Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland krijgt er meer pr-bureaus en industrieel ontwerpers bij

Nederland krijgt er meer pr-bureaus en industrieel ontwerpers bij

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft er de laatste tijd meer ondernemingen in de culturele en creatieve sector bijgekregen. Er waren begin vorige maand ongeveer 1100 meer van deze bedrijven dan in januari 2020, volgt uit nieuwe cijfers van statistiekbureau CBS. Deze groei van ruim 5 procent komt vooral doordat er bedrijven zijn bijgekomen in de pr en het industrieel design.

Op 1 oktober telde het CBS alles bij elkaar ruim 22.000 culturele en creatieve bedrijven met twee of meer werkzame personen. Na een daling in de tweede helft van 2020 is het aantal bedrijven in 2021 elk kwartaal gestegen. De groei is het sterkst in de Zaanstreek en Flevoland.

Gemiddeld is de grootste stijging te zien in het aantal pr-bureaus, dat met 50 procent is gestegen. Het aantal industrieel ontwerpers steeg met bijna 20 procent en het aantal makers en uitgevers van geluidsopnamen met 17 procent. Het CBS geeft geen verklaring hiervoor.

Het aantal reclamebureaus met twee of meer werkzame personen daalde daarentegen tot 4400, een afname van ruim honderd bedrijven. Het aantal bedrijven in onder meer de podiumkunsten en fotografie zijn volgens de cijfers min of meer gelijk gebleven. Dat laatste geldt ook voor het aantal architectenbureaus en uitgeverijen.

Meer uit Financieel

Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiƫle experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

1 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

2 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

3 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

4 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

6 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

6 uur geleden
Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

18 uur geleden