Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland met 70 bedrijven naar grootste techbeurs ter wereld

Nederland met 70 bedrijven naar grootste techbeurs ter wereld

AMSTERDAM (ANP) - Nederland neemt zeventig bedrijven mee naar de Consumer Electronics Show (CES) die in januari in Las Vegas wordt gehouden. De CES is de grootste techbeurs ter wereld. De deelnemers kunnen zich laten zien aan tussen de 150.000 en 200.000 bezoekers. Afgelopen januari ging het fysieke evenement in Las Vegas niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. Negentig Nederlandse bedrijven konden zich toen online laten zien.

Nederland heeft op CES al jaren een vast hoekje, het Netherlands Tech Square. Dat is een van de grootste nationale paviljoenen op de show. Bij de komende editie gaan vijftig beginnende bedrijfjes (startups) mee en twintig ondernemingen die al wat ouder en groter zijn (scale-ups). De namen van de deelnemers zijn donderdag bekendgemaakt op een speciaal evenement in Amsterdam.

Onder de deelnemers zijn bijvoorbeeld Brekr uit Doetinchem, dat elektrische brommers maakt, en Hable One uit Eindhoven, dat draagbare brailletoetsenborden voor smartphones maakt voor blinden en slechtzienden. Jawsaver uit Utrecht waarschuwt mensen wanneer ze met hun tanden knarsen. RanMarine uit Rotterdam bouwt een apparaat dat als een kruimeldief afval in het water kan verzamelen en opruimen.

Een van de meereizende scale-ups is Hydraloop uit Leeuwarden. Dat heeft een apparaat gebouwd dat water zuivert wanneer het door het doucheputje gaat of uit de wasmachine komt, zodat het meteen weer gebruikt kan worden. Zo kunnen huishoudens water besparen. Als beginnend bedrijfje gingen de Friezen ook al een paar keer mee naar Las Vegas. Een andere grotere deelnemer is Hardt uit Delft, dat een hyperloop ontwikkelt, een vacuümtrein. De Tovertafel uit Utrecht projecteert beelden op tafeloppervlakken, om mensen met dementie of een verstandelijke beperking te stimuleren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Blik bij Philips op impact terugroepactie slaapapneu-apparaten

AMSTERDAM (ANP) - Bij de cijferupdate van zorgtechnologieconcern Philips later op de maandag zal de aandacht onder meer uitgaan naar de kwestie rond de slaapapneu-apparaten, waarin schuim zit dat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Daarnaast is het de vraag of en hoe Philips in staat is om problemen in de toeleveringsketen aan te kunnen.

1 uur geleden
Vernieuwde MacBook Pro verwacht bij productpresentatie Apple

CUPERTINO (ANP) - Liefhebbers van de nieuwste elektronische gadgets kunnen maandag hun hart ophalen. Apple kondigt tijdens zijn tweede "event" van dit najaar de nieuwste producten aan. Hoewel het formeel nog geheim is, verwachten veel kenners dat het Amerikaanse techconcern met een nieuwe versie van zijn MacBook Pro komt.

2 uur geleden
Vernieuwde MacBook Pro verwacht bij productpresentatie Apple

CUPERTINO (ANP) - Liefhebbers van de nieuwste elektronische gadgets kunnen maandag hun hart ophalen. Apple kondigt tijdens zijn tweede "event" van dit najaar de nieuwste producten aan. Hoewel het formeel nog geheim is, verwachten veel kenners dat het Amerikaanse techconcern met een nieuwe versie van zijn MacBook Pro komt.

2 uur geleden
ABN AMRO: winst bedrijven onder druk door hogere energierekening

DEN HAAG (ANP) - De winst kan in veel bedrijfssectoren onder druk komen te staan vanwege de gestegen energieprijzen, constateert ABN AMRO in een rapport. De combinatie van gestegen energietarieven en dunne marges betekent volgens de bank dat de winst in veel sectoren "weggevaagd" kan worden. Daardoor zullen ondernemingen ook prijsverhogingen gaan doorberekenen aan de consument, verwacht de bank.

6 uur geleden
Beurzen in het teken van resultaten Philips, ASML en Unilever

AMSTERDAM (ANP) - De handel op de aandelenbeurzen staat de aanstaande week in het teken van een stroom aan kwartaalberichten van grote bedrijven. Nadat grote Amerikaanse banken het nieuwe cijferseizoen afgelopen week hadden afgetrapt, volgen de komende dagen onder andere updates van ASML, Unilever en Philips.

13 uur geleden
FNV wil grens wettelijk sociaal minimum verhogen

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept gemeenten op om geen gemeentelijke belastingen te heffen aan mensen die van minder dan 150 procent van het wettelijk sociaal minimum moeten rondkomen. Het sociaal minimum is het bedrag dat iemand minimaal nodig heeft om van te leven. Ook moeten deze mensen volgens FNV gebruik kunnen maken van voorzieningen zoals bijzondere bijstand voor onvoorziene, noodzakelijke medische kosten.

14 uur geleden
Zwitserse industrie krijgt oproep tot verminderen energieverbruik

BERN (ANP/BLOOMBERG) - Zwitserland waarschuwt grote bedrijven in de industrie dat ze deze winter misschien minder energie mogen verbruiken om grootschalige uitval van stroom te voorkomen, schrijft de Zwitserse krant NZZ am Sonntag. Grotere industriële bedrijven krijgen een brief van Ostral, de organisatie die in noodsituaties over de stroomvoorziening in het land gaat.

15 uur geleden