Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland met 70 bedrijven naar grootste techbeurs ter wereld

Nederland met 70 bedrijven naar grootste techbeurs ter wereld

AMSTERDAM (ANP) - Nederland neemt zeventig bedrijven mee naar de Consumer Electronics Show (CES) die in januari in Las Vegas wordt gehouden. De CES is de grootste techbeurs ter wereld. De deelnemers kunnen zich laten zien aan tussen de 150.000 en 200.000 bezoekers. Afgelopen januari ging het fysieke evenement in Las Vegas niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. Negentig Nederlandse bedrijven konden zich toen online laten zien.

Nederland heeft op CES al jaren een vast hoekje, het Netherlands Tech Square. Dat is een van de grootste nationale paviljoenen op de show. Bij de komende editie gaan vijftig beginnende bedrijfjes (startups) mee en twintig ondernemingen die al wat ouder en groter zijn (scale-ups). De namen van de deelnemers zijn donderdag bekendgemaakt op een speciaal evenement in Amsterdam.

Onder de deelnemers zijn bijvoorbeeld Brekr uit Doetinchem, dat elektrische brommers maakt, en Hable One uit Eindhoven, dat draagbare brailletoetsenborden voor smartphones maakt voor blinden en slechtzienden. Jawsaver uit Utrecht waarschuwt mensen wanneer ze met hun tanden knarsen. RanMarine uit Rotterdam bouwt een apparaat dat als een kruimeldief afval in het water kan verzamelen en opruimen.

Een van de meereizende scale-ups is Hydraloop uit Leeuwarden. Dat heeft een apparaat gebouwd dat water zuivert wanneer het door het doucheputje gaat of uit de wasmachine komt, zodat het meteen weer gebruikt kan worden. Zo kunnen huishoudens water besparen. Als beginnend bedrijfje gingen de Friezen ook al een paar keer mee naar Las Vegas. Een andere grotere deelnemer is Hardt uit Delft, dat een hyperloop ontwikkelt, een vacuümtrein. De Tovertafel uit Utrecht projecteert beelden op tafeloppervlakken, om mensen met dementie of een verstandelijke beperking te stimuleren.

Meer uit Financieel

Beursweek met inflatiecijfers eurozone en banenrapport VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers zal komende beursweek onder meer uitgaan naar nieuwe cijfers over de inflatie in de eurozone en het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve. Als de banenmarkt sterker dan verwacht afkoelt kan de Fed het kalmer aan gaan doen met het verhogen van de rente tegen de hoge inflatie.

3 uur geleden
Duitse vakbond roept op tot staking windturbinemaker Vestas

HAMBURG (ANP/DPA) - De Duitse vakbond IG Metall roept werknemers van de Deense producent van windturbines Vestas in Duitsland op om deze week te staken. IG Metall wil daarmee de druk verhogen op Vestas voor betere arbeidsvoorwaarden voor Duits personeel.

5 uur geleden
Staking legt Oostenrijkse spoorwegen maandag plat

WENEN (ANP/DPA) - Werknemers van de Oostenrijkse spoorwegen leggen maandag het werk voor 24 uur neer vanwege het vastlopen van cao-onderhandelingen bij staatsbedrijf Österreichischer Bundesbahn (ÖBB). Daardoor worden ook internationale ritten geraakt. Mogelijk zijn er zondagavond al verstoringen bij het internationale treinverkeer naar Oostenrijk zoals de Nightjet-nachttrein die rijdt van Amsterdam naar Wenen.

6 uur geleden
Studie: energiecrisis gevaar voor Europese industrie

BERLIJN (ANP/DPA) - De sterk gestegen energieprijzen in Europa door de oorlog in Oekraïne vormen een gevaar voor de Europese industrie. Dat schrijft accountants- en advieskantoor PwC in een studie. Volgens PwC kunnen industriebedrijven namelijk besluiten te vertrekken uit Europa vanwege de hoge kosten voor energie.

7 uur geleden
Duitse minister: ziekenhuizen beschermen tegen dure energie

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering trekt 8 miljard euro uit om ziekenhuizen en zorgklinieken te beschermen tegen de hoge energieprijzen. Dat heeft zorgminister Karl Lauterbach gezegd. Met dat geld moet worden voorkomen dat ziekenhuizen en zorginstellingen de deuren moeten sluiten omdat ze de energiekosten niet kunnen betalen.

9 uur geleden
Musk: recordaantal nieuwe gebruikers bij Twitter

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Twitter heeft er in de afgelopen tijd recordaantallen nieuwe gebruikers bijgekregen. Dat meldde topman Elon Musk die sinds enige tijd de nieuwe eigenaar is van het socialemediabedrijf.

10 uur geleden
INretail: winkeldrukte tijdens Black Friday-weekend behapbaar

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers in verschillende binnensteden hebben zaterdag flink meer klanten ontvangen als gevolg van Black Friday. Wel spreekt brancheorganisatie INretail van "een gezellige drukte", in tegenstelling tot de laatste Black Friday zonder coronabeperkingen.

1 dag geleden