op gemengde ploegentijdrit WK

WOLLONGONG (ANP) - De gemengde ploegentijdrit bij de WK wielrennen in het Australische Wollongong is voor Nederland dramatisch verlopen. Nadat Bauke Mollema bij de mannen al vroeg wegviel door een vastgelopen ketting, kwam Annemiek van Vleuten na de aflossing vrijwel direct ten val. Met slechts vier renners was het behalen van een medaille onbegonnen werk. Oranje eindigde toch nog als vijfde. De wereldtitel ging naar Zwitserland, het zilver was voor Italië en het brons ging naar Australië.

Bij Mollema stokte het tempo al na enkele minuten. De Groningse wielrenner kon door een vastgelopen ketting niet meer trappen. Hij moest afstappen en overstappen op een andere fiets, maar raakte ver achterop bij de twee andere renners van de ploeg, Mathieu van der Poel en Daan Hoole. Die twee fietsten hard door, maar arriveerden met een flinke achterstand op de snelste ploegen bij het wisselpunt.

Kort na de aflossing ging het mis bij de vrouwen. Annemiek van Vleuten raakte direct na de start, nog bij het op gang trappen, de controle kwijt over haar fiets en kwam hard ten val. Het leek erop alsof haar voorderailleur haperde. Zij bleef zitten op het asfalt met een gehavende knie en een bebloede elleboog. Het gevolg was dat Ellen van Dijk en Riejanne Markus samen verder moesten. Ze leverden een enorme inspanning, maar konden niet meedingen om een plek op het podium. De eindtijd van de Nederlandse ploeg was 34.39 minuten en dat was 52 seconden langzamer dan de winnende tijd van Zwitserland (33.47).

Het was pas de derde keer dat de gemengde ploegentijdrit onderdeel is van de WK. Nederland won goud in de eerste editie in 2019 en zilver in 2021.

Meer uit Sport

Marathonloper Kipchoge bezorgd om familie na dreigementen online

ELDORET (ANP) - De Keniaanse marathonloper Eliud Kipchoge heeft grote zorgen gehad over de veiligheid van zijn familie. Dat zegt de tweevoudig olympisch kampioen in een interview op BBC Sport Africa. Hij kreeg online tal van dreigementen van mensen die beweerden dat hij betrokken was bij een samenzwering om Kelvin Kiptum te vermoorden.

1 uur geleden
Tennisster Pegula onzeker voor Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Amerikaanse tennisster Jessica Pegula twijfelt of ze op tijd fit is om deel te nemen aan Roland Garros. De nummer 5 van de wereld heeft zich afgemeld voor het graveltoernooi van Rome nadat ze eerder al door blessures de toernooien van Stuttgart en Madrid had overgeslagen.

2 uur geleden
Wilson verovert wereldtitel snooker

SHEFFIELD (ANP) - Kyren Wilson heeft de wereldtitel snooker veroverd. De 32-jarige Engelsman versloeg in de finale Jak Jones uit Wales: 18-14.

11 uur geleden
Volleybalsters verslaan Roemenië in eerste oefenduel

WIJCHEN (ANP) - De Nederlandse volleybalsters hebben hun eerste oefenduel met Roemenië in Wijchen met 3-2 gewonnen. De setstanden waren: 25-20 18-25 25-17 16-25 en 15-13. Nederland, pas enkele dagen in training, trad niet in de sterkste bezetting aan. Naast Juliët Lohuis, Sarah van Aalen, Fleur Savelkoel en Hester Jasper kwamen enkele talenten in actie.

14 uur geleden
Pogacar genoot van 'spel' in finale derde etappe Giro

FOSSANO (ANP) - Tadej Pogacar keek met een glimlach terug op zijn actie kort voor de finish van de derde etappe van de Giro d'Italia. De leider in het klassement ging achter de ontsnapte Deen Mikkel Frølich Honoré aan en kreeg zijn Britse concurrent Geraint Thomas mee. Hun poging strandde 400 meter voor de finish. "Het voelde aan als een spel, zoals vroeger met vriendjes", vertelde de Sloveen van UAE Team Emirates in het flashinterview na de door de Belg Tim Merlier gewonnen rit.

17 uur geleden
Belgische sprinter Merlier wint derde etappe Giro d'Italia

FOSSANO (ANP) - De Belgische wielrenner Tim Merlier heeft de derde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een relatief vlakke rit over 166 kilometer van Novara naar Fossano. De renner van Soudal - QuickStep boekte al zijn achtste zege van het seizoen.

19 uur geleden
Topsnelheid omlaag in MotoGP door nieuwe regels vanaf 2027

MADRID (ANP) - De topsnelheid in de MotoGP gaat vanaf 2027 omlaag door de invoering van motoren met minder vermogen. De cilinderinhoud gaat naar beneden van 1000cc naar 850cc. Het is een maatregel om de veiligheid te vergroten in de koningsklasse van de motorsport, meldt de MotoGP.

22 uur geleden